Pomalejší 2 leté dítě

Anonymní
1.5.23 12:14

Pomalejší 2 leté dítě

Ahoj holky, chci se zeptat máte některá taky „pomalejší“ dítě?

Mám holčičku která měla v sobotu 2 roky a od narození je ve všem pomalejší..
Ví jak dělají zvířata - kráva, prase, pes, kočka, ovce, koza, ryba, had.. Říká- máma, táta, bába, dada, tam, ham, pá, žába, mapa, já..
Ví kde má vlásky, oči, nos, pusinku, uši, bříško atd..
Ale ještě nespojuje slova, semtam řekne „mama na“ nebo „mama dej“..
Jinak rozumí když chci aby mi něco donesla, nebo aby zavřela dveře..
Obleče si sama čepičku, vyzuje si sama boty, vysleče si bundu i tričko..
Ale ještě si neřekne sama na nočník..
Musím ji tam dávat sama.
Je to hodně špatně?😔

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6424
1.5.23 12:23
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat máte některá taky „pomalejší“ dítě?Mám holčičku která měla v sobotu 2 roky a od narození je ve všem pomalejší..
Ví jak dělají zvířata - kráva, prase, pes, kočka, ovce, koza, ryba, had.. Říká- máma, táta, bába, dada, tam, ham, pá, žába, mapa, já..
Ví kde má vlásky, oči, nos, pusinku, uši, bříško atd..
Ale ještě nespojuje slova, semtam řekne „mama na“ nebo „mama dej“..
Jinak rozumí když chci aby mi něco donesla, nebo aby zavřela dveře..
Obleče si sama čepičku, vyzuje si sama boty, vysleče si bundu i tričko..
Ale ještě si neřekne sama na nočník..
Musím ji tam dávat sama.
Je to hodně špatně?😔
Úplně normální dvouleté dítě. Co bys po ní chtěla? Aby mluvila v rozvitých větách, sama chodila na WC? Dej jí čas, nijak opožděná není.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
1.5.23 12:26
@ZuzaM píše: Úplně normální dvouleté dítě. Co bys po ní chtěla? Aby mluvila v rozvitých větách, sama chodila na WC? Dej jí čas, nijak opožděná není.

Normální? To ses zbláznila ne? Všechno popisované dělala dcera už v roce. Od dvouletého dítěte bych určitě očekávala mnohem víc.

• Citovat
  • Upravit
6424
1.5.23 12:34
@Tosidelassrandu píše:
Normální? To ses zbláznila ne? Všechno popisované dělala dcera už v roce. Od dvouletého dítěte bych určitě očekávala mnohem víc.

Jasně, ve třech už studovala VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18234
1.5.23 12:36
@Tosidelassrandu píše:
Normální? To ses zbláznila ne? Všechno popisované dělala dcera už v roce. Od dvouletého dítěte bych určitě očekávala mnohem víc.

Až v roce? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
1.5.23 12:37
@ZuzaM píše:
Jasně, ve třech už studovala VŠ.

Jako promiň, ale máš vůbec dítě? Jinak bys v životě nemohla plácat nesmysly o tom, jak je to v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
6424
1.5.23 12:37
@bertoldina píše:
Až v roce? 8o

Prosím tě, té si nevšímej, je to tady známá provokatérka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
1.5.23 12:39
@bertoldina píše:
Až v roce? 8o

Jasně. V knížce ukáže prakticky cokoliv, části těla, mnohem víc zvířat děla, mnohem víc rozumí a víc slov.

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
1.5.23 12:40
@ZuzaM píše:
Prosím tě, té si nevšímej, je to tady známá provokatérka.

Jako co máš za problém? Prostě na dva roky toho umí málo. Nic to nemusí znamenat, ale zakladatelka se ptala.

• Citovat
  • Upravit
6424
1.5.23 12:47
@Tosidelassrandu píše:
Jako co máš za problém? Prostě na dva roky toho umí málo. Nic to nemusí znamenat, ale zakladatelka se ptala.

Problém máš hlavně ty. A nejen v téhle diskuzi. Agresívní, arogantní, velká kritička. A dítě mám, a představ si, inteligenci má vysoce nad průměrem, tím spíš dokážu posoudit, co je normální a co ne. Každou diskuzi zaplevelíš svými hnusnými a arogantními příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42588
1.5.23 12:47

Tak někdo má doma výjimečnýho Einsteina, my ostatní máme děti, co se vyvíjí s různými odchylkami. Zakladatelko, já mám čtyři děti, a to co ty popisuješ, je naprostý průměr. Já můžu potvrdit, že každé z mých dětí bylo úplně jiné, jedna dcera nemluvila vůbec až skoro do 3, pak začala rovnou v rozvitých souvětích. Nočník 2 děti zvládly brzy, 2 s problémy ve 3. Stejný přístup, stejná péče, stejná výchova. A ze všech jsou vzdělaní, pracovití lidé, 2 se živí cizím jazykem, 2 jsou v IT.
Můžeš být klidná, máš normální dítě a ten vývoj okolo 3. roku skočí hodně dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24351
1.5.23 12:53

První dítě bylo na tom stejně jak tvoje holčička. Do školky šel jako šikovný kluk. Jen s řečí trochu bojuje. Tu maličko opožděnou má, ale slovní zásobu má velkou.
Druhý toho asi zvládá ve dvou letech o něco víc, ale tak i tak bych byla v klidu. Ty rozdíly mohou být obrovské. Ani jeden ve dvou letech nezvládli nočník. Prostě to neuměli pustit. Takže u druhého stále čekám. Nehodlám se tím stresovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
1.5.23 12:54
@Tosidelassrandu píše:
Jasně. V knížce ukáže prakticky cokoliv, části těla, mnohem víc zvířat děla, mnohem víc rozumí a víc slov.

Tak zakladatelka vypsala priklady, sama tam snad vidis, ze nevypsala kazde slovo a zvuk :roll: A jo, ma normalni dvoulete batole, holt kazdy nema genia, aby si mohl honit ego na emiminu :lol: asi mas v realu smutny zivot, kdyz jsi tu casto tak jedovata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18234
1.5.23 12:55
@Tosidelassrandu píše:
Jasně. V knížce ukáže prakticky cokoliv, části těla, mnohem víc zvířat děla, mnohem víc rozumí a víc slov.

Tak můj v tomhle veku už pere a vesi prádlo a vyndava mycku :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
1.5.23 12:59

Celkem normální, zapracovala bych na tom nočníku.

pokud mas strach z řeči, najdi si logopeda, který ti poradí jak řeč rozvíjet a jak děcku vytvářet dobré návyky. Taky je řeč hodně propojena s pohybem, takže nějake pohybove cvičení není na škodu nikdy. Netvrdím, že děcko ma nějaky logo problém, ale není důvod nenajít jiný názor a pomoc při rozvoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí