Křičí při poloze na bříšku

4076
10.11.11 20:12

Poloha na bříšku

Maminky mám dotaz, mám dvojčátka co mají 10 týdnů. Narodily se v 38 tt, takže prakticky donošené. Ale od narození nesnáší polohu na bříšku. U malých miminek mi to bylo jedno, ale teď už by měli cvičit zvedání hlavičky, ale kdykoliv je dám na bříško, tak zvedají jen chviličku a pak se příšerně rozeřvou.
Ještě dodám, že s Natálkou chodíme cvičit Vojtovku, právě kvůli držení hlavičky na jedné straně. Tam mi právě fyzioterapeutka říkala, že je na to bříško musím dávat častěji a na dýl, že jinak budou zaostávat, ale že když řvou, tak to nemá cenu, protože to hlavičku nezvedají, jen se vztekají.
Ale jak to mám teda udělat????
Prosím máte někdo zkušenosti? A třeba máte někdo dítě co na bříšku moc nebylo a přesto se nakonec vyvíjelo normálně? Moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5278
10.11.11 20:22

měla jsem to s našima dvojčatama stějně…dokonce ani v porodnici, když se měli svítit kvůli žloutence, tak jsem je musela pod světlem otáčet po hodině…tak na to, že byly nedonošený a spavý, tak na bříšku prostě řvaly a protestovaly…a ani pak doma tak nechtěly bejt…na rehabilitaci poradili dávat je na bříško na balon…to jsem párkrát udělala a říkali, že to mám fakt zkoušet na pár vteřin…aspoň při přebalení, při koupání, když se jim to nelíbí a nehrotit to…fakt moc na bříšku času netrávily a na to, že jsou nedonošený…tak dál se vyvíjely zcela v pořádku, jakoby jim ten měsíc ani nechyběl…až se na rehabilitaci divili…tak neboj a netrapte se všechny tři…když se jim to nelíbí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
10.11.11 20:49

nas malej to nesnasel tak do 3 mesicu mozna i chvili dyl,doktorka i rikala na 3 mesicni ze to neumi proto u toho rve… ale pak jsem ho zacla davat cim dal tim vic na brisko, no a zvykl si a ted to miluje…prospival krasne i bez toho a vse bylo v normalu…
zkus davat na kratsi dobu ale vickrat denne, treba pri kazdym prebalovani…nekdy zkus prodluzovat nez poznas ze zacnou plakat tak otoc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
10.11.11 20:58

syn nesnášel být na břiše na měkkém, musela jsem ho dávat na tvrdou podložku. Takže na posteli jsem se nechytala… ale nevim, kde je dáváš ty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
10.11.11 21:01

Myslím, že je to normální, Daník vydržel chvíli dýl kolem třetího měsíce- třeba pět minut. Až tak od 4-5 měsíce vydrží i 20 minut.. :) Dávej tedy častěji na menší chvíli ono se to poddá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4076
10.11.11 21:23

Holky děkuju. no dávám na pár sekund, když se zadaří tak pár minut. Pokládám je na rozložený gauč, kde i kojím. Je docela pevný a tvrdý. Někdy na deku co mám na stole, kde cvičíme vojtovku. je to jedno, řvou tam i tam. Jediné co jsme vypozorovali, že celkem spokojeně zvedají hlavu, když je necháváme odkrknout na rameni. Tak se vždy nenápadně přesuneme až do lehu na zádech, takže v tu chvíli miminko vlastně leží na břiše na nás. to jim trvá trochu dál, než si uvědomí co se vlastně stalo a opravdu se chvíli snaží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4076
10.11.11 21:24

Jinak já bych je taky netrápila. Ono už tak se napláčou až až, furt musí na něco čekat. Ale ta rehabilitační sestra mě trochu vyděsila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
10.11.11 21:40

Ještě teda malej pase, když se snaží čučet na televizi :oops: :mrgreen: a nebo když jsem před ním trdlala - dala na gauč, přisunula stolek, šla před něj a třeba tancovala :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
11.11.11 09:16

Ahoj,
zbytečně se nestresuj. Takhle malým dětem stačí fakt chvilička, pár sekund a několikrát denně a postupně, jak budou sílit, se intervaly budou prodlužovat.
Moji taky nechtěli na bříško, teda hlavně malá, ta to vždy šíleně ořvala a já ji nenutila. Přišlo to postupně a samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4076
11.11.11 22:13

Tak dnes po koupání oba vydrželi na bříšku 2 - 3 minutky bez řevu. Masírovala jsem je olejíčkem a poprvé to přijali bez breku :dance:
Jejda já bych si tak přála, aby byli spokojenější a ve větší pohodě. To se o ně pak tak ráda starám. Ale když tak často pláčou, kolikrát už jedu jen mechanicky, abych udělala co je potřeba a rychle uspat. Ale dnešní koupání pro mě bylo povzbuzující :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
11.11.11 22:18

:palec:
tak vidis bude to lepsi a lepsi :-)
jeste jsem malymu jako tlacila na prdelku kdyz byl na brisku, lehounce psis jen pridrzovala, to jim pomaha aby to nebylo tak narocny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
29.8.12 14:16

Ahoj, naše malá to jako malinké miminko milovala a na bříšku chtěla i spinkat.Pak přišla vážná nemoc s v dusledku toho jsme strávili skoro 3týdny v nemocnici a ze zdravotních duvodu polohovat na bříško nešlo. Fyzioterapeutka nám ukázala cviky, které s ní cvičím, ale i tak na bříško nechce. Když ji položím krásně zvedá hlavičku a opírá se o předloktí, ale asi po 5 minutách začne plakat a vztekat se. Přijde mi jako by se chtěla plazit, jelikož kope nožičkama a snaží se přitahovat ručičkama…Když jsme byli ted u doktorky, tak malé se nechtělo vubec a ležela a žužlala si ručičku. Paní doktorka naznala, že jestli se do dvou tydnu nezlepšíme hrozí nám rehabilitace.Tak bych prosila o radu, jak ji ležení na bříšku zpříjemnit???Máme 3 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí