Pokažené odpalované těsto

24603
5.8.11 18:39

pokazene odpalovane

holky prosim o radu
dnes sem si rekla ze udelam venecky.. delala jsem klasicke odpalovane..akorat sem davala mleko , ne vodu…
a uz druhy plech sa me nezvedl :cert: :cert: zacinam byz vztekla ale co uz… delam je po druhe v zivote ale po prve sa opravdu podarili.. nevite kde je chyba???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3337
5.8.11 18:45

Nedala jsi víc oleje a neotevírala jsi troubu? :think:
S mlékem nemám zkušenost, takže moc neporadím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
5.8.11 18:46

Tak me napada jedine spatne vyhrata trouba nebo ze bylo testo na plotne moc kratkou dobu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
5.8.11 19:10
Lucyus12 píše:
Nedala jsi víc oleje a neotevírala jsi troubu? :think:
S mlékem nemám zkušenost, takže moc neporadím…

no delala sem to s mleka a masla… je pravsa ze trubu sem otevrela ale uz dva plechy dopekam bez otvirani a nic…same hnusy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
5.8.11 19:11
Sepishka píše:
Tak me napada jedine spatne vyhrata trouba nebo ze bylo testo na plotne moc kratkou dobu…

jako malo nahrata??? nevim pecu uz treti plech.. spis asi to odpalovani.. asi jen 15 min, na plotne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
5.8.11 19:42

musíš nechat 20 min bez otevírání peču na 160 stupnu a vetsinou tak 35 min

a strikala jsi to na plech vychlazene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
5.8.11 21:07

Nesmí se otvírat trouba jinak spadnou a peču na 210°C, když jsem pekla při nižší teplotě také se mi nezvedly. Ke konci teplotu stáhnu na těch 170°C aby zase nepopraskaly. Jinak s mlékem zkušenosti nemám, takže moc neporadím, používám vodu a olej. A myslím si, že při tom odpalování se nedá až zase tak zkazit, nás vždycky učili, že to musí být jak knedlík a nesmí se lepit na vařečku ani na stěny hrnce :-D Jedině mě napadá špatně odvážené suroviny a nebo když je těsto řídší, tak se taky nezvedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
6.8.11 11:03

Ahoj, tak z odpalovanýho těsta je dobrý píct vše najednou! Taky se mi stalo, že mi další plechy nevyběhly, protože byly dlouhou dobu bez tepla a nebo mi vyběhly míň, proto jsem ráda, že mam horkovzduch, takže můžu píct 3 plechy najednou, pokud jich dělám víc, tak si musim udělat 2 dávky a každou zvlášť, aby nečekaly na ty první plechy než se dopečou. Jinak s mlékem taky nemam zkušenost, ale tím to asi nebylo, chce to zkrátka hned od nastříkání do trouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
3.2.21 17:20
@jizvíková píše:
musíš nechat 20 min bez otevírání peču na 160 stupnu a vetsinou tak 35 mina strikala jsi to na plech vychlazene?

Tak nízká teplota? Každý recept má aspoň o 40 stupňů víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí