Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, je pravda, že denní konzumace pomerančů v těhotenství je špatný? Že to způsobuje malému neplechu a taky z toho může mít alergii a ekzem? Denně sním tak 3 pomeranče a jím je už měsíc. A jak je to s jablky? znečišťují plodovou vodu? Já se po pomerancich můžu teď utlouct.
@erika.klozova
tak o pomerancich se uvadi casto, ze by se mely jist jenom s mirou. o tom, ze by se nemely jablka jsem neslysela.
Moje máma taky milovala pomeranče a v těhotenství obzvlášť. Jenže po nich chytala krece a v 5mesici musela prestat pomeranče jíst úplně protože jsem je nemela rada ja, což mi zůstalo do dneska.
myslím ze pokud nejdou extra kyselé tak to nevadí vždyť vitamín c je zdravý ne?
@erika.klozova vseobecne vsechny citrusy zqtezuji ledviny, ale pokud jses jinak zdrava a netrpis nejakym problemem tak to miminko nemuze ohrozit. Ja mam velke problemy s jatry i s ledvinami a v obou tehotenstvi jsem snedla denne dva pomerance a k tomu klidne kilo mandarinek a obe deti jsou v pohode.
Sice jsem to slyšela, ale nevěřím tomu ![]()
V těhu jsem jedla pomeranče po kilech a vše bylo v pořádku ![]()
Víš co? Řiď se svým tělem a rozumem a pokud je vždy u dr vše v pořádku, tak neměj strach a moc nečti, neposlouchej ![]()
Ahojky ja jak u dcerky tak i ted u malého ujižděla a ujiždim na pomerančích, mandarinkách, pomelu, jablíčkách a banánech a vse super jo a po mrkvi
hlavně s mírou nic vic- já jí sice neměla ale krotila jsem se ![]()
Já normálně pomeranče nejím, ale když jsem byla těhotná, tak jsem v jednom období musela vypít šťávu aspoň z pěti pomerančů denně. Vůbec jsem to nechápala. Jednou pomeranče došly a já byla úplně zoufalá. Manžel mi pro ně musel dojet
Už si nepamatuju, jak dlouho to trvalo a v které fázi těhotenství to bylo. Já mám ekzém a malá ho má taky. ![]()
@kolozubka píše:
Já normálně pomeranče nejím, ale když jsem byla těhotná, tak jsem v jednom období musela vypít šťávu aspoň z pěti pomerančů denně. Vůbec jsem to nechápala. Jednou pomeranče došly a já byla úplně zoufalá. Manžel mi pro ně musel dojetUž si nepamatuju, jak dlouho to trvalo a v které fázi těhotenství to bylo. Já mám ekzém a malá ho má taky.
já to mela takhle pár dnu u malého onehdá, kdyz jsem videla citron tak jse ho musela proste sežr.. ![]()