Pokojíčky - jak byste řešily vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32028
28.6.17 23:10
@nikinnna píše:
@Nimie moje teta má 2 puberťáky a malou holčičku ve 3+1. Taky se vzdali ložnice a ráno se jednoduše schází v kuchyni.

Já vůbec nerozporuju, že třeba takové lidi znáš. Jen vysvětluju, že mi na tom nepřipadá vůbec nic běžného. Kolik znáš rodin, které mají 2 a více dětí, nedostatek pokojů a kolik z nich to vyřešilo zrušením ložnice? Jen teta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
28.6.17 23:12
@lauraka píše:
Fakt si myslis, ze patnactiletej kluk o tohle stoji?

já si myslim, že právě tohle 15 letý kluk chce - chce mít volnost pohybu po bytě, když mu umožníš být jen ve svém pokoji, koupelně a kuchyni ztratíš s ním veškerý kontakt. Já beru obývák jako společnou/společenskou místnost, kde se rodina potkává, kde slaví významné události a kam se zve návštěva. Do ložnice bych návštěvu (ani tchyni) nezvala a i proto i přijde nevhodné spát trvale v obýváku. Chápu, když má někdo byt 2kk (45m), tak to prostě jinak řešit nejde. Ale tady byla otázka k bytu 3kk. A že si neměli pořizovat 2 dítě tak daleko od sebe?… díky bohu, že v dnešní době děti vůbec někdo má!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
@lauraka píše:
Ja to tak mela se svym bratrem, ktery je jen o tri roky mladsi a bylo to peklo, rodicum jsem to mela i za zle a rikala si, ze tohle nikdy svym detem neudelam a kazde bude mit sve soukromi.
  1. kazdy jsme chteli chodit spat v jinou dobu, nastal problem.
  2. kazdy chtel poslouchat jinou hudbu a u toho blbnout, nastal problem
  3. kdyz prisli kamaradi druhej se pakoval z pokoje
  4. obrovskej zasah do uceni, nesoustredeni na ukoly

A pokud je vekovy rozdil tak obrovsky, to musi bejt katastrofa. Kluk bude psat ukoly a vedle bude knourat trileta holcicka, je mi ho lito jen pri te predstave.

Tohle je strašně ošklivé co píšeš 8o je mi líto, že jsi to tak vnímala, ale z tvé strany v tom nevidím nic jiného než sobeckost. Nezlob se, ale všichni jsme to zvládli a bylo to naprosto v pohodě. Poslouchat jinou hudbu? To že je peklo? Proboha… měli jste mezi sebou 3 roky, jak vycházíš s partnerem, kdy nejsi schopna snést sourozence v jedné místnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
@Nimie píše:
Jasně, spíš mi jde o to, že se to dnes víc hlídá a zvlášť když by někdo kvůli tomu předělával celý byt :kytka:

a kdo mi dokáže, že nepřestavuju kvůli šatně, která bude mít 8m2, ale bude z toho pidi ložnice? Každému je ve výsledku jedno, co se z toho pokoje stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
28.6.17 23:13
@janickaIII píše:
já si myslim, že právě tohle 15 letý kluk chce - chce mít volnost pohybu po bytě, když mu umožníš být jen ve svém pokoji, koupelně a kuchyni ztratíš s ním veškerý kontakt. Já beru obývák jako společnou/společenskou místnost, kde se rodina potkává, kde slaví významné události a kam se zve návštěva. Do ložnice bych návštěvu (ani tchyni) nezvala a i proto i přijde nevhodné spát trvale v obýváku. Chápu, když má někdo byt 2kk (45m), tak to prostě jinak řešit nejde. Ale tady byla otázka k bytu 3kk. A že si neměli pořizovat 2 dítě tak daleko od sebe?… díky bohu, že v dnešní době děti vůbec někdo má!!!
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
28.6.17 23:14
@nikinnna píše:
a kdo mi dokáže, že nepřestavuju kvůli šatně, která bude mít 8m2, ale bude z toho pidi ložnice? Každému je ve výsledku jedno, co se z toho pokoje stane.

Zajímalo by mě, jak vysvětlíš, že máš najednou v bytě samé šatny a při tom máš dvě děcka. Sociálka z toho bude vyloženě u vytržení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
28.6.17 23:16
@lauraka píše:
Fakt si myslis, ze patnactiletej kluk o tohle stoji?

A o co si myslíš, že stojí? Sedět zavřenej v pokoji a od rána do večera pařit hry? To je fakt super…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
28.6.17 23:17
@janickaIII píše:
Treba v tom, že na pohovce, kde sedí lidi v oblečení, pak spím… nebo bude chtít návštěva přespat. Každé ráno stlát pohovku (příp. postel v obýváku), nebo si v sobotu budou chtít rodiče přispat a děti budou chtít něco v obýváku… Já prostě beru obývák jako společnou místnost, kde se všichni scházejí případně tam přespává návštěva.

