Cigarety v těhotenství

21.11.23 19:37

Cigarety v těhotenství

Zdravím všechny maminky. V den kdy jsem se dozvěděla že jsem těhotná jsem cigarety odložila a myslím že do týdne max dvou jsem přestala úplně. Je tomu už 5 měsíců. No ale absťák mě neopustil. První dva měsíce jsem měla absťák snad každý den ale zvládla jsem se přes to přenést. Teď mám absťák tak jednou za 14 dní. Má někdo stejnou zkušenost? Proč mi to pořád chybí když už takovou dobu nekouřím? Dám si vždycky čokoládu když na mě absťák přijde ale ne vždy to pomůže. Někdo nějakou radu? Děkuji :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17
21.11.23 20:31

Ahoj, no je super, že jsi takhle přestala. Já vím, že to asi bude znít moc radikálně, ale pokud máš tenhle problém a absták tak bych to normálně řekla ošetřujícímu doktorovi jestli ti nedá nějaké typy (určitě nebudeš první). A taky bych se objednala k odborníkovi co ti pomůže se závislostí - at už lékaři nebo psychologovi. Přeci jenom kouření je jedna z nejhorších věcí co tomu dítěti můžeš udělat a čeká tě ještě dost měsíců bez toho, tak proč se toho nezbavit úplně )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.23 20:35

@terka00×x není to poprvé co jsem přestala ale je to poprvé co jsem přestala v těhotenství. Jen nechápu jak po takové době můžu mít absťák. Lékaře se zeptám a uvidím. Děkuji :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
21.11.23 21:04

Já nekouřím už delší dobu a v první polovině těhotenství jsem najednou měla absťák. Cítila jsem se, jak kdybych měla kocovinu, kdy jsem ráno chtěla cigaretu na srovnání. No, bohužel, radu nemám, prostě jen vydržet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
21.11.23 21:07

Jo, jednu věc asi mám. Nikotinové žvýkačky údajně mají účinek a dávku, která se placentou k dítěti nedostane. Názory se různí, ale převládá ten, že žvýkat se v těhotenství může, samozřejmě pokud nevyžvýkáš celé balení. Tak třeba zkus ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
21.11.23 23:56
@Lenkalin píše:
Jo, jednu věc asi mám. Nikotinové žvýkačky údajně mají účinek a dávku, která se placentou k dítěti nedostane. Názory se různí, ale převládá ten, že žvýkat se v těhotenství může, samozřejmě pokud nevyžvýkáš celé balení. Tak třeba zkus ;)

No myslím, že tahle rada je úplná pitomost a rozhodně bych těhotné ženě tohle neradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
22.11.23 05:18

@Kipa22 jak píšu, názory se různí. Osobní výzkum jsem nedělala, tazatelka je dospělá, jistě má vlastní rozum, aby se rozhodla sama. Ale tak možná je lepší v případě podlehnutí sáhnout po cigaretě, ale to bych zase neradila já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
22.11.23 06:05

Absťák je normální i po takové době, podle mě relativně krátké.
Zeptej se odnaučených kuřáků, většina ti řekne, že po měsících měli chuť na cigaretu pořád, ale dalo se to smést. A někoho ta chuť občas přepadává i po letech, ale umí to zvládnout.
Je to zakódované v mozku, nezbavíš se toho, už je to tam na pořad, akorát schované a bude to ukazovat čím dál méně a v menší intenzitě a ty se s tím musíš akorát naučit pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí