Polyp v děloze, mám strach

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
570
22.1.26 18:56

Polyp v děloze, strach

Ahoj, dnes jsem byla na gynekologii skrz neustále krvácení mimo ms a byl mi zjištěn polyp v děloze. Mám jít za 14 dní na odstranění v narkóze. Hrozně se bojím. Hlavně aby to nebylo zhoubné. Prosím máte někdo zkušenosti? Jak to celé probíhalo? Jak dlouho se čeká na výsledky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.1.26 19:13

Ahoj, pracuji na patologii, kam se polypy posílají a zpracovávám je na histologii. Opravdu ve většině případů jsou nezhoubné 🍀

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.26 19:15

Myslím, že za týden až 10 dní budeš mít výsledek, aspoň tak to je u nás.

• Citovat
  • Upravit
570
22.1.26 19:16
@Anonymní píše: Více

Děkuji moc. Za jak dlouho jsou prosím výsledky? Doktor říkal, že 3 týdny. To asi umřu nervama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.26 19:18

Ale asi záleží na laboratoři, my jsme menší laboratoř a máme méně vzorečků.

• Citovat
  • Upravit
5619
22.1.26 19:42

Teď jsem byla na hysteroskopii s polypem. Zhoubných je údajně jen 1-3 %, takže věřím v dobrou zprávu z histologie. Ničeho se neboj, krátká narkóza, pár dní špinění. Mně ale kromě hysteroskopie dělali i laparoskopii a odstraňovali pánevní srůsty, takže jsem to měla komplikovanější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
22.1.26 19:46
@Veveří píše: Více

Ahoj, děkuji moc. Ta narkóza byla celková? Za jak dlouho po zákroku jsi šla domů? Já měla narkózu naposledy před 20 lety :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
22.1.26 21:37

Zdravím, já bych taky měla jít na odstranění polypu, v narkóze jsem nebyla nikdy, mám z toho pěkné nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5619
22.1.26 21:54
@janicka.ocet píše: Více

Hysteroskopie je krátká, nevím, záleží na rozsahu výkonu, 15 minut? Já jsem měla složitější zákrok i s laparoskopií (těžké srůsty) byla jsem na sále přes hodinu a domů jsem šla za 3 dny po operaci. Hysteroskopie nic není, nakouknou do dělohy hysteroskopem, poopraví a vezmou, co je třeba a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
23.1.26 00:55

@janicka.ocet
Neboj, bude to ok, urcite!
Ja byla na hysteroskopii 3× a vzdycky v poradku. Je super, ze na to tvuj dr prisel vcas, ja resila nekonecny menstruace roky na klinice, kde me rvali injekcema na zastaveni krvaceni a platila jsem tam strasny penize. Pak jsem zmenila Dr a ten pri prvni prohlidce poznal, kde je problem a do mesice jsem mela polyp venku a klid:)

Jen se to rano vraci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
23.1.26 00:57
@janicka.ocet
@janicka.ocet píše: Více

Narkoza je cca 20 minut, pak 2 hodiny dospavani na JIP a pak domu, jakmile si zvladnes dojit bez problemu na wc.
Jinak doporucuju vyhnout se zakroku u Apolinare (pokud jsi z Prahy), to bylo nejhorsi, co jsem kdy zazila. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
28.2.26 16:28

Ahoj, taky mě to asi čeká. A nebylo vám doporučeno jít ambulantně bez narkózy? Dělá se to např. v Havířově. To mám 300 km, ale asi pojedu radši tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
28.2.26 16:34
@4Mia píše: Více

Zdravím. Mám to už za sebou v celkové narkóze a bylo to úplně v pohodě. Akorát po zákroku trochu bolest břicha a krvácení. Jinak jak jsem se toho bála, tak nakonec to bylo dobrý. Na sále mi dali narkózu a říkali, že ucítím teplo v ruce a břiše. A najednou jsem spala. Dělali mi to v Brně, dostala jsem žádanku od doktora přímo na konkrétní kliniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12566
28.2.26 17:16
@Anonymní píše: Více

Ja jsem ta vyjimka, absolutne bez krvaceni jen nepatrne vyssi sliznice delozni, par milimetru a jen kvuli hyperplazii kontrolni hysteroskopie aa bylo to zhoubne a to jsem blya na gynde kvuli menopauze pecena varena a doktor mj rikal ze nyni je vyskyt adenokarcinomu u zen castejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
28.2.26 17:20

@lilith1 a říkal čím to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie