Škvor v bytě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24320
15.6.09 21:15

POMOC SKVOR!!!

Holky,mame problem behem 1tydne jsme v byte zabili 2 skvory.Jeden ve ctvrtek a jeden dneska.muzete mi nekdo rict odkud se vzali?Bydlime v prizemi cihlovej panelak u baraku mame orech-strom.Loni jsme meli moli predloni pavouky no a letos tohle. :evil: .Muzete poradit co poridit na takovou havet aby se to neopakovalo.Mohla to byt nahoda mohli jsme to odnekud donest.Ale i tak mame tady 5mesicni a je to naprd ten posledni nam lezl po male.prosim cim ucine likvidovat.At se nemusime strachovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43028
15.6.09 21:21

Odkud se vzal - vitr ho foukl do okna, nebo jsi ho prinesla s ovocem. Skvor ti nic neudela, obcas nejakeho najdes a zaslapnes. Mnozit se ti v byte nebude, je to venkovni zviratko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
15.6.09 21:28

:lol: Pudloslavo zase ty :lol: .je nekde nejaka diskuze kam nepises?? :lol: .Trosku jsi nas uklidnila ale fakt jen trochu neradabych pak nejakeho potkala treba v posteli :lol: .ja totiz takove zviratka nemam rada. :cry: .Fakt se nemuzou rozmnozit v byte???Ja patrim mezi histerky nesnasim pavuky a skacu malem na lustr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
15.6.09 21:38

Ja jsem prdlajz entomolog - ale nikdy jsem neslysela, ze by se nekomu mnozili ve spajzu skvori - pokud vim, tak ziji nekde venku pod kamenem nebo ve skvirach ve dreve, dycky ve vlhku az mokru. :-)))

Jako deti jsme se strasili, ze prej lezou do usi - tak to neni pravda, protoze usni maz ma repelentni ucinky a hmyz odpuzuje (nam rikali na gymplu).

V praci mame satny v suterenu a lezou nam tam svinky (tzv. autobus, co se stoci do kulicky) - napadaji tam oknem. Taky typicke venkovni zviratko, ktere chudatko zabloudilo a chcipne.

Jinac pisu do vsech diskusi, protoze jsem na riziku a nudim se :-))) Uplne do vsech ale nepisu, treba diskuse o kocarech nenavstevuji a dokonce jsem si ani neprilozila v diskusi o kartarce :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
15.6.09 21:44

hehe jsem to schvalně hodila do googlu a a nasla jsem diskusi, kde se nekdo ptal, jak se zbavit skvoru v byte a odpoved byla - poridte si srsne, oni uz je vyzerou :-)))))))

tak jsem vygooglila:
skvor skodi na zelenine ale jen malicko
umi stipnout (v nouzi), ale nijak zvlast to neboli

tady si neco precti
http://www.agromanual.cz/…-obecny.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
15.6.09 21:48

To je velice zajmave.Slovo vlhkomilne se mi nejek nelibi.Vzhledem k tomu ze jsme likvidovali a opet budem likvidovat plisen na zdi a ta jak je znam se dela s vlhka tak se mi to nelibi.Jinak ze jsi doma jsem postrehla sjine diskuze :lol: .Taky jsem byla skoro celou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7270
15.6.09 22:03

Ahojky

škvora jsi si mohla domů donést třeba v prádle pokud sušíš venku mě se to už taky párkrát stalo :wink: ted ho vyklepávám než ho donesu domů :lol:
já se totiž taky děsně štítím téhle havěti hmyzí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
15.6.09 22:21

No pradlo venku nesusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.6.09 22:42

Já si kvuli hmyzu který nesnášim pořídila kočku :oops: :lol: .Vše zlikviduje do pár vteřin.Moucha se u nás nezdrží déle než 5 minut a stejné je to s pavoukama a škvoři jí také chutnaj :wink: .
Najíst jí dáváme(myslím tím kočkce) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
15.6.09 22:46

No to neni spatnej napad :lol: .Ale zjistila jsem ze mii vadi neco na kocce.Pokud se ta havet nemuze rozmnozit tak muzu jit klidne spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.6.09 23:42

Myslím že pokud je tam jen jeden tak se nerozmnoží :lol: :lol:
Já dřív kočky neměla v lásce,ale nějak se to pak obrátilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
16.6.09 10:39
Pudloslava píše:
Odkud se vzal - vitr ho foukl do okna, nebo jsi ho prinesla s ovocem. Skvor ti nic neudela, obcas nejakeho najdes a zaslapnes. Mnozit se ti v byte nebude, je to venkovni zviratko.

My ho vždy domu přinesli např. s čerstvě natrhanýma meruňkama, rybízem či angreštem. Taky si nemyslím, že by se ti v bytě usídlili :wink:

A já jsem stejná jako ty - vidím brouka, pