Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak jsem ještě prohledala net a zdá se mi, že by to mohly být larvy Lalokonosce. Máte někdo zkušenost? Přikládám foto z internetu, jak asi ty larvy vypadaly. Jen pro silné povahy ![]()
@lupeni píše:
Tak jsem ještě prohledala net a zdá se mi, že by to mohly být larvy Lalokonosce. Máte někdo zkušenost? Přikládám foto z internetu, jak asi ty larvy vypadaly. Jen pro silné povahy
Nevím, ale pořád si myslím jestli to nebude larva chrousta.
Ty larvy se živí kořínkama, takže spíš ničí rostliny. Minulý rok jsem se rýpala v záhonu a objevila jsem tam 3 takovýhle larvy chrousta. Je to nepříjemný, ale nechala jsem je žít. Přece jenom v záhonu je to jiný než na písku, kde si hrají děti.
Přesejte písek jak už tady holky radily a uvidíte, radši ještě překontrolujte, když si dítě půjde hrát.
Držím palce ať se potvor zbavíte.
@lupeni ta larva vypadá jinak lalokonosec http://www.skudci.com/…nosec4_0.jpg máš tam fotku chrousta
http://cs.wikipedia.org/…_obecn%C3%BD#… tak i tak jsou to škudci takže je to jedno oba žerou rostliny.
to jsem našla na wikipedii no fuj : Gastronomické využití[editovat | editovat zdroj]
V některých dobách byli na některých místech chrousti konzumováni.
V německém časopise z města Fulda byli ve 20. letech popisováni studenti, kteří jedli chrousty v cukrové polevě.
Dušené chrousty popisuje v jednom svém románu německý spisovatel Sebald.
Další možností je podávat 10 minut vařené chrousty s citronovou šťávou na čerstvě usmažených palačinkách.
Polévky[editovat | editovat zdroj]
Nejčastější byla pravděpodobně forma polévky nebo vývaru:
Francouzská chroustová polévka z 19. století
Na rozpuštěném másle usmažte libru (454 g) chroustů (bez křídel a nožiček), poté je zavařte do kuřecího vývaru, přidejte telecí jatýrka a podávejte k topince s pažitkou.
Česká chroustová polévka
1/4 kg chroustů (pro 6 osob) ve studené vodě omytých vhoď do horké vody, přidej všechnu kořínkovou zeleninu, kmínu, trochu soli a nechej v ní zapěniti jemně sekanou zelenou petržel. Vodu z chroustů sceď, zalij jí připravenou zásmažku a nechej chvíli povařiti. Pak zakvedluj do polévky 2 žloutky se 6 lžícemi husté smetany.[1]
@lupeni no podle mě to lakonosci nejsou, ty jsou světlé a jestli to mělo tuhle nechutnou šedou barvu..
@petule250 to si přečtu pokaždé když budu mít mlsnou a budu brzo hubená jak lunt..
@Malike no přešla mě chuť na kuřecí polévku ale kdyby nebylo co k snědku tak bych to snědla po měsíci hladovění na pustém ostrově ![]()
No, takhle jsem o tom nepřemýšlela
. Je fakt, že malá zbaští venku kde co, jen doma mi nejí, aspoň by měla nějaký proteiny
. Jinak ono těch lalokonosců je víc druhů a některý mají tmavý larvy, ale tak může to být i ten chroust nebo jiná havěť, co já vim
..já poznám z brouků berušku a tim končím ![]()