Polohová závrať BPPV

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3.10.22 15:38

Polohová závrať BPPV

Dobrý den, potýkáte se někdo s polohovou závratí (zkratka BPPV)? Za jak dlouho vás to přešlo? Jsem už z toho docela na nervy, tak doufám v příběhy se šťastným koncem.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64992
3.10.22 15:50
@Nora Svartso píše:
Dobrý den, potýkáte se někdo s polohovou závratí (zkratka BPPV)? Za jak dlouho vás to přešlo? Jsem už z toho docela na nervy, tak doufám v příběhy se šťastným koncem.
Děkuji.

prošla jsem půl ročním cvičením, bylo to hodně drsné, ale docela to pomohlo. Už nemám tak šílené závratě, jen sem tam menší, které se dají v pohodě zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
3.10.22 20:11
@vokishka píše:
prošla jsem půl ročním cvičením, bylo to hodně drsné, ale docela to pomohlo. Už nemám tak šílené závratě, jen sem tam menší, které se dají v pohodě zvládnout.

Hele jak se ti to projevovali? Já už mám taky závratě lepší, ale bylo to drsný, ale spíše něco jako opilost. Nicméně teď mě čeká další vyšetření na který fakt nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64992
3.10.22 22:15

Tak hlavne zavrate, ty velke „zachvaty“ zacaly vzdy v noci. Vzbudilo me lupnuti v uchu a pak jak na kolotoci. Nemohla jsem zavrit oci, divat jsem se mohla jen do jednoho mista, v polosede. Nejhorsi par hodin, odeznivalo to treba dva dny. K tomu mensi „zachvaty“. Nemohla jsem si lehnout na to postizene ucho, venku jsem se mohla dívat jen pred sebe, ne do prostoru, problem povesit pradlo, dat neco do vrchni policky, takovy neprijemny pocit na zvraceni, jak v autě (byva mi v aute špatně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.10.22 12:11

@vokishka
Díky. Mám provádět doma Sémontův manévr, ale moc se mi do toho nechce, vím, že po něm budu zase „plavat“.. 🤦🏼‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64992
4.10.22 15:10
@Nora Svartso píše:
@vokishka
Díky. Mám provádět doma Sémontův manévr, ale moc se mi do toho nechce, vím, že po něm budu zase „plavat“.. 🤦🏼‍♀️

nevím, který jsem cvičila, jsou snad dva manévry. Cvičila jsem půl roku, bylo to děsné, někdy jsem i zvracela, závratě téměř po každém cvičení. Ale pomohlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
4.10.22 15:21

Já to měla před 3 lety. Kolotoč při změně polohy hlavy (hlavně vleže), když jsem se postavila, málem jsem blila..
Když konečně přišli na to, co mi je, bylo rychle po problémů. Pomohly mi manévry, nejdřív u Dr.,pak jsem cvičila doma, postupně se to zlepšovalo. Tak 14 dní trvalo to nejhorší, pocit plavání v prostoru jsem měla déle, ale taky to odeznělo. Už se to v tomhle rozsahu nevrátilo.

• Citovat
  • Upravit
4.10.22 18:05

@Svetluska55
Díky.. to plavání je pro mě momentálně horší než ta rychlá závrať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí