Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, jdu na výzvědy..jen tak pro zvědavost..Vy co máte už druhé mimi, nebo čekáte..po jak dlouhé době od prvního jste se snažili??jaký je podle vás přiměřený věkový rozdíl mezi dětmi??a povedlo se druhé miminko rychle nebo to trvalo déle??..
Díky
Ahoj, my se začali snažit když malýmu bylo něco málo přes rok, a trvalo nám to skoro rok a půl naž jsem otěhotněla. Ale nejde to takhle srovnávat, každý to má jinak
@Janca.Nikca Tak ja sice druhe miminko jeste nemam a ani tehotna nejsem, ale rada se pripojim do diskuze, jelikoz my s pritelem taky porad uvazujem, kdy to bude tak nejlepsi. Nasemu malemu je momentalne 13 mesicu. Kolik ma vase? ![]()
Vím že je to u každého jinak, jen tak pro zajímavost..
no naší dcerce je teprve 9m, ale ze zdravotních důvodů uvažujeme o druhém mimi už teď..a přítel se toho docela hodně chytl
tak mě to tak zajímalo
Ahoj, my se začali snažit, když bylo malému 20 měsíců a povedlo se hned druhý měsíc ![]()
Ahoj, my se začali snažit, když byl malé rok a půl. Teď jí byly tři a pořád jsme bohužel jen u toho snažení ![]()
Tak my se nechránili vůbec už od porodu, ale ona ta frekvence nebyla moc častá
Takže dejme tomu od 8 měsíců malé, nijak to snažení nehrotíme, ale prostě se nechráníme a čekáme jak to bude. Malé teď bude 13 měsíců a zatím nic…a to jsem chtěla rodit v létě
Holt člověk míní… ![]()
Ahoj holky,
Chtěla bych radu nebo tak něco. neplanovane jsem otěhotněla ale skončilo to bohužel ZT ve 12 tt.
Miminko jsem oplakala ale říkala jsem si ze stejně to bylo neplánovaně ze jsem stejně chtěla ještě počkat a aspoň si poradně užijí svoji 1,5 letou dcerku.
Ale teď se to ve mě mele touha po dítěti roustoucim brisku atd a na druhou stranu už jsem svobodnejší a dcera samostatnejsi.
Vůbec nevím jak se mám rozhodnout jestli nebude věkový rozdíl mez dětmi příliš malý jestli bych to zvládla atd ![]()
Kazdy to citi a ma jinak.
My budeme mít rozdíl 26mesicu. Plánovali jsme druhe mimi do dvou let a zacali se snažit hned po prvních narozeninách prvorozeneho. Podařilo se témeř hned, ale bohužel se to neudrželo (rozdíl by byl 23mesicu)…
Pokaždé se zadarilo druhy cyklus snažení.
Začali jsem se snažit cca 3 měsíce před druhými narozeninami dcery, resp. žádnou ochranu jsme od porodu nepoužívali, jen byl manžel opatrný…no a na druhý pokus bylo zaděláno…
O první, jsme se snažili 4 roky, 2 IVF a pak to šlo samo doma…
takže těžko říct, jak rychle se povede…
@Tersuita takže kdyby jste otěhotněla tak by vám to nevadilo že by to bylo (pro někoho třeba)takhle brzy?
malé je 9m a také se nijak nechráníme, ale právě ze zdr. důvodů chcem mimčo ještě jedno a kdyby se povedlo tak by nám to asi nevadilo..jen každej na to má blbé připomínky a narážky..že je to brzy, že dcerka je ještě malá a je to hodně financí a kdesi cosi
To je na každém… máme děti 20 měsíců od sebe a neměnila bych. Sama mám bráchu o 2 roky mladšího a hodně jsme si hráli…
Ale je to o člověku. Já bych třeba nechtěla „vypadnout“ z plínek a ze všeho a pak do toho zase padnout. Někdo to má přesně naopak.
Ahoj, máme rozdíl mezi dětmi 2 roky a 2 měsíce a neměnila bych! Už teď je vidět, že si spolu budou fajn rozumět a to je mladší dceři teprve 3,5 měsíců! ![]()
Já mám tedy mimčo ještě malé, ale do budoucna plánuju mít děti tak ty dva roky od sebe. Chci mezi nima mít menší věkový rozdíl, aby si ještě rozuměli.
Ale člověk míní, život mění..