Pomoc-naříkání ze snu!

143
14.10.05 14:30

Pomoc-naříkání ze snu!

Ahoj holky, máme problém. Náš andílek už za dobu co je na světě asi 7× jakoby plakal a naříkal ze sna. Vždy nás to vzbudí - on spí (tvrdě) a kňourá a naříká a docela hodně dlouho. Dáme si ho pak k sobě do postele, trošku se probere, znovu usne a je klid.Občas má i slzičky. Myslím že na nějaké špatné sny je ještě maličký ne? Navíc nemá žádný důvod, žádné negativní zážitky. Narodil se císařem ale to snad nemá vliv… Prosím vás máte některá podobnou zkušenost i u tak malého kojence? Můžou mít špatné sny? Je to moje první.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
250
14.10.05 15:49

Ahoj Betynko,
určitě může mít špatné sny.
Nevím ale, co Ti poradit. Když ho necháš to „zaspat“, tak ten sen zapomene. Když ho vzbudíš, tak si ho bude pamatovat a možná bude rozmrzelý. Asi děláte dobře, že si ho vezmete k sobě, aspoň se cítí v bezpečí.
Klidné spinkání přeje mamulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
14.10.05 15:57

Mě zajímá jestli s tím má někdo zkušenost.......... At jsem klidnější.......
Jinak mamulko díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
948
14.10.05 16:31

Betynko - naše malá to občas dělá taky, někdy má noc, že jen hodinku po koju začně naříkat, očička zavřené a pláče a pláče. Ještě nikdy jsem ji vyplakat nenechala, u nás zabere ponosit ji v její oblíbené poloze (tzv. odbrkávací) hezky se uklidní, slyší tlukot mého srdce, hladím ji po zádečkách a pak šupajdí zpět do své postýlky(nám společné spaní vůbec nevyhovuje, ani jedné!!!), člověk neví, co tomu človíčkovi je, jestli zuby? nebo prdy? :roll: Taky vždy rekapituluju, jestli se ten den něčeho moc nelekla. Nemyslím si, že na špatné sny jsou maličcí, občas se tak prostě projeví něco, co je možná přes den rozrušilo, ikdyž tobě se zdá, že se nic nedělo.
Hlavní je, že jsi našla (stejně jako já) styl, jak mu dodat pocit bezpečí. Až půjdeš k dr. tak se poptej, ale stejně jako nám ti k tomu asi nic neřekne, jen to svede na koliky :?

Tak ať to brzo přejde
sanynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
14.10.05 19:09

Ahoj Betynko,
my to teď s našim patnáctiměsíčním prcínkem řešíme taky. Z ničeho nic začne v noci ze spaní urputně plakat, jdeme k němu, snažíme se ho ulidnit, vezmeme ho do náruče, mluvíme na něj a trvá docela dlouho, než se uklidní. Většinou se pak probudí, slzičky v očích. Ještě chvilku ho pak houpeme v náruči a pak ho dáme spinkat a už je v pohodě. Je mi ho strasně líto. Fakt je, že mu teď roste 8 zoubků naráz (!). Zvládá to ale v pohodě, nemá horečky, nemrčí, je veselý, tak si myslím, že se mu opravdu zdají nějaké ošklivé sny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
14.10.05 19:37

ahojky, známe to také - jedno období to fakt bylo skoro denně :cry: taky nám pomohlo to co píše Sanynka - prostě vyndat z postýlky, ponosit, pokonejšit, pomazlit a šup zpět. Mrňousek se ani nevzbudí, spinká pořád ale uklidní se.
Taky jsem zkusila nechat ho ležet v postýlce, jen se k němu sklonit a pošeptat mu do ouška, že je můj miláček atd. taky nám to zabíralo a zabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
14.10.05 20:04

No holky jsem ráda za vaše odpovědi! Já pořád řeším proč by to mohlo být.....zajímavé bylo že v těhotenství se zdávaly moc děsivé sny mě až mi to připadlo divné, možná to bylo hormonama či co jinak nevím, těhu jsem prožívala spolu s manželem naplno a krásně. Můj andílek se narodil císařem a ještě k tomu jsem nemohla kojit :cry: :cry:
Tak si říkám, snad to nejsou nějaké sny o tom jak po porodu nebyl hned se mnou…jak ho nečekaně vyndali z bříška… Manžel mě uklidnuje že to přeháním, no asi fakt jo. Jenže co se takovým drobečkům může honit v hlavě, že? Každou noc to naštěstí není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
14.10.05 20:23

Honzík se narodil normálně a kojila jsem rok a stejně pláče ze spaní a to ještě celý den s ním já, nebo taťka divočí, takže Honzina je veselý, příjemně unavený no a stejně … Myslím, že to fakt s porodem ani s kojením moc nesouvisí, ale taky by mě zajímalo, co se mu v té šišce v noci honí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
948
14.10.05 20:36

Betynko - já to taky řešila, mně porod vyvolávali, takže jsem si říkala, že to jak je malá uplakaná a nespavá a celkově neklidná je možná tím, že ji v podstatě vyhnali, když ještě sama na svět nechtěla :cry: Jenže s tím už teď nic nenadělám, jediné co můžu, snažit se jí dát hoooodně pocitu bezpečí a blízkost, kterou teda dost vyžaduje. TeĎ ji nosím často v šátku, kočár malá už od narození nebere, no a řekla bych, že tím častým nošením je o moc klidnější, jakoby si pěkně nasála tu blízkost a pak i dýl vydrží sama na hrací dece, než před šátkováním. Ale to už odbočuju.

Tak se mějte hezky.
sanynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
14.10.05 21:37

Holky díky. Sanynko ty jsi z květnátek, já občas k vám nakukuju už mi ty vaše deničky kolikrát moc pomohly!Ale neodtajnuju se jelikož tolik casu netu zas venovat nechci :wink: Ale jinak díky za vás! Líbí se mi jak si to napsala s tím šátkem. Taky pozoruju že to tak funguje. Robíšek od narození plačitvý nebyl vůbec prostě úplně zlaté mimčo! Sám si vydržel broukat v postýlce nebo pod hrazdičkou i hodku, nemusel mě ani vidět, jen slyšet, zato ted se to „zhoršilo“ jakmile zmizím do jiného pokoje - pláč :( . Ale taky si myslím že hodně funguje „popěstovat“ pomazlit a pak je delší dobu OK a vydrží si hrát. Oni to s náma prostě umí.....Dovedu si představit jak to máš složité když je malá takový křiklounek, je to náročné nejvíc pro tebe, ale každé dítko je holt jiné. Ve starších diskusích jsem tady někde četla, že prý někdo měl extrémně plačtivé dítko a doktorka řekla že to mají děti s vysokým IQ - prý mají nedostatek podnětů a to prý jim pak až bylo větší taky potvrdili :wink: :wink: No taky už zabíhám jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
15.10.05 02:09

ahoj betynko,

tak at uz malyho Bobika netrapeji zadne nocni mury! A jen se nam klidne odtajni, nemame zadne predpisy na to, kdo a kolik toho musi precist ci napsat - ani „pichacky na internet“, bohate bude stacit, kdyz date sem tam vedet ze jste vporadku, zkratka jak budete mit naladu :), bude nas vic, nebudeme se bat, vlka nic :).

Sarach taky od kvetnatek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
948
15.10.05 07:45

Ahoj Betynko - no koukám, že jsi informovaná :lol: :wink: :lol:

Jo, zpočátku to u nás byly boje, jak jsi určo vyčetla z deníčku,na ty první čtyři měsíce nevzpomínám až tak dobře, ale už je to o tisíc procent lepší. Nám zůstaly jen ty „vstávací“ noci :cry: :cry: :cry: :cry:
Já si moooooc dlouho neuvědomovala, že to musím holt vzít, tak jak to příjde, nic neřešit a nesnažit se měnit, podle toho jak se to dělá jinde, každé dítko potřebuje svůj přístup a rady z knížek, od doktorky, či od prarodičů jsou na prd, jen mě to stresovalo a malou též. Jo a s tou inteligencí - to už mi také jedna spolobojovnice napsala :wink: , mno uvidíme, ale moc to přehánět nemusí, takové děti to nemají v životě moc jednoduché :wink: :lol: :lol:
Jinak, klíďo se nám odtajni, máme tam holčiny, které napíšou jen občas a vůůůůůůůůůbec to neva. Já moc „nenetuju“, v podstatě koukám jen na diskuzi a do našeho deníčku, jinam ne, tak se to dá. Uvidíš, jak budeš chtít, jak psala už Sarach, rádi tě přibereme do kolektivu. 8)

pa sanynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
15.10.05 16:51

Ahoj Betynko, nás trápili zlé sny od narození. Matýsek sebou házel a pofňukával. Na nej zabírá pohladit po tvářičce a potichounku utěšovat u ouška. Hlazení po tvářičce on velice rád a tak ho to uklidní ani jsme nemuseli vyndavat z postýlky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
15.10.05 21:35

Ahojky,
tak přesně s tímhle problémem jsem dnes chtěla přijít a zeptat se.
Malému je 18měs.A skoro každou noc se budí většinou mezi půlnocí a 2hod.Pláče a přitom mám pocit že spí.Někdy je strašně prohnutej jako v křeči. :cry: Neni k utišení uplně křičí.Hází sebou cestuje po postýlce pak si sedne a třískne sebou zpátky a samo sebou že se praští do hlavičky.
Dělá to tak od toho 5měs pak byl na chvilku klid a okolo 9měs zas a ted už tak měsíc znovu.Kojila jsem 14měs.Ted dostáva v noci sunar.
Doktorka mi řekla že možná moc prožívá zážitky ze dne.Doporučila nám homeopatika Sedalia.Zatím to bere 3dny a zatím nevidim zlepšení.Jestli nejake bude tak dam vedet.

Někdy to celkem jde ale někdy je to fakt nepříjemné.Když se snažíme ho všemožně utišit a on jen křičí a křičí. :(

Petra od Matýsků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
23.10.05 13:59

Jouda: ahoj, prosimte jak Vam zabiraji ty homeopatika Sedalia :?: Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí