Pokojíček - dvě děti

• Fotoalbum (15)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2508
18.3.11 11:51

Pokojíček - dvě děti

Vím, že téma pokojíček už se tady několikrát řešil.
Mě ale zajímá jak řešit malý pokojíček pro dvě děti… mezi dětmi bude rozdíl necelé 2 roky.
Možnosti které u mě připadají v úvahu:

• dvě malé postýlky
  • palanda, kde nahoře bude prozatím prázdný prostor, dole bude spát starší a menší v postýlce - pak přesun
  • klasická dlouhá postel a malá postýlka
  • lehce zvýšená postel pro starší (ne uplně vysoká - http://www.domestav.cz/…noluzko.html#menu)

:)
Jak to máte vy? je vůbec bezpečné mít dvouleté dítě na zvýšené posteli?
Budu ráda např. i za fotky vašich pokojíčků, času mám ještě opravdu dost, ale tak nějak si rovnám myšlenky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
18.3.11 11:56

Ahoj, my řešíme teď a rozhodli jsme se pro palandu, přecijen zabere nejméně místa :) Záleží jak moc velký je ten malý pokojíček :)) A v kolika letech je tam budeš dávat dohromady. My měli doteď dvě malé postýlky (neb válendu při stěhování pokojíčku starší odmítl, ač na ní předtím rok spal).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
18.3.11 11:58

Máme děti 11 a 7, kluk a holka a nudli 12m2 a zvolili jsme palandu, nemám žádné výtky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
18.3.11 12:02

Budeme to řešit takto http://www.quercus-nabytek.cz/…s/mates2.jpg

Chci mít děti taky dva roky od sebe, starší bude v pokoji na spodní posteli, mladší v postýlce v ložnici, pak mlaší přesuneme na postel do pokojíku a starší půjde na horní postel - předpokládám že to nějak zabezpečíme síti.

• Citovat
  • Upravit
1712
18.3.11 12:18

My to zatím řešíme teoreticky, ale vybrali jsme palandu, která se dá rozložit na 2 postele.

Nám se líbí tato
http://aukro.cz/…6588922.html

Máme od nich už postel pro malou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
18.3.11 12:34

Chápu dobře, že budou od začátku spolu v pokojíčku?

V tom případě bych to řešila přestěhováním mimina do žbrdlinové postýlky a zakoupením postele pro starší.
Dvouleté dítě už je chytré dítě, které z postele zvýšené nespadne, nespadne ani z palandy, když tam bude mít zábranu (pokud nespí nějak divoce), ale protože se bude odplenkovávat, a to i na noc, bude chtít třeba samo v noci vylézt a z horní palandy nesleze (sleze šikovné tříleté, ale i tak bych se toho v noci docela bála…).

My jsme si nechávali tuhle postel http://www.gazel.cz/index.asp?…, což je palanda rozložitelná na dvě samostatné postele a naopak, udělat od truhláře ve zmenšené verzi (matrace 60×170) s tím, že i tahle malá postel dítěti docela dlouho vydrží, takže do budoucna, nepřestěhovali-li bychom se do většího bytu, bychom nechali udělat ten spojovací díl + druhou zmenšenou postel.

Nicméně začínali jsme s dvěma žbrdlinovými postýlkami, jednak jsme je měli a jednak jsme nechtěli, aby toho na starší bylo moc - mladší ji vyhodil z kočárku, obecně vetřelec a ještě by jí vzal i postýlku :D - abychom tu velkou postel pořídili dřív, aby si na ní zvykla, na to se nám zase zdála malá… (byl jí 1 a 3/4, když se brácha narodil, tj. třeba v roce a půl se mi přestěhování do velké postele zdálo předčasné).

A ještě na závěr - i velké dvouleté dítě se do žbrdlinové postýlky vejde (120×60), my jsme Lindu stěhovali do „velké“ postýlky ve dvou a půl letech, přičemž velká byla asi jako standardní tříleté dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
18.3.11 12:41

Jelikož máme podkrovní byt tak palandy nehrozí :-) Dcera má klasik postel a mimčo postýlku. V létě je chceme sestěhovat dohromady, pokojík je největší mísnost cca 30m2. Jinak do malého pokoje bych brala takovou tu palandu do L, přijde mi útulnější- to co ukazuje Petkakonecna se mi hodně líbí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
18.3.11 12:53

ja si uplně nejsem jistá patrovou postelí, měli jsme jí s bratrem a strašně špatně se mi tam spalo… byl tam takovej těžkej, teplej a vydejchanej vzduch - to je vlastně důvod proč o palandách trochu pochybuju.

Momentálně mám v pokojíčku jednu malou postýlku a jednu klasickou dospěláckou… jenže říkám si, že bych mohla ještě trošku prostoru ušetřit :)
Je fakt, že na odplenkování jsem vůbec nemyslela, tudíž asi zamítám tu lehce zvýšenou postel :)
Ono se mi to časem koukám vyvrbí díky vašim názorům :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
18.3.11 12:56

Máme rozdíl 2 a 3/4. Než se mimčo narodilo, koupili jsme starší v předstihu normální velkou postel. Mimčo je zatím v ložnici v postýlce. Až je sestěhujeme, budou mít kombinaci elká postel + malá postýlka. Až mladší odroste postýlce, koupíme asi palandu, protože 2 extra postele + třeba stůl do školy se nám nevejdou, a předpokládám, že starší už bude v té době natolik schopná, aby zvládla spaní nahoře na palandě.

U vás bych asi zatím volila 2 malé postýlky, a až to starší bude na postýlku velké, tak nákup palandy, kde nahoře bude zpočátku prázdno. Palandy v pokojíku bych se asi teď bála, že to starší poleze nekontrolovatelně nahoru. V těch cca 3 letech už by pak ale sestup z palandy měl zvládnout - předpokládám, že tam poleze přes den - jako na prolézačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
18.3.11 13:01

Pokud bude ta vrchní postel do 160cm, tak tam vydýchaný vzduch nebude. Výrobci výšku udávají i s tím zábradlím, tak ho musíte ještě odečíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
18.3.11 14:25

My koupili nejstarsimu, kdyz mu byly 2 roky tu lehce zvysenou postel (podobnou jak mas v tom odkazu, s domeckem dole). Nepadal :wink:
Pozdeji jsme misto domecku dolu dali normalne na zem matrac a na tu se prestehovala prostredni dcera. Pokud to dobre chapu, tak je chcete mit obe hned v jednom pokoji, dala bych tam tu zvysenou s domeckem a vedle postylku a postupne presunula mladsi z postylky prave na matrac pod starsi.
Momentalne nejstarsi spi uz ve svem jinde, prostredni na te zvysene a nejmladsi ceka na prestehovani pod prostredni.
A k odplenkovani, nase deti volaly a my je prisli dat vycurat (sami se ve tme baly).

Příspěvek upraven 18.03.11 v 14:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
18.3.11 14:26

Jen na matraci bez roštu bez zvýšení? To bych udělala jenom krátkodobě někde na chatě, ale dlouhodobě bych taghle svoje dítě spát nenechala, to teda nic ve zlym :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
18.3.11 14:49

pry este som rozmyslala o tej ikea posteli co sa da otocit ako nizka a potom proste je z nej taka zvysena a da sa pod nou hrat, ale to je len docasne riesenie :-(((
alebo este tu izbu zvacsit :-DD uz ma napada len kuzelny prutik ;-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
18.3.11 14:56

pata: no jenze ta je hrozne oskliva :-))))
asi sem zapomnela dodat, ze pro me je to jak to vypada taky doccela rozhodujici faktor :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
18.3.11 14:57

pry to aj pre mna ale islo mi skor o princip ako o konkretnu postel :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný