Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, máme u babičky plastové pískoviště s víkem, písek koupený v hobby marketu, takový ten jemňoučký, bez kamínků (vypadá jak plážový
) a teď o víkendu, když si tam dcera hrála, objevili jsme tam nějaké červy, larvy nebo co. Jsou 1-2cm dlouhé, černé, tlusté, nechutné
. Některé se po vyhrabání hýbaly, některé ne. Našli jsme cca 20 kousků, ale určo jich tam bude ještě víc. Nikde na internetu nemůžu najít o jakou havěť se jedná a co s tím.
Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Tak holt když je to venku, tak se tam něco může zabydlet, naklást vajíčka..Písek bych přesila a neřešila
Víc by mě vadil kočičák ![]()
Příspěvek upraven 12.05.14 v 13:03
@lupeni nějací brouci, co tam nalezli a nakladli vajíčka
Co bys chtěla když máš písek venku ![]()
Slimáci určitě ne, vypadá to prostě jako červ. Blbec jsem to měla vyfotit. Písek se přikrývá víkem, ale vlézt tam něco může, zase to není vzduchotěsný. Přesít se ho chystáme hned jak proschne. Snad se toho zbavíme
. Spíš mě zajímalo, jestli někdo nemá zkušenost co to je a jestli třeba nemohly být nějaký zárodky už v tom písku, nebo tam něco vlezlo…
To tam spíš vlezli, máme ten samej písek, bez larev. Teda doufám
Zatím je z v pstále zazimován v pytlích a kýblech v garáži.
Do písku můžou močit i různá zvářata-hostitele cizopasniku, tak bacha. když mam moznost, pisek prikryvam
@lupeni bych ho vyhodila..přesít to podle mě nejde stejně se tam zase vylíhnou
Nevypadalo to takhle http://www.skudci.com/chroust-obecny jinak nevím
většinou jsem je našla v písku.
@tasa Jj..proto přikrýváme víkem, bojím se nemocí z koček a tak.
@lupeni píše:
@tasa Jj..proto přikrýváme víkem, bojím se nemocí z koček a tak.
Také jsem si myslela, že to budou larvy chrousta. Nemůžeš to vyfotit, třeba tam bude ještě nějaký zavrtaný. Lépe by se to určilo.