Pomeranče denně v průběhu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
403
4.1.14 05:26
@erika.klozova píše:
Ahoj maminky, je pravda, že denní konzumace pomerančů v těhotenství je špatný? Že to způsobuje malému neplechu a taky z toho může mít alergii a ekzem? Denně sním tak 3 pomeranče a jím je už měsíc. A jak je to s jablky? znečišťují plodovou vodu? Já se po pomerancich můžu teď utlouct.

prosimte jez na co mas chut, telo si rekne samo co potrebuje :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
4.1.14 05:59

V prvnich dvou mesichich tehotenstvi byly pomerance jedno z mala, co jsem mohla snist :D slysim ale prvne, ze by se jist nemely

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
4.1.14 06:11

Já jsem zastáncem toho, že tělo si řekne, takže bych je s klidem jedla a nečetla kdejaký blábol. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
4.1.14 06:30

Citrusovej ulet jsem mela u prvniho, ted ho mam taky. Nedelo a nebude se dit nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
4.1.14 07:49

@Kornel jsem se nasmála když jsem si představila žvýkání citronu a slintání okolí, když to někdo náhodou viděl :mrgreen: :mrgreen:.

Už to tu někdo psal, že to budou asi jen nějaký povídačky. Taky si myslím, ale pravdou je že ovoce obsahuje hodně cukrú a tak je lepší si hlídat spíše toto. Jestli to miminku nebude vyhovovat pak se prostě ty chutě změní. Přiznávám, že já teď při posledním těh. jedla jablka na vagony. A stalo se že jsme jeli i autem od známých a já viděla u jednoho domku větve s jablkama přes plot. Tak jsem žadonila s pusou plnou slin, že to přítel otočil a já si tam prostě dvě utrhla, i když tam na zahradě seděli majitelé a 8o. Doktorka mi tenkrát říkala, rychle jsem nabírala v těhotenství, že si to ovoce mám hlídat, abych nezačala mít problémy s cukrovkou. Ještě jsem chtěla dopsat, že moje sestra takhle pucovala mandarinky a taky jí bylo doporučeno přibrzdit kvůli těm cukrům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.1.14 08:42

Jee, ja byla presne tenhle pripad, tedy ne pomeracne ale pomerancovy dzus (jenom kvalitni). Kazdy den u sveho 2. tehotenstvi, byla to maximalni zavislost.
Predtim ani pak mi pomerance nechutnaji..
Dcerka uz ma dnes 6, nikdy nemela vaznejsi zdravotni potize a je sikovna, mila a pekna…skratka nic ji neni :kytka:..a miluje pomerance :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.1.14 08:52

Ze mě si dělali srandu, že malý bude mít místo placenty pomerančovou slupku… :mrgreen: jsem je žrala, furt… A po porodu nic. Ani jeden. Po měsíci jsem vyhazovala pár posledních, co mi tu zbylo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.1.14 09:53

Jakákoliv nadměrná konzumace čehokoliv může v těle vyvolat negativní reakci. Já měla období, kdy jsem byla schopná sníst kilo jablek denně. Při následné kontrole na imunologii mi právě na jablka vyšla pozitivní alergie. Po čase se to zase srovnalo.

Edit.: Může, ale samozřejmě nemusí to vyvolat negativní reakci. Souhlasím s tím, že tělo si řekne, co potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
4.1.14 10:34

No ty tuny pomerančů by vlastně mohly vysvětlovat to dramatické zhoršení mého atopáku v těhotenství :think: Vůbec mě to tenkrát nenapadlo. Ale jsem taky zastáncem toho, že tělo si řekne, co potřebuje. Asi mi něco z toho chybělo. Možná ten vit. C. Ze začátku jsem měla zase období Coca Coly, na kterou si taky normálně ani nevzpomenu. Dost jsem si to vyčítala, dovolila si jen malou skleničku denně a trpěla. Jo a ta Cola musela být vychlazená, což já normálně nic chlazeného nepiju. Pak jsem se v nějakém článku dočetla, že obsahuje něco důležitého pro vývin plodu. 8o Takže bych spoléhala na tělo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.14 10:40

Tak víte, já se radši zeptám více lidí abych si byla opravdu jistá. Nikdy nevíte a radši milion otázek než žádnou a škodit mu. Ale taky si říkám, že co bych zkazila na pojídání kulatého oranžového ovoce. Ono mě to stejně třeba za chvíli přejde:). v 1 trimestru jsem byla závislá na okurkách a rajčatech, ted můžu zase pomeranče a puding s cereáliemi, takže furt něco :D Díky holky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
4.1.14 11:02

Denne nemit 2-3 pomerance tak to nejsem já. jsme 37 tt a MUSIM je mit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.14 11:05

Jsem ráda, že v tom nejsem sama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
4.1.14 11:10

Já ze začátku musela mít hroznové vino bile, nastesti pres leto, takže bylo aspon za dobrou cenu. Mno a ted cca už asi dva mesice mi vozi manzel 2-3 pomerance abych pry mela cerstve. Jediny co mi je, tak že me pali záha když jdu spát, tak musim papkat tak do cca 19 hodiny aby nepalila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1217
4.1.14 11:15

To jsem mela v tehotenstvi taktez. Jedla jsem je denne. Porod mi vyvolávali, jak se ji nechtelo ven., Holce je 9 mesicu a zadne alergie nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
4.1.14 11:28

@erika.klozova v obou těhotenstvích jsem ke konci(poslední cca 3měsíce) jedla citrusy na kila a děti mám zdravé. a vlastně u druhého těhu mě zezačátku držela přiživotě štáva z pomerančů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí