Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminy,
mame takovy problem, asi pred 3 tydny jsem zacali s prikrmy, davame v poledne zeleninku s masem a vecer kasi a muj maly broucek uz 2 dny nekakal. Zatim teda nevypada ze by mel boleni briska, jen se divim kam to vsechno dava:)) Na obed sni v pohode celou sklenicku masozeleninoveho prikrmu. Reknu vam teda jsem z toho docela zmatena.Muzete me prosim poradit??
dekuji moc za rady a zkusenosti
Elen,
dva dny jsou vpohodě. Zkus více tekutin, klidně nakoj po jídle a pokud nemusíš hned odstavovat, tak neodstavuj, protože přeci jenom je toho „cizího“ papání najednou pro mimi moc a není nad MM! Možná zkus pomalu nějaké ovoce - mě se osvědčili ty první ovocné skleničky. Jenom si teď nepamatuju, které ovoce je „projímavé“ - že by hruška?
E. + 2,5r +1měsíc
Ahoj,
Matýsek po prvním příkrmu nekakal 4 dny a já už byla na mrtvici. Do té doby kakal 2-3× denně. Začali jsme ve středu a nakonec až v neděli odpoledne se mu povedl bez problémů krásný bobek a úplně bez problémů.
Taky jsem se bála, ale prý i ty 4 dny nejsou nic hrozného.
Od té doby bylo vše OK. Do teď kaká 2 x denně takřka bez vyjímky.
Já myslím, že projímá švestková přesnídávka od Hippu. Tu tady máme v záloze, ale většinou bychom to potřebovali spíš zhustit ![]()
Neboj, neboj, ono to určitě brzy vyleze ![]()
M.
Ahojky Elen,
u nás bylo něco podobného, dalo by se říct, že pořád je. Kubíkovy hovínka začaly po příkrmech taky stávkovat, ale po zhruba 14 dnech se „rozeběhly“ a začaly se v plínce objevovat vcelku pravidelně jednou denně. Na začátku příkrmů měl ale dost tvrdé bobky, tak nám pan doktor na změkčení poradil:
Luzilka a Kubík (8m)