Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, jelikož se s mužem nemůžeme shodnout, zajímal by mě názor jiných maminek… Budeme zařizovat pokojíčky pro dvě holky - máme pro ně dva pokoje, ale bohužel ve starém domě je řešení těchto dvou pokojů tak, že do zadního pokoje se jde přes ten přední. Tak jak to udělat - aby každá měla svůj pokoj, s tím že ta starší bude mladší chodit přes pokoj, nebo udělat obě místnosti společné - jednu spací a učící a jednu na hraní a návštěvy kamarádek např.
Stavebně to jinak upravit nejde, ani není možnost nějak popřehazovat místnosti v bytě…
@aleba přesně tohle jsme měly se ségrou - jsme ale od sebe 1,5 roku.
V prvním pokojíčku jsme měly skříňky s oblečením, stoly na psamní úkolů, gauč a tak a v druhé místnosti jsme měly postele (vyvýšené dvojlůžko s úložným prostorem) a pak dvě velké skříně… vpředu herna(pracovna) a vzadu ložnice…jinak to taky stravebně nešlo ![]()
Já bych v tom případě udělala společné… a pokud se někdy ony 2 dohodnou jinak, tak se dohodnou.
PS: a řekneš nám pro kterou variantu si ty a pro kterou muž? Klidně až po nějaké době, ať neovlivňuješ ![]()
My máme věkový rozdíl 2,5 roku
PS: já jsem pro společné místnosti, muž chce každou zvlášť, ale myslím, že tu znevýhodněnou to bude hodně štvát ![]()
Zalezi, jak jsou holky od sebe vekove… Pokud blizko, tak bych volila zadni spaci a klidovou mistnost, predni hernu.
@aleba Jo, to si myslím taky, právě proto bych dala společné, ono je dost dobře možné, že když jim to začne ve vyšším věku vadit, tak se dohodnou a tu v předním to pak třeba ani nebude tolik štvát.
@aleba a nejde třeba udělat jen taková pidi přepážka ze sadroše?? pokoje jsou za sebou asi, že???
Jak jsou děti staré?
My jsme s bráchou kdysi měli tady 2 pokoje (jeden v patře, druhý dole) a dokud jsme byli předbubertální děti, tak jsem měli horní na spaní a uložení oblečení a dolní na hraní, učení a tak.
V pozdějsím věku už nebylo možné nás držet v jednom prostoru, aby to ještě bylo bezpečné
(tak mě napadá, že přežít pubertu dětí je asi nejtěžší část rodičovství
), takže jsme měli každý svůj (ale přehazovaly se tém všechny místnosti v baráku, mimo kuchyně a koupelny.
Vzhledem k věku, bych udělala první hrací a druhou spací. Taky máme dvě místnosti na pokojíčky a mám to v plánu udělat zatím taky tak. V jednom budou spát a druhý budou mít na hraní. Až se sami rozhodnou, že chtějí mít každý svůj, pokojíčky se rozdělí a v té době se dohodnou, kdo bude mít který pokoj.
Mám kluky 3 roky od sebe a máme jednu místnost spací (dětská ložnice) a hernu. Vyhovuje to perfektně nám rodičům i klukům. Rozdělené pokoje bych udělala až později, až té starší bude třeba deset. Nevím, kolik jí je teď. teda…
Jinak dcerka s průchodným pokojíčkem bude vždy znevýhodněná, ale co se dá dělat, když to jinak nejde. ![]()
@aleba zadní místnost bych dala jako spací a odpočinkovou, vepředu takovou, aby jim tam mohly chodit návštěvy a pod.
Taky bych byla pro verzi jedne mistnosti hraci, ucici a zadni mistnost na spani- pripadne si tam vzdycky vleze ta z dcer, ktera bude zrovna potrebovat klid. Ale urcite bych neudelala trvale rozdeleni - jedna dcera/jeden pokoj. Meli jsme pruchozi pokoj na koleji a to byla katastrofa
pripadalo mi to strasne nefer, ze holky z druheho pokoje mely soukromi a pres ten nas se porad chodilo a byl to ten „spolecny, na kecani“ ![]()
Nepises to nejdulezitejsi a to je vek. Pokud jim je treba 3 a 5, tak je jasny, ze budou cas travit spolu a budou se hrat
Pokud jim je 11 a 13, tak uz zalezi vic na nich. ![]()
Kazdopadne bych s nabytkem premyslela tak, ab se dal pak rozhodit do dvou pokoju, tedy zadne slozite patrove postele apod.
Pokud teda pak nebudete kupovat novy