Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mamky, jsem poprvé těhotná 38tt, vše probíhalo v pořádku, má gyn. doktorka mě už poslala do prenatání poradny v porodnici, dnes jsem tam byla prvně a za 2 dny jdu na UZ kvůli Polyhydramnionu.
Dost mě vyděsilo co vechno to může způsobovat
prosím písněte pokud máte zkušenosti s větším množstvím plodové vody..
Ja mela u starsi uz nekdy od 17tt a v poradku. Ma srdecni badu, ta taky byla videt na utz ale nema zadna omezeni
Ja mela polyhydramnion a maly se narodil v naprostem poradku ![]()
Muze to znacit tehotenskou cukrovku. Byla jsi na zatezovem testu? Jak moc velky polyhydramnion to je? Ja ho mela hranicni u prvniho tehotenstvi a v kombinaci s moji cukrovkou to porad resili. Jeste je mozne, ze to na dalsi kontrole vyhodnoti jiny lekar jinak. I to se mi stalo… Ale jak je videt vyse, v podobne situaci nas bylo vic a vse je OK.
Ahoj, přesně Ti rozumím, ja mela polyhydramnion u obou tehotenstvi. U druhého mi ještě vyšel špatně triple test. Takže jsem mela pěkné nahnano. Obě děti mely přes čtyři kila a úplne v pohodě ( to tukam
. Voda mi nikdy sama neodtekla, vzycky mi ji museli rupnout a žádný bazén jsem teda neměla. Úplne normální množství. Ten Utz muže docela zkreslovat. Koukala jsem, ze uz to mas za par, tak Ti přeju hodne klidu a pohodovy porod ![]()
Měla jsem to ke konci těhotenství, nic s tím nedělali. Ke konci mi strašně moc rostlo břicho kvůli tomu že se plodovka pořád tvořila a neubývala. Když jsem byla 40+2 chtěli vyvolat porod, ale mimi se přihlásilo na svět samo. Porod v pohodě. Plodovky ze mě vyteklo litry. Skoro jsem jim vyplavila porodní sál. Holčička měla 3960 gr a je úplně v pořádku.
Tiež som mala pri dcérke polyhydramnion posledný mesiac tehotenstva, povedali mi, že ma budú viac kontrolovať, lebo malá tam má bazén a ešte by sa mohla otočiť. Ale ostala hlavičkou dolu a všetko bolo v naprostom poriadku.
Holky moc moc děkuju!!!
ja jsem vše i testy na cukrovku měla v pořádku, jen jsem abnormálně přibrala… Ale to vem čert s tim se pak nějak poperu.. Ale dnes se to sešlo, že jsem šla ještě jednou na monitor ten 1. Se jim nezdál a pak mi ta doktorka řkla že se jí nelíbí hodně pl. vody a ať jdu ve čtvrtek na biometrii… Tak snad to bude vše ok!!!
Ještě jednou moc moc děkuji ![]()
@Nikous12 pokud mas jen hodne vody a miminko je jinak v poradku, tak se nemas ceho bat
me kvuli tomu doktorka tak vynervovala, ze jsem se ji v ordinaci slozila
a Mila se narodil uplne zdravy
preji hodne stesti ![]()
@Nikous12 klid! Určitě bude vše v naprostém pořádku. Chápu, ze se toho občas sejde moc. Ale zkus to hodit za hlavu.
Také mi zjistili polyhydramnion, ve 25 TT. Bohužel se na UTZ objevila i vývojová vada atrezie duodena (neprůchodnost střeva). Všechny předcházející gen. testy byly v pořádku. Ve 20 TT to nebylo ani v Gennetu vidět a pak takový šok. Nicméně teď už čekám jen na testy z plodovky a modlím se, aby to bylo OK. Ale stejně nemáme vyhráno. Jistá operace před námi. Je to stres.
Ahoj holky, polyhydramnion mi byl zjisten ve 29 tt, dnes jsme 34+4 a citime se dobře… Chtela jsem se zeptat, v kolikatem tydnu jste rodili? Ja byla na kapackach a musim uz jenom lezet, tak by me zajímalo, jak jste dopadli vy… Dekuji předem za kazdou zpravu ![]()
38+2, vse bylo v poradku tak hezky lez, drzim palce at je vse ok ![]()
@Nikous12 píše:
38+2, vse bylo v poradku tak hezky lez, drzim palce at je vse ok
Opravdu? A to jste az do toho 38 tydne pouze lezela? Ja lezim opravdu poctive porad.. A co porod s takovym mnozstvim vody? ![]()