Aha, takze navsteva je vic nez vlastni deti. :roll: Ja bych rekla, co mi je po nich, neni misto, at si jdou do hotelu nebo jedou domu. V krajnim pripade muze jeden z vas spat u dcery a druhej u syna. Vsak navsteva nechodi kazdy tyden ne? No nevim jak ty, ale ja stelu postel kazdy den i v loznici, fakt mi neni zatezko. Tech par minut me nezabije. Co by deti chtely v obyvaku, si moc neumim predstavit. Vse budou mit ve svem pokojicku a neni snad problem koupit jim i televizi, stoji par korun dneska. Pokud za vama bude chtit mala do postele, vleze do loznice stejne jako do obyvaku. Jen same vymluvy a hlouposti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
28.6.17 23:18
@lauraka píše:
Aha, takze navsteva je vic nez vlastni deti. :roll: Ja bych rekla, co mi je po nich, neni misto, at si jdou do hotelu nebo jedou domu. V krajnim pripade muze jeden z vas spat u dcery a druhej u syna. Vsak navsteva nechodi kazdy tyden ne? No nevim jak ty, ale ja stelu postel kazdy den i v loznici, fakt mi neni zatezko. Tech par minut me nezabije. Co by deti chtely v obyvaku, si moc neumim predstavit. Vse budou mit ve svem pokojicku a neni snad problem koupit jim i televizi, stoji par korun dneska. Pokud za vama bude chtit mala do postele, vleze do loznice stejne jako do obyvaku. Jen same vymluvy a hlouposti.

Tohle je docela děs…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
28.6.17 23:19

@Nimie jj, do každé domácnotsi se dneska chodí dívat sociálka. A neříkám samé šatny, ale jednu šatnu. Ve skoro každém starém bytě je kuchyně s prostorným jídelním koutem. Bez problému, si dovedu představit, že z jídelního koutu udělám pidi ložnici na postel s komodu a zůstane mi jenom mini kuchyň. Jídelní stůl se vejde i do obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309

Mám 3 sourozence ( různého pohlaví) a všichni jsme byli v jednom pokoji 3×4 metrů.
Rodiče měli ložnici 6×6 a ani je nenapadlo nám ten pokoj uvolnit.
Nejmladší sourozenec je sice jen o 7 let, ale problém nikdy nebyl. Ani zpětně mi to nevadí. Dokonce jsem si nejvíc rozuměla s tím nejmladším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
@Nimie píše:
A o co si myslíš, že stojí? Sedět zavřenej v pokoji a od rána do večera pařit hry? To je fakt super…

Jasne ze ne, pujde ven. Na co potrebuje patnactiletej kluk obyvak prosim? Televizi muze mit ve svem pokoji, takze co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
28.6.17 23:21
@lauraka píše:
Ja to tak mela se svym bratrem, ktery je jen o tri roky mladsi a bylo to peklo, rodicum jsem to mela i za zle a rikala si, ze tohle nikdy svym detem neudelam a kazde bude mit sve soukromi.
  1. kazdy jsme chteli chodit spat v jinou dobu, nastal problem.
  2. kazdy chtel poslouchat jinou hudbu a u toho blbnout, nastal problem
  3. kdyz prisli kamaradi druhej se pakoval z pokoje
  4. obrovskej zasah do uceni, nesoustredeni na ukoly

A pokud je vekovy rozdil tak obrovsky, to musi bejt katastrofa. Kluk bude psat ukoly a vedle bude knourat trileta holcicka, je mi ho lito jen pri te predstave.

Moje zkušenost s tím co píšeš:
add 1) chodila jsem spát dřív, ale brácha buď byl ještě někde pryč nebo byl v obýváku s rodiči
add 2) hudební vkus máme s bráchou dost jiný, ale řešili jsme to sluchátky, ale právě díky 10letému rozdílu byl brácha v době kdy já poslouchala Kelly Family někde na party venku
add 3) když přišli bráchy kamarádi já buď byla s nima (byla super zkušenost - připadala jsem si hrozně velká) a nebo byli v obýváku nebo obráceně
add 4) když jsem šla do 1. třídy brácha byl ve dráháku/třeťáku a hodiny nad učením už netrávil. Na svaťák a přijímačky na VŠ se učil u kamaráda na chalupě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
28.6.17 23:22
@lauraka píše:
Jasne ze ne, pujde ven. Na co potrebuje patnactiletej kluk obyvak prosim? Televizi muze mit ve svem pokoji, takze co…

Taky neznám jediného kluka, který by v 15letech chtěl sedět s rodiči v obýváku. Za to jich znám spoustu, co nechce mít prtě v obýváku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.17 23:23
@lauraka píše:
Jasne ze ne, pujde ven. Na co potrebuje patnactiletej kluk obyvak prosim? Televizi muze mit ve svem pokoji, takze co…

Mne tyhle nazory prijdou strasne. Ale to bude tim, ze pochazim z rodiny, ve ktere jsme TRAVILI SPOUSTU CASU SPOLECNE. Tedy v obyvaku a kuchyni. Pripadne my decka spolu v pokojiku.
Doufam, ze moje soucasna rodina nikdy nedopadne tak, aby byl kazdy zavreny ve svem, hlavne ze je tam televize (comp).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max