Polsko - na dovolenou?

14313
22.8.22 18:08

Polsko... dovolená

Dobrý den…chci se zeptat jaké moře je v Polsku myslím teplota čistota atd… Jezdíte do Polska? Je to zajímavá země? nebo je to jen o tom že za pár korun jedete k moři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2038
22.8.22 18:10

Kamarád tam byl před 14 dny. Moře krásné, teplota prý 21 stupňů. Vzduch cca 27 stupňů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
22.8.22 18:10

Moře je tam studené, víc než 18-20 stupňů nepočítejte. Zajímavá země Polsko určitě je. A má krásnou přírodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33119
22.8.22 18:26

@Annabela11 Byl ajsem před pár lety v srpnu a moře mělo 19-20. Spálit se tam dá, válet na hezkém písku a poslouchat šplouchání moře taky, voda ok, jen člověl musí vědět kam, určité lokality jsou pověstné sinicemi v druhé půlce léta.
A zajímavých míst je tam hafo. Od historických měst, přes muzea, jeskyně, hory po poušť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33119
22.8.22 18:28

Jinak za destinaci „hlavně ať jsem u moře a moc to nestojí“ považuju dovolenou naprosté většiny Čechů, kteří razí směr Chorvatsko. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
22.8.22 18:39

@Svistice Tak v Chorvatsku bych řekla že je už dost draho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33119
22.8.22 18:42

@Annabela11 A pokud chceš být víc in, tak na Rujáně je taky krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81521
22.8.22 18:42
@Annabela11 píše:
Dobrý den…chci se zeptat jaké moře je v Polsku myslím teplota čistota atd… Jezdíte do Polska? Je to zajímavá země? nebo je to jen o tom že za pár korun jedete k moři…

Opane bych tam nejezdil, už vůbec ne pobytové na válečkuch k moři, to zas tak skvělou atmosféru nemá. Ale byli jsme, takový roadtrip po Polsku a skvělý. Byli jsme ve Wroclavi na trpaslíkach, ve skalních městech Polské části Broumovska, hrad Malbork, Gdansk, Hel, zkoušeli jsme windesrfy, koupání, města, vojenské opevnění, sjeli jsme si řeku na kajaci
Krásné byly duny na Lebe, v Kolobřehu bitevnilodíe

Plánuji ještě jednou východní okruh -polské Tatry, energylandii, Varšavu, Mazurska jezera a Belověžsky prales.

Příspěvek upraven 22.08.22 v 20:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33119
22.8.22 18:49

@Lama Lama Varšavu klidně vynech. Replika Historického centra v podstatě za moc nestojí a pak už je tam zajímavé snad jen to Muzeum 2. světové války (jestli už to nezavřeli, byl kolem toho dost humbuk).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65673
22.8.22 18:51

@Lama Lama v Energylandii jsme byli v pátek  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
22.8.22 18:54

Já jsem letos v květnu byla na týden v Krakově a byla jsem nadšená! Kromě samotných památek se dalo vcelku levně najíst i v samotném centru. Supermarket a lekárna na každém rohu, úplně všude se dalo domluvit bez problému anglicky nebo platit kartou. Ubytko krásné, čisté (Airbnb), paní majitelka važně milá, také nám vyšla ve všem vstříc. Opravdu nemám jedinou věc, co bych vytkla, takže za mě minimálně Krakov rozhodně doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81090
22.8.22 18:59

@Lama Lama Duny na Lebe byly zavřené, když jsme tam byli. V podstatě totéž jsme viděli na a Helu.
More paráda, teplota ke 20 akorát, města krásný, příroda taky, milion zajímavých památek. Příští rok pojedeme okruh po městech, už plánuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16359
22.8.22 19:04

Polsko není úplně na to se fláknout na půl dne k moři. Voda je osvěžující, ale na rychlé zchlazení, nedá se v ní vydržet hodinu a hrát si, plus je to pobreží divoké, tzn. většinou neexistuje, aby se dítě nechalo bez dozoru. Příroda je tam taková, že máš pocit, že se procházíš v Kersku a najednou vykoukne moře nebo se ocitneš kousek od Leby na písečných dunách Sahary :lol:
Z toho, co jsem viděla, tak nejvíc doporučuju ty duny ve Slowinskem národním parku, Helskou kosu, Gdaňsk s překrásným historickým centrem. Pobřeží (pláže) se nám nejvíc líbily mezi Bialogorou a Osetnikem (tam je hezký maják a pláže kus za ním byly skoro pusté, stačilo kousek popojít a měli jsme to tam sami pro sebe, děti se tam vyřádily).
Poláci jsou skvělí hostitelé, jídlo v restauracích je tam levnější než u nás, dělají výborné obří koblihy plněné borůvkami, čokoládou a vším možným. Jen z některých míst už jsou takové hodně pouťové atrakce. Třeba v Lebě jsem byla před mnoha lety, dnes už je to úplně jiné město - na druhou stranu zase ten Dinopark tam je pro děti moc fajn, jsou tam u toho i různá šlapadla a atrakce, prostě i v horším počasí je kam zajít. Z Pobierowa je teď prý už velká diskotéka, dost se to změnilo. Populární v Polsku jsou různé ty parky s obřími modely mořských zvířat, parky miniatur (vláčky, budovy), domy vzhůru nohama apod.
Já mám Polsko ráda, jen musím ignorovat ty kýčovité stánky (ale to je třeba i v Krkonoších z jejich strany, to mají všude).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33020
22.8.22 19:29

Kamarádka teď byla, podruhé a spokojenost. U Helu je nějaká zátoka, kde je teplejší voda. Uvažujeme, že příští rok zkusíme jet též.
Mně se kdysi líbilo u Otmuchowských jezer, a na škole jsme měli výjezdní seminář Nysa, Opole atd a to se mi líbilo taky. Před Vánoci bych chtěla do Krakova na trhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
22.8.22 19:36

Byli jsme s detmi cca pred 5 lety, vlastnim autem, oblast Gdaňsk, Gdyně, Sopoty, vylety do Malborku atd. Muz byl i sam v Kaliningradu. Ubytovani jsme si vybirali pres booking v soukromi. Krasna dovolena, more chladnejsi, studeny vitr, da se koupat, ale jak uz nekdo psal, neni to na celodenni valeni u more. Jakmile se vice oteplilo, byl problem se sinicemi. Dokonce nektere plaze byly i uzavrene, nastesti jsme mohli prejizdet na jina mista bez sinic. Jeden den byla boure a vyplavila jantar, plno lidi na pllazi jej hledalo, pro deti i pro nas to byl super zazitek. Jidlo levne, v pohode. Zaverem, Polsko s vlastnim autem a pojmout to jako poznavacku s obcasnym vykoupanim v mori, ne jako jen pobyt u more..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix