Červi v pískovišti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
212
12.5.14 21:10

Tak jsem ještě prohledala net a zdá se mi, že by to mohly být larvy Lalokonosce. Máte někdo zkušenost? Přikládám foto z internetu, jak asi ty larvy vypadaly. Jen pro silné povahy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.14 22:00
@lupeni píše:
Tak jsem ještě prohledala net a zdá se mi, že by to mohly být larvy Lalokonosce. Máte někdo zkušenost? Přikládám foto z internetu, jak asi ty larvy vypadaly. Jen pro silné povahy :lol:

Nevím, ale pořád si myslím jestli to nebude larva chrousta.
Ty larvy se živí kořínkama, takže spíš ničí rostliny. Minulý rok jsem se rýpala v záhonu a objevila jsem tam 3 takovýhle larvy chrousta. Je to nepříjemný, ale nechala jsem je žít. Přece jenom v záhonu je to jiný než na písku, kde si hrají děti.
Přesejte písek jak už tady holky radily a uvidíte, radši ještě překontrolujte, když si dítě půjde hrát.
Držím palce ať se potvor zbavíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
13.5.14 06:16

@lupeni ta larva vypadá jinak lalokonosec http://www.skudci.com/…nosec4_0.jpg máš tam fotku chrousta

http://cs.wikipedia.org/…_obecn%C3%BD#… tak i tak jsou to škudci takže je to jedno oba žerou rostliny.

to jsem našla na wikipedii no fuj : Gastronomické využití[editovat | editovat zdroj]

V některých dobách byli na některých místech chrousti konzumováni.

V německém časopise z města Fulda byli ve 20. letech popisováni studenti, kteří jedli chrousty v cukrové polevě.
Dušené chrousty popisuje v jednom svém románu německý spisovatel Sebald.
Další možností je podávat 10 minut vařené chrousty s citronovou šťávou na čerstvě usmažených palačinkách.
Polévky[editovat | editovat zdroj]

Nejčastější byla pravděpodobně forma polévky nebo vývaru:

Francouzská chroustová polévka z 19. století
Na rozpuštěném másle usmažte libru (454 g) chroustů (bez křídel a nožiček), poté je zavařte do kuřecího vývaru, přidejte telecí jatýrka a podávejte k topince s pažitkou.

Česká chroustová polévka
1/4 kg chroustů (pro 6 osob) ve studené vodě omytých vhoď do horké vody, přidej všechnu kořínkovou zeleninu, kmínu, trochu soli a nechej v ní zapěniti jemně sekanou zelenou petržel. Vodu z chroustů sceď, zalij jí připravenou zásmažku a nechej chvíli povařiti. Pak zakvedluj do polévky 2 žloutky se 6 lžícemi husté smetany.[1]

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
13.5.14 06:48

@lupeni no podle mě to lakonosci nejsou, ty jsou světlé a jestli to mělo tuhle nechutnou šedou barvu..
@petule250 to si přečtu pokaždé když budu mít mlsnou a budu brzo hubená jak lunt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
13.5.14 08:20

@Malike no přešla mě chuť na kuřecí polévku ale kdyby nebylo co k snědku tak bych to snědla po měsíci hladovění na pustém ostrově :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
13.5.14 08:45

@petule250 no já též, nicméně bych to asi vyzvracela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.14 09:01

Lupeni, takže Vy máte na pískovišti samé dobroty.  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
13.5.14 12:07

No, takhle jsem o tom nepřemýšlela :think:. Je fakt, že malá zbaští venku kde co, jen doma mi nejí, aspoň by měla nějaký proteiny :lol:. Jinak ono těch lalokonosců je víc druhů a některý mají tmavý larvy, ale tak může to být i ten chroust nebo jiná havěť, co já vim :nevim:..já poznám z brouků berušku a tim končím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný