Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Je tu někdo kdo používá do myčky výrobky z Lidlu W5? Mam skleničky strašně poškrábané a nevím čím by to mohlo být? Požívám zvlášť sůl, leštidlo a tabletu. Nebo zvolit jiný mycí prášek? V testech přitom vyšli nejlepe.
Používám jen tablety Somat - bez soli a leštidla - a program na tablety a skleničky mám poškrábané jen když je dám vedle čehosi kovového, co mi je v průběhu mytí škrábne. Hodně taky záleží na vodě..
Že by to způsobovali příbory- měla jsem tam nějaké vadné a zrezivěli
Sůl jsem nastavila dle indikátoru tvrdosti od výrobce.
@bertík28 používám taky sůl a leštidlo z Lidlu a prášek jsem tam neviděla, tak jsem koupila v Bille, to na rychlé mytí, jinak na dlouhé tablety. Zatím nepozoruji škrábance. Zkus gel, jestli to bude stejné.
Jo a ne všechno nádobí je vhodné do myčky, nemůže to být i tím?
Některé skleničky se poškrábou, některé ne… Kvůli tomu kupuju levné (Ikea většinou). Ale ještě žádná není tak ultrahnusná, abych ji vyhodila
, hodně poškrábané dávám do pergoly, dřív nebo později se rozbijou a je to
![]()
Nejlepší používat gel, nebo gelové tablety, ty neposkrabou, už to mám vyzkousene
ty tablety když se rozpouští jsou hrubé na to sklo.. ![]()
A nemůže to být tím, že používám tablety a dám rychlý program- tudíž se asi tak dobře nerozpustí a poškrábe mi sklo?
A vyloženě poškrábané? Já mám ty z Ikey takové mléčné - zkrátka nekvalitní levné sklo, co vydrží pár cyklů a pak zmléční. Až pojedeme do Ikey, tak koupím nové a tyhle daruju někomu na zahradu.
Myčku mam půl roku a mléčné nejsou zatím ani drobek.Jsou vyloženě poškrábané. Asi to bude i tím, že mi tam zrezivěli příbory. A to tchyně tvrdila, že jsou z kvalitní oceli- to asi pěkně kecala. Na kvalitní ocel moc nevypadají. A máte někdo příbory z ikey do myčky? Nerezavějí vám?
Obnovuji diskuzi,
mám stále poškrábané, zašedlé skleničky z myčky, které musím vyhazovat. Převážně jde o levné sklo z IKEA.
Na mytí používám gel, nebo tablety, sůl, leštidlo, které občas nahradím octem.
Co vy jak to máte.?
@DanielaD píše:
Obnovuji diskuzi,mám stále poškrábané, zašedlé skleničky z myčky, které musím vyhazovat. Převážně jde o levné sklo z IKEA.
Co vy jak to máte.?
Mám taky jen obyč skleničky převážně Ikea, ale tento problém teda nemám. Skleničky mám z myčky vždycky krásný, vyleštěný.
@Dara90 píše:
Mám taky jen obyč skleničky převážně Ikea, ale tento problém teda nemám. Skleničky mám z myčky vždycky krásný, vyleštěný.
já je vyhazuji cca 1× za 1/2 roku
@DanielaD píše:
Obnovuji diskuzi,mám stále poškrábané, zašedlé skleničky z myčky, které musím vyhazovat. Převážně jde o levné sklo z IKEA.
Co vy jak to máte.?
Máme Ikea sklenice a mám poškrábaný ten vrchní okraj. Nějak to neřeším. Používáme je jen v rámci domácnosti a pro návštěvy mám jinou sadu. Ta se buď neškrábe, nebo to ještě jen nestihla. ![]()