Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
první den poslední menstruace byl 23.9.2023, mám dlouhý cyklus, obvykle 5 týdnů, ovulace mi vycházela na 15.10., poté jsem cca týden zjistila, že jsem těhotná (test), následně jsem nedostala menstruaci, test jsem si dělala pravidelně, čárku jsem měla vždy výraznější (až do úplně nejvýraznější). Objednala jsem se k doktorce, u které jsem byla 13.11., řekla mi, že ještě toho moc nevidí, že těhotná jsem, ale že počkáme. měla jsem přijít za 10 dní - dnes 22.11., paní doktorka řekla, že je vidět, že se těhotenství zvětšuje, nicméně celkem pomalu. Řekla, že je možné, že se přestalo vyvíjet nebo že jsem měla ovulaci déle. Mám přijít zase za 10 dní. Jinak jsem unavená, bolí mě prsa, bolí mě hlava, odpoledne a večer mi je nevolno, někdy zvracím. Mám celkem strach. Máte někdo podobnou zkušenost? Mohlo by to být normální? Děkuji
@Houba01 píše:
Ahoj,první den poslední menstruace byl 23.9.2023, mám dlouhý cyklus, obvykle 5 týdnů, ovulace mi vycházela na 15.10., poté jsem cca týden zjistila, že jsem těhotná (test), následně jsem nedostala menstruaci, test jsem si dělala pravidelně, čárku jsem měla vždy výraznější (až do úplně nejvýraznější). Objednala jsem se k doktorce, u které jsem byla 13.11., řekla mi, že ještě toho moc nevidí, že těhotná jsem, ale že počkáme. měla jsem přijít za 10 dní - dnes 22.11., paní doktorka řekla, že je vidět, že se těhotenství zvětšuje, nicméně celkem pomalu. Řekla, že je možné, že se přestalo vyvíjet nebo že jsem měla ovulaci déle. Mám přijít zase za 10 dní. Jinak jsem unavená, bolí mě prsa, bolí mě hlava, odpoledne a večer mi je nevolno, někdy zvracím. Mám celkem strach. Máte někdo podobnou zkušenost? Mohlo by to být normální? Děkuji
Jestli jsi kolem 22.10 měla pozitivní test, tak by si musela být už v 8-9 týdnu. Nejspíš to nebude prosperující.
4 týdny po pozitivním testu už by embryo mělo určitě mít viditelné srdíčko a měřit aspoň centimetr.
Kdybys měla později ovulaci, vyjde ti později i pozitivní test
@Houba01 Může i nemusí, nezbývá nic než čekat. Max. jít na krev s nějakým odstupem, kde uvidíš, zda se zvyšuje HCG..
Držím palce ![]()
Jestli byl test pozitivní 25.10., tak by si měla být nějaký 8tt. To už by mělo být vše hezky vidět včetně srdíčka.
Kdyby si měla později ovulaci, tak by ti nevyšel tak brzo pozitivní test.
@Houba01 Co přesně ti řekla doktorka, že tam vidí? Je tam embryo nebo jenom váček? Nezbývá než čekat, ale počítej s tou horší variantou. Nevypadá to moc dobře, už by mělo být srdíčko. Ovulaci jsi asi později neměla, když cca týden po tvém měření byl pozitivní těhotenský test.
Co je to ten pomalý vývoj, co viděla minule a co dnes? Na to, co píšeš nejde moc reagovat. Je videt embryo, zloutkovy vacek, nebo jen gestační váček? Velikosti?
Ovulaci jsme poznala podle aplikace, v minulých měsících jsem to ověřovala testem, abych věděla, jestli se aplikace trefuje, tak jsem si byla docela jistá, ale kdo ví. Jinak doktorka neříkala slova jako váček nebo embryo, používala jen výraz těhotenství. Těhotenství se od minule zvětšilo, těhotenství se vyvíjí pomaleji apod. Když si vyhledám týden těhotenství podle ovulace, tak mi vychází 7+4.
Já jsem ještě těhotná nebyla, na této stránce jsem dneska první den, tak vůbec netuším na co jsem se měla ptát a na co se zaměřit…
Mám podobnou zkušenost a skončilo to revizí dělohy… Ale to asi slyšet nechceš
každopádně to bylo úplně stejné, vyvíjelo se pomalu, dlouho nebylo nic vidět, nakonec ani podle kalendáře v 10tt nebylo nalezeno srdíčko.
Pozitivní test jsi měla 25.10. Teď jsi tedy na přelomu 8 a 9tt. Jestli není na ultrazvuku embryo se srdeční akci, je to špatně.
@Houba01 No a co jsi viděla ty na ultrazvuku? Měřila tam doktorka něco? Zhruba toto odpovídá stáří 7+4.