Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj,
zajímalo by mě, kde se dá pořídit pěkný pokojíček pro miminko? Mate někdo nějakou dobrou zkušenost. Ráda bych někde pokoji kdy viděla naživo. Je někde nějaký showroom pokojíčků? ![]()
@mesiah Tak dětské pokojíčky mají normálně v Ikei, mjí v tom kolikrát i ten nábytek pro vyloženě miminkovské období (přebalovák, malou postýlku - nic jiného miminko z nábytku nepotřebuje).
A ještě v Malvíkovi jsem viděla udělané asi dva nebo tři „miminkovské pokojíčky/koutky“.
@mesiah co si predstavujes pod pojmem detsky pokojicek pro miminko? Miminko potrebuje jen postylku prebalovaci pult a maminku. Tak postylku maji k videni kdekoli( ikea, kika, bambule, mamacare…) to same s prebalovaky ![]()
My máme pokojík z Ikea - sestavený podle chuti. Zatím spí malá s námi v ložnici v postýlce, v pokojíku využívám jen přebalovák a skříň s oblečením. Stěhovat se tam bude za pár měsíců ![]()
Xxxlutz, ikea…jako spis zalezi jestli prodejny v tvem okoli vubec detske pokojiky vystavuji, nebo jen objednavaji z katalogu nabidky. a treba mas pobliz mistni prodejnu nabytku, ktera taky nabizi detske pokoje ![]()
ty nejznamejsi retezce uz tu jsou vypsany ![]()
A teda neodpustím si poznámku, že vyloženě celý „miminkovský“ pokojíček mi přijdou akorát jako zbytečně vyhozené peníze.
Za mě má cenu řešit pokojíček až batoleti - to si tam možná i bude i občas hrát.
Echt miminkovský pokojíček je z mého pohledu jen čistě designová záležitost pro potěchu oka rodičů nebo návštěvy.
@Svistice asi takhle, kdybych vedela, ze budu mit v zivote jen jedno dite a nevytrhne me za max.dva roky menit pokojik za dvacet litru na batoleci, tak ok ![]()
ale prebalovak, detska postylka, to je nabytek, kterej opravdu dyl nevydrzi ![]()
no a maminky od batolat ti muzou popsat, jak dopadne postylka pri prvnich zoubkach, nebo skrin/prebalovak kdyz se mrne dostane k propisce ![]()
to znamena, ze prodejni cena a vubec poptavka uz v tomhle pripade klesa ![]()
@mrs.gendy píše:
@Svistice asi takhle, kdybych vedela, ze budu mit v zivote jen jedno dite a nevytrhne me za max.dva roky menit pokojik za dvacet litru na batoleci, tak ok
Tak to máš pravdu. To je jiná. ![]()
I když teda batole sice už svůj pokojíček má, ale je v něm pouze tehdy, když si tam s ním někdo hraje. Takže stejně neplní svou hlavní funkci (místnost na odklizení dítěte a jeho bordelu), hračkárnu máme po celém bytě.
A s miminkovskou verzí to bude stejně - bude tam tak maximálně spát, přebalovat se a jinak bude všude po bytě s mámou.
Ikea má docela hezké dětské pokojíčky, navíc všechno variabilní, dá se ten nábytek poskládat podle chuti a možností. Pro miminko stačí bohatě postýlka, přebalovák a nějaká komoda na prádlo, menší skříň.
Pokud mimino bude spát v pokoji samo, přikoupila bych nějaký gauč nebo postel na přespání dospělého u něj (pokud bude třeba nemocné) a křeslo na kojení ![]()
A nějaký ten boxík nebo úložný prostor na chrastítka, hračky. I ty je třeba někam dávat ![]()
Moje (a nejlepší) zkušenost je, že miminko žádný pokojíček nepotřebuje
stačí postýlka a místo na přebalení - což nutně nemusí být přebalovací komoda..až se rozkouká, je jeho pokojíčkem hrací deka, případně lehátko s hrazdičkou. Pokojíček jako takový jsme začali řešit až někdy po víc jak půl roce dítěte…takže bych byla v klidu ![]()
@mrs.gendy píše:
@Svistice asi takhle, kdybych vedela, ze budu mit v zivote jen jedno dite a nevytrhne me za max.dva roky menit pokojik za dvacet litru na batoleci, tak okale prebalovak, detska postylka, to je nabytek, kterej opravdu dyl nevydrzi
no a maminky od batolat ti muzou popsat, jak dopadne postylka pri prvnich zoubkach, nebo skrin/prebalovak kdyz se mrne dostane k propisce
to znamena, ze prodejni cena a vubec poptavka uz v tomhle pripade klesa
hehe to můžu přesně povídat. u prvného jsme měli jen provizorní místo na naší komodě na přebalování..jelikož tam ale starší má teď pokoj pro sebe, tak jsme si řekli že pořídíme tu slavnou přebalovací komodu…ale s rozumem. No a našli jsme na inzerátu za 200,– (původní cena přes tři tisíce!) - prostě se to často rychle zničí…manžel to dal trochu do kupy, na těch pár měsíců nám to stačit bude, ale je to ukázka toho, že nemá smysl pořizovat dravé vybavení do pokojíčku pro mimino ![]()
Já bych neřekla, že se ty věci zas tak snadno zničí, já tu mám teď přebalovací komodu po dvou dětech a nic na ní není, je v perfektním stavu a to byla používaná s jednou přestávkou šest let.. postýlku teda máme zničenou, ale tam byla naše nejmladší desáté dítě, které v ní odrostlo, takže má nárok ![]()
@reinkarnace no ja uz i menila miminkovskou postylku, protoze ta prvni byla ohlodana
ale byla nam darovana, jinak bych samozrejme nekupovala. takhle jsem ji privitala s otevrenou naruci ![]()
kdyz uz, tak sirsi komoda, s nejakym nastavcem na prebaleni, ktery se da potom sundat.
u nas se prebaluje na pracce, na zemi, kolikrat i za pochodu
neumim si predstavit, ze bych prckovi umejvala zadecek a pak musela prenaset do pokojicku na prebalovak. takhle mam v koupelne vsechno pri ruce a kdyz si predstavim, jak by me kolikrat naloz zasmradela nacancanej detskej pokojik ![]()
@Svistice u me plni
nahazu ji nadobi na deku doprostred pokojicku a je to
kdyz mi zacne roztahovat hracky po obyvaku, tak je potom akorat nahromadim do pokojicku, zavru dvere, vecer posunu abych se o to neprerazila, kdyz jdu davat malou spat a je hotovo. takze pro me plni funkci suprove ![]()