Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, dnes jsem byla na gynekologii skrz neustále krvácení mimo ms a byl mi zjištěn polyp v děloze. Mám jít za 14 dní na odstranění v narkóze. Hrozně se bojím. Hlavně aby to nebylo zhoubné. Prosím máte někdo zkušenosti? Jak to celé probíhalo? Jak dlouho se čeká na výsledky?
Ahoj, pracuji na patologii, kam se polypy posílají a zpracovávám je na histologii. Opravdu ve většině případů jsou nezhoubné 🍀
Myslím, že za týden až 10 dní budeš mít výsledek, aspoň tak to je u nás.
@Anonymní píše: Více
Děkuji moc. Za jak dlouho jsou prosím výsledky? Doktor říkal, že 3 týdny. To asi umřu nervama ![]()
Ale asi záleží na laboratoři, my jsme menší laboratoř a máme méně vzorečků.
Teď jsem byla na hysteroskopii s polypem. Zhoubných je údajně jen 1-3 %, takže věřím v dobrou zprávu z histologie. Ničeho se neboj, krátká narkóza, pár dní špinění. Mně ale kromě hysteroskopie dělali i laparoskopii a odstraňovali pánevní srůsty, takže jsem to měla komplikovanější.
@Veveří píše: Více
Ahoj, děkuji moc. Ta narkóza byla celková? Za jak dlouho po zákroku jsi šla domů? Já měla narkózu naposledy před 20 lety ![]()
Zdravím, já bych taky měla jít na odstranění polypu, v narkóze jsem nebyla nikdy, mám z toho pěkné nervy
@janicka.ocet píše: Více
Hysteroskopie je krátká, nevím, záleží na rozsahu výkonu, 15 minut? Já jsem měla složitější zákrok i s laparoskopií (těžké srůsty) byla jsem na sále přes hodinu a domů jsem šla za 3 dny po operaci. Hysteroskopie nic není, nakouknou do dělohy hysteroskopem, poopraví a vezmou, co je třeba a hotovo.
@janicka.ocet
Neboj, bude to ok, urcite!
Ja byla na hysteroskopii 3× a vzdycky v poradku. Je super, ze na to tvuj dr prisel vcas, ja resila nekonecny menstruace roky na klinice, kde me rvali injekcema na zastaveni krvaceni a platila jsem tam strasny penize. Pak jsem zmenila Dr a ten pri prvni prohlidce poznal, kde je problem a do mesice jsem mela polyp venku a klid:)
Jen se to rano vraci ![]()
@janicka.ocet píše: Více
Narkoza je cca 20 minut, pak 2 hodiny dospavani na JIP a pak domu, jakmile si zvladnes dojit bez problemu na wc.
Jinak doporucuju vyhnout se zakroku u Apolinare (pokud jsi z Prahy), to bylo nejhorsi, co jsem kdy zazila. ![]()
Ahoj, taky mě to asi čeká. A nebylo vám doporučeno jít ambulantně bez narkózy? Dělá se to např. v Havířově. To mám 300 km, ale asi pojedu radši tam.
@4Mia píše: Více
Zdravím. Mám to už za sebou v celkové narkóze a bylo to úplně v pohodě. Akorát po zákroku trochu bolest břicha a krvácení. Jinak jak jsem se toho bála, tak nakonec to bylo dobrý. Na sále mi dali narkózu a říkali, že ucítím teplo v ruce a břiše. A najednou jsem spala. Dělali mi to v Brně, dostala jsem žádanku od doktora přímo na konkrétní kliniku.
@Anonymní píše: Více
Ja jsem ta vyjimka, absolutne bez krvaceni jen nepatrne vyssi sliznice delozni, par milimetru a jen kvuli hyperplazii kontrolni hysteroskopie aa bylo to zhoubne a to jsem blya na gynde kvuli menopauze pecena varena a doktor mj rikal ze nyni je vyskyt adenokarcinomu u zen castejsi.