Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja jedla v tehu taky pomerance a mandarinky a mala je bez nasledku. Myslim, ze si to telo tak nejak samo rekne co zrovna potrebuje
Jednu chvili jsem potrebovala nutne vse makove, pak bile jogurty, ovoce a nakonec jahodove dzemy, pekne sklenicku za den
A fakt male nic nebylo nikdy a nicim netrpi ted.
@Kornel píše:
já to mela takhle pár dnu u malého onehdá, kdyz jsem videla citron tak jse ho musela proste sežr..
Fakt jsem to nechápala, protože já od té doby pomeranč nepozřela a do té doby taky minimum. ![]()
No budete se divit. Ale o jablkach mi to bylo sděleno od kamarádky která právě porodila a ta se to snad dozvěděla od doktora. Ze jsou na jablkach postřiky které pak znečišťují tu vodu. A na před porodnim kurzu nám paní říkala, právě, že nejist a nepit věci kde je hodně vitamínů c kvůli previtaminovani. No a tak se radši ptám i vas
@erika.klozova píše:
No budete se divit. Ale o jablkach mi to bylo sděleno od kamarádky která právě porodila a ta se to snad dozvěděla od doktora. Ze jsou na jablkach postřiky které pak znečišťují tu vodu. A na před porodnim kurzu nám paní říkala, právě, že nejist a nepit věci kde je hodně vitamínů c kvůli previtaminovani. No a tak se radši ptám i vas
pokud ma telo prilis vitaminu C, tak ho vylouci v moci. predavkovat se da mam pocit jenom vitaminem A.
ale jde prekyselit organismus. ale ze by to melo vliv na plod, to se mi nezda.
ona zas na lepsi vstrebavani zeleza se citrusy doporucuji.
jo a dokonce jsem cetla, ze vetsi pravdepodobnost alergii ma dite na veci, ktere matka v tehotenstvi nejedla. takze uplny opak. pak si vyber ![]()
Převitaminování u vit C? to jen pokud bys měla nemocné ledviny, protože jeho nadbytek se hnedka vyčůrá
@Ali-Ali píše:
pokud ma telo prilis vitaminu C, tak ho vylouci v moci. predavkovat se da mam pocit jenom vitaminem A.
ale jde prekyselit organismus. ale ze by to melo vliv na plod, to se mi nezda.
ona zas na lepsi vstrebavani zeleza se citrusy doporucuji.
jo a dokonce jsem cetla, ze vetsi pravdepodobnost alergii ma dite na veci, ktere matka v tehotenstvi nejedla. takze uplny opak. pak si vyber
No jo, to je zajímavý názor. Je fakt, že dcerka po mě pořád žadoní o pomerančový džus, pomeračové kde co a já jí to nechci, kvůli ekzému, dopřát. Možná jí to dopřeju a uvidím.
No vidíte, nám zase bylo sděleno, že při kojení třeba máme jíst vše právě kvůli tomu aby malej nebyl pak alergický na věci které bude jíst prvně, ale o těhotenství nám to neříkala, pak věřte porodnim sestram
a co bílé pečivo? Prý taky není zdrave.
@erika.klozova
hele, kdybys to vzala do extremu, tak se budes zivit jenom bilym jogurtem a zeleninou z babicciny zahradky ![]()
proste vseho s mirou a snazit se jist vyvazene a rozumne. neni moc veci, co jsou pro plod vylozene skodlive. i ta sklenka alkoholu je v pohode ![]()
@erika.klozova Převitamínovat se Céčkem opravdu nelze
Holky, probůh, kde na to chodíte??? ![]()
To si za chvilu nedáte do pusy ani suchej rohlík ![]()
@dani24687 píše:
To jsem nikdy neslysela.
Já taky ne
Jako těhotná jsem se cpala ovocem celý první trimestr, jiné jídlo jsem ani mít nemusela ![]()
Já si taky furt říkám, že bych nemohla pomalu jíst nic. Ve všem je něco. Jen jsem se sama divila a chtěla jsem to probrat se zkušenými. Přece jen chci dopřát prckovi hezky pobyt v brisku a za optani nic nedám.
@erika.klozova Hele, já sem těď těhotná podruhý, jím všechno a i tu decku, dvě vína si dám a všichni sme spokojení a v pořádku
Uklidni se, dopřej si po čem toužíš
Jsi těhotná, ne nemocná ![]()
Doma se budeš šetřit a v porodnici ti budou cpát sajrajty typu majonézový salát jako mně
Stěžovala jsem si a bylo mi to prd platné ![]()
@BarunkaK píše:
Převitaminování u vit C? to jen pokud bys měla nemocné ledviny, protože jeho nadbytek se hnedka vyčůrá
Taky jsem četla, že se jím nelze předávkovat ![]()
Ahoj, v tehotenstvi jsem denne musela mit nejmin 2 kg mandarinek a zadny problem nebyl mala je dneska taky zboznuije
o pomerancich jsem neslysela spis to bude nejaky babsky kec a ty jablka tomu taky neverim