Polévky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
854
27.3.13 15:44

Dělám takhle:
rozpustím máslo v hrnci, nasypu na něj krupici, dvě vajíčka, zamíchám, aby se udělaly takový „knedlíčky“, zaleju horkou vodou (dřív, než se začne vajíčko připalovat), nasypu zeleninu (jakoukoliv, já dávám normální mraženou směs) a vařím, dokud nezměkne plus dokud se trochu nepovaří ta krupice. Jsou v tom pak takové „cucky“ a nám to hrozně chutná, víc, než klasická krupicová, kde knedlíčky nejsou. A dochucuji jen solí a bylinkama, případně když mám, tak Naturbujonem bez glutamátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
10.7.14 19:46

Můžete mi prosím poradit, dnes jsem byla s malou na jídle a měli vývar s kapáním. Na tom by nebylo nic zvláštního, takové nočky z mouky a vejce dělám taky, ale tohle kapání bylo jiné. Pamatuji se, že jsem ho ve školce a škole taky mívali. Malá se po něm mohla utlouct. Přišlo mi, že v něm cítím hodně krupici nebo krupičku? Bylo jemné, rozpadavé, částečně drželo v nocích, částečně tak krupička byla rozvařená nebo rozpadnutá v tom vývaru. Je to možné, že to byla jen dětská krupička, voda vejce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
10.7.14 19:51

Nebo krupička, mlíko, vejce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
10.7.14 19:55

Možná to byla vaječná jíška. Přesně jak tu je psáno tohle jsem měla na mysli.Jak píše Rajada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
10.7.14 20:05

Mohlo to být kapání z krupice, jen málo husté, proto místy drželo pohromadě a místy se rozavřilo :-) určitě krupice, vejce, možná mléko nebo smetana na zjemnění, ale každopádně málo husté :-) mňma, úplně jsem na to dospala chuť :P

• Citovat
  • Upravit
655
10.7.14 20:33

Já dělám nočky např. do rajské polévky: krupice (mouka, nebo dětská krupička), vajíčko, lžíce oleje, sůl (pro děti nedávám) - nechám 15 min naboptnat, potom čajovou lžičkou hážu nočky do vařící vody, scedím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
10.7.14 20:42

Já dělám néco podobného-vajíčko, mouka, sůl občas i majoránku, udělám to řídké, nechám naboptnat a přes hrubé struhadlo to stěrkou přetřu do vařící polévky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
14.7.14 09:11

@baaruunkaa to struhadlo je dobré, já to dělám přes haluškovník - vypadá to jako cedník, ale má velké díry, akorát na knedlíčky :-)

• Citovat
  • Upravit
2422
14.7.14 09:14

@Lizzi Ono to vypadá pěkně a moje mrňata to milují-dělám ze dvou vajíček a nám zbyde bez kapání jen vývar se zeleninou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
10.4.16 02:00

Gulášová polévka

Prosím, máte někdo recept na gulášovou polévku? Ale takovou, ať tam není kopa koření a je přesto dobrá - navíc vhodná pro 3,5 ročního kluka?

Na netu je toho mraky, ale všude je masox nebo vývar (který nemám z čeho udělat). :zed: Mám na polévku mleté maso od řezníka - 1,3kg (hovězí, vepřové), kopu cibule, protlak, brambory - alespoň ty základní suroviny a co dál? Nevím, jestli to mleté maso vykouzlí nějakou chuť. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
10.4.16 06:55

@TSMoruga Ja delam tak, mado na cibulku, vydusit, paprika-mleta, brambory a v papinaku cca 10-15 min. pak zahustit, majoranku a cesnek a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
10.4.16 07:04

@TSMoruga ja delam pro syna, ze normalne osmahnu cibulku, pridam mlete maso, protlak a sladkou papriku, podleju, pak koreni (kmin, sul, majoranku, popr. malicko pepre) a chvili varim, muzes uz ze zacatku hned pridat nejake brambory, ony se rozvari a zahusti ti polevku, nemusis pak zahustovat jiskou. Pak pridam zbytek brambor a davam teda i cerstvou červenou papriku na male kousky. Ke konci dochutim dle chuti..ale malemu to extra dochucovat nemusim, ten kmin, sul a majoránka mu staci a nechutna to spatne ;-) me by to tak i stacilo, ale kdyz varim i pro pritele, tak tam musim pridavat bujon. Ja bych ho tam fakt mit nemusela, da se to krasne dochutit i bez nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
10.4.16 07:05

Akorat teda delame ciste z mleteho hoveziho, ale na tom si myslim nezalezi..:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.4.16 07:22

polivk

Ja davam jirickovi ty cinsky polivky s nudlema, ale samozrejme bez toho ostryho koreni (nejsem blba). Jednou sem mu tam to koreni dala, schvalne co bude delat, a to ste mely cidet ten pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
10.4.16 07:47

Ja dám cibulku, mleté maso, trosku osmahnu, pak mletou sladkou papriku a zaleju vodou. Tak za 20 minut přidám na malý kousky brambory a za dalších 20 minut je hotovo. Mala (rok a pul) ji miluje a my když je osolena taky. (Muže se i zahustit, to podle kazdeho.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko