Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Dobrý den,
zajímal by mne váš názor na polštářkový mantinel.
Strašně se my líbí a chtěla bych si ho nechat pro mimčo ušít.
Ale zaslechla jsem názor, že by se tím mohlo miminko udusit.
Na druhou stranu spousty maminek si bere miminko do postele
kde jsou polštáře a peřiny také a samotné miminko je přikryto
taky svou dečkou tak nevím jestli je to až tak nebezpečné.
Děkuji za názory.
Nam rikali, ze mantinely jsou nebezpecne vsechny, pro riziko uduseni nemaji mit nejmensi deti v postylce nic mekkeho. Miminka se nemaji ani prikryvat volnou deckou, ma mit zastrcene konce pod matraci. V posteli s rodici maji taky byt tak, aby nemeli kolem sebe polstare ani perinu.
Nicmene jak si to kdo probere a zvazi riziko, to je na kazdem ![]()
V postýlce miminka by nemělo byt nic navíc a deka zajištěna tak, aby ji nemohlo pres sebe omylem pretahnout
dodržovala jsem to do šesti měsíců a pak se mladý nacpal ke mne do postele, kde je šťastný jak škeble
asi bych si ho usit nechala a používala az by mimi povyrostlo
@monika191991 dcerka má od narození mantinel v postýlce. Je přivázaný na 8× ten ji určitě nezadusí. Spinká v pytli přikrejt dekou nechce
Bez mantinelu by byla celá omlácená už jsem přikoupila další ![]()
My měli v postýlce kolem dokola kojící polštář. Ale nakonec jsem ji stejně měla většinou u sebe v posteli. ![]()
Do půl roku vysoký mantinel přes půl postýlky a poté jsem přikoupila další. Nechala jsem jen malou mezeru na pozorování. Bez mantinelů se bouchá do hlavičky a to jí budí.
Mě mantinel přišel k ničemu celkově, vlastně vůbec nevím proč se do postýlky k dítěti dává
, možná estetický dojem
.. Druhé dceři jsem dávala do postýlky kojící polštář, protože jedině ten zabránil neustálému vypadávání hraček a dudlíků z postýlky
Ted už má v postýlce polštář
Tady podrobnosti (anglicky) http://www.sidsandkids.org/…p-babys-cot/
Ja bych pockala pul roku a pak at spi se vsim moznym az do konce zivota ![]()
Mantinel mi přijdepraktický až pro dítě, co už je nějakým způsobem mobilní. A tam to závisí na dítěti - některé se začne sunou po postýlce ve 2 měsících, jiné v šesti. Pro totálního ležáka nevidím upotřebení. Navíc tedy s „vzdušnou“ postýlkou mám u malého miminka lepší pocit. Z tohoto důvodu jsem třeba ani nedávala okolo dětí kojícípolštář.
Tak já jsem mantinel začala používat až později a to jen z toho důvodu, že si mezi šprušlemi syn vyhazoval dudlíky.
Moc teda ale nechápu, jak by se miminko mělo zadusit mantinelem. Ten by měl být k postýlce přivázaný, takže se ani nehne a miminko se v prvních měsících nepřetočí. Když jsem dávala syna spát na bok, tak jsem ho zajistila, aby se nepřeklopil. To už by mi přišlo víc „pravděpodobnější“, že se do toho mantinelu nějak
zamotá starší pohyblivé dítě.