Pomáhání lidem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.2.22 18:46

Pomáhání lidem

Dobrý den, vždycky jsem tak nějak chtěla pomáhat lidem. Chtěla jsem se proto stát zdravotní sestřičkou, ale nesnesu krev, takže tahle možnost se pro mě uzavřela. Chci se tedy zeptat, neznáte někdo nějaké dobrovolničení? Nějaké organizace nebo jak jinak, jakkoliv pomáhat lidem? Jsem z Vysočiny. Děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24591
27.2.22 18:50

Charita, hospice, různá dobrovolnická centra, azylové domy… Zkuste zagooglit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
27.2.22 18:54

Promiň, ale já jsem na tohle už úplně alergická.
„Pomáhání lidem“ není nějaká obecná ušlechtilá činnost, kdy si vybereš ze seznamu pomáhacích organizací a jdeš vykonávat pomáhání. To je póza.

Lidé, které podobné profese naplňují, k nim inklinují přirozeně. Od mala tě zajímají opuštěná zvířata - nepochybně už máš kontakty na podobně založené jednotlivce a spolky, nebo ti pomůže jeden google search. Znáš lidi se specifickým typem postižení a myslíš si, že pro ně můžeš být přínosem - to tě nasměruje samo na místa, kde budeš užitečná. Milovala jsi svou babičku a došlo ti, že osamělí staří lidé nemají dostatek pozornosti - dobrovolníci se během covidu sami nabízeli v letácích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76031
27.2.22 19:00
@Anonymní píše:
Dobrý den, vždycky jsem tak nějak chtěla pomáhat lidem. Chtěla jsem se proto stát zdravotní sestřičkou, ale nesnesu krev, takže tahle možnost se pro mě uzavřela. Chci se tedy zeptat, neznáte někdo nějaké dobrovolničení? Nějaké organizace nebo jak jinak, jakkoliv pomáhat lidem? Jsem z Vysočiny. Děkuji :srdce:

musí to být dobrovolničení? máš ráda staré lidi? udělej si kurs a běž pracovat do domova důchodců - tam je pořád nedostatek kvalitního personálu, který dokáže ty staré lidi brát jako lidi, ne jako kusy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
27.2.22 19:05

Jinak pokud máš intelekt na vysokou školu, můžeš třeba vystudovat sociální práci, to je silně pomáhající profese. Je to samozřejmě na delší dobu, nemůžeš to dělat hned. Ale jak píše @MrsNorris : snad víš, co je Ti blízké…

Ale jinak upozorňuju, že Tvůj přístup je dost nebezpečný. Tak to často mají hozené lidé, kteří sami nejsou srovnaní - že chtějí pomoct i „sami sobě“ tím, že si budou připadat užiteční, smysluplní. (Moje spolužačky, které studovaly psychologii, byly přesně ty typy, co samy potřebovaly psychologa… No být u nich v terapii, to bych fakt nechtěla.)

Prosím, ujisti se, že to nechceš dělat proto, že máš sama problém.

Příspěvek upraven 28.02.22 v 21:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14858
27.2.22 19:21

Souhlasím s holkama výše + ještě dodám, ne vždy budeš mít za svou práci od klientů vděk. Pokud se na toto člověk nepřipraví, rychle vyhoří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
27.2.22 20:19

Pokud chceš pomáhání spojit s profesí, tak mne napadá třeba pečovatelka v domově důchodců, domovech s pečovatelskou službou, hospicu. Nebo sanitářka v LDN. Zejména domovy důchodců apod. mají neustálý nedostatek pečovatelského personálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
27.2.22 20:30

?? to mám od mala
dělala jsem instruktorku na táborech, pak vedoucí x let..
praxe v domově důchodců..
pak jsem dotovala x let Unicef
pak poté, co jsem zjistila, že Afrika je studna bezedná (stejně jako vyžebrané prachy bezďákům- ne, nekoupí si jídlo, koupí si krabičák..) to radši Anděl :srdce:
pak útulky
pak adopce dvojčat (nebrat jako charitu, pomohlo nám to vzájemně, ne jen JIM)
pak pes z útulku
Jako nevím, co chceš dělat víc
víc zvířat si domů nevemeš, víc dětí si (pokud to myslíš fakt opravdově a ne na byznys) si taky nevezmeš..
udělej si pořádek sama v sobě Proč to chceš dělat a Co v sobě chceš tím saturovat
asi víš, na co se ptám (pokud budeš k sobě upřímná)
zkus udělat maximum pro své nejbližší okolí, tím se má začít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!