Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem se zeptat ohledně nárůstu hcg. Na diskuzích čtu, že by mělo být dvojnásobné co dva dny. Pokud to tak není, tak to není v pořádku? Byla jsem minulý týden v úterý na krvi a měla hodnotu 1420 a včera jsem měla přes 7500. Za 6 dní tedy nemám nárůst třikrát dvojnásobek (mělo by to být tak 11tis.).
Mely jste to některá podobně a bylo to vše v pořádku? Mám za sebou 2 zamlkle a na ultrazvuk jdu až za 10 dní, tak jsem z toho nervózní. Moc děkuji ![]()
@AnOnYm8989 píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat ohledně nárůstu hcg. Na diskuzích čtu, že by mělo být dvojnásobné co dva dny. Pokud to tak není, tak to není v pořádku? Byla jsem minulý týden v úterý na krvi a měla hodnotu 1420 a včera jsem měla přes 7500. Za 6 dní tedy nemám nárůst třikrát dvojnásobek (mělo by to být tak 11tis.).
Mely jste to některá podobně a bylo to vše v pořádku? Mám za sebou 2 zamlkle a na ultrazvuk jdu až za 10 dní, tak jsem z toho nervózní. Moc děkuji
https://www.babymed.com/…g-calculator
Tady je fajn kalkulacka, hod si to tam
Nevim kolik jsi po ovulaci, ale narust je v poradku.
@AnOnYm8989 píše:
Mely jste to některá podobně a bylo to vše v pořádku? Mám za sebou 2 zamlkle a na ultrazvuk jdu až za 10 dní, tak jsem z toho nervózní. Moc děkuji
Prosím tě, to je takový tradiční omyl. Když HCG přesáhne 6000, tak se dvojnásobi každé 3-4 dny. Doporučuji v této fázi už HCG nedledovat a počkat na potvrzení srdeční akce.
@Tarena moc děkuji. To jsem vůbec neznala tu kalkulačku. Je tam spoustu užitečných informací. Ten minulý týden jsem byla 19 den po ovulaci, dnes je o týden později, tedy 26.
Moc děkuji ![]()
@Eva2610 ahaa, to jsem také nevěděla. Všude jen čtu dvojnásobek za dva dny. Tak jsem dost znervoznela. Už jsem ani na krev jít nechtěla, ale nakonec mi to nedalo a šla jsem. Kontrola je za dlouho ![]()
Jednak je to zdvojnásobení jednou za 2-3 dny. Druhak to platí pro úplný začátek a časem to začne zpomalovat, nemůže to růst navěky.
@AnOnYm8989 píše:
@Eva2610 ahaa, to jsem také nevěděla. Všude jen čtu dvojnásobek za dva dny. Tak jsem dost znervoznela. Už jsem ani na krev jít nechtěla, ale nakonec mi to nedalo a šla jsem. Kontrola je za dlouho
No, já to chápu, v prvním těhotenství jsem litala na odběry jak praštěná a přesne tohle se mi stalo. Samy nervy akorát. Tak ať to dobře dopadne!