Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
chtěla jsem se vás zeptat jak cvičíte s miminkama. Já mám 14deního Ondráška a zajímalo by mě co si kněmu můžu dovolit.Poradíte mi někdo?
Nebo víte o nějakejch stránkách kde to najdu.
A ještě jeden dotaz,máte některá zkušenost s lítáním s miminkama?
díky moc za vaše rady
Ahoj,
měla jsem knížku Masáže kojenců od Jany Hašplové. Je v ní něco o masážích a o cvičení v podstatě už od narození. Žádná velká věda to není. Na druhou stranu ne každé miminko si nechá všechno líbit. Ale knížka je napsaná pěkně a poučně a určitě je cvičení nebo masáž dobrý tip, jak se s miminkem ještě víc sblížit. Nebo to ukazují lektorky na plavání, jestli budete chodit.
Co se týká lítání, mám zkušenost až s letem ve třech a pak skoro čtyřech měsících. Doporučuju:
Jinak v letadle na vzlet a přistání musí mít dospělá osoba miminko připoutané ke svému pásu miminkovským pásem, který dostaneš od letušky. Sedí ti na klíně zády k tobě. Některé aerolinky půjčují dětské sedačky, ale na to se zeptej přímo v té společnosti, se kterou poletíte. Na živo jsem to neviděla, ale pro delší let to oceníš. Miminka lety snášejí až překvapivě dobře. Problémem bývá jen ten přetržený spánek. Čím mladší, tím méně vnímá rušivé podněty a tím méně složité je ho případně zase uspat. Jestli plánujete letět na dovolenou, vyberte destinaci, kam se neletí moc dlouho (3 hodinový let znamená aspoň 6 hodin cestování- cesta na letiště, 2 hodiny na letišti, 3 hodiny let a půl hodiny na zavazadla a něco na cestu z letiště).
Je to nějaké děsně dlouhé, snad jsem Tě nenudila
![]()
ahoj, myslim ze Wicky ma pravdu. Male deti znasaju let velmi dobre. Ja som letela s malym ked mal 10 tyzdnov a let bol v poriadku. Cely ho prespinkal. Trval viac ako 2 hodiny. Bol este v perinke, priputany baby pasom, viac menej lezal, urcite nesedel, aj ked to uvadzaju, ze by mal. Ale po:,–(te 10 tyzdnove dieta. Teraz ma 6 mesiacov, tento let absolvoval uz viackrat a vzdy v poriadku. Takze s lietanim si nerob starosti.
Já jsem pro Evu našla cvičení v mateřském centru od šesti týdnů, je to cvičení s básničkami. Krátká chvilka ti stačí na to se vše naučit. Já jsem spokojená, doporučuju a navíc - jsem mezi mluvícmi lidmi:)
díky za typy. Akorát to lítání jsem myslela takoví to cvičení s mimískama,kde se s nima různě houpe a přehazuje.slyšela jste o tom některá.
Ahoj chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nezná nějaké centrum v Liberci, kde se učí masírovat miminka a cvičit s nimi.Na netu nějak nemůžu nic najít
Díky moc