Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Milé maminky,
protože mi vždy skvěle poradíte, tak znovu prosím o radu…
Potřebovala bych poradit s pokojíkem pro naše kluky.
Staršímu je skoro 12 a mladšímu skoro rok. Starší je přítelův syn z prvního manželství a teď od září s námi možná bude na střídavé péči každý týden. Mladší v pokojíku ještě nespí, ale časem jej bude obývat taky.
Nevím jak vyřešit malý panelákový pokoj s balkonem, rozměry 3,5 na 4,5 m, tak aby tam měli oba své místo.
Jak třeba řešit výzdobu, výmalbu a doplňky když starší je skoro puberťák, ale aby to z větší části bylo „roztomilé“ pro toho mladšího.
Upřednostňuji pokojík spíše pro toho mladšího, ale aby i ten starší měl vše co potřebuje a necítil se tam úplně blbě…starší má svůj vlastní pokojík u mámy..ta bydlí v domě..u nás to bohužel nejde.
Je otázkou jestli to vůbec skloubit jde
…já prostě nevím co s tím…jak to vymyslet.
Barevně ladíme do oranžova + zelena…ale barvy nejsou až tak podstatné.
Nevadilo by Vám, kdo to má doma podobně, hodit sem nějaké foto nebo aspoň popis Vašich pokojíků pro inspiraci?
Děkuji všem za případná fota a nápady
![]()
My to tak zatim jeste nemame, ale mit urcite budeme.
Ja planuji poschodovou postel, ale male bude sest, tak to jeste oceni - vyleze si nahoru a ma sve soukromi a pro mladsi se nalepi bedrunky a tak dale zase do jejiho koutku…
Jinak bych klidne dala dve normalni postele a vyzdobila to okolo ni podle veku, starsimu treba auta, kone, brouky (proste co ma rad) a mladsimu treba Medu PU a tak dale… Starsi by mel svuj stul - tam by mladsi „nesmel“ samozrejmev ramci moznosti a mladsi zase svuj koutek s bednymi na hracky a tak dale… snad je to k pochopeni ![]()
Já si matně vzpomínám, že něco takového řešily v Jak se staví sen, taky pokoj pro dvě děti s velkým věkovým rozdílem. Zkus se podívat do archivu ![]()
ahoj, pokojík můžeš rozdělit nějakým závesem, paravanem, prostě nějakou clonu. K postýlkám bych dala dekorace,motivy co mají rádi. Dvoupatrovka může být řešení…jinak ![]()
Nad tou dvoupatrovkou jsem přemýšlela, ale spíš do L, tak jak je na fotce…malému bych nechala od mámy ušít závěsy, aby v tom výklenku měl „bunkr“…no nic lepšího mne nenapadá…ale to až bude prcek větší ..mám strach, že za chvíli by chtěl lozit nahoru a aby mi pak nespadl.
Tak se rovnou zeptám…nemáte některá zkušenost od jakého věku dítě zvládne lozit nahoru i dolů?
My jsme v pokoji palandu - zvýšené patro a u ní krásné schody, které jsme zároveň využívali jako poličku (byla u každého schodu). Ve dvou letech po tom synoveček lezl, ale báli jsme se. ![]()
A co u palandy sundavací žebřík, když tam starší nebude, tak ho uklidit, aby ses nemusela bát.
To mě taky napadlo, ale bylo by to děsně nepraktické…musela bych přes týden, co by u nás byl ten starší, toho mladšího pořád hlídat aby tam nelezl. Kamarádka má dvojčata a když jim byly dva roky..musely dvoupatrovku rozhodit..kluci tam pořád lozili.
Milé maminky,
nemáte některá z vás zkušenost z palandou, chtěla bych dát do horní části palandy clonu či závěs , ale nemůžu nikde nic najít. Pokud to některá z vás má můžete mi poslat foto pro inspiraci, jak to mám přidělat.
Moc děkuji
Podívej se na stránky návrhářů a tam něco najdeš pro inspiraci nebo nějakeho oslov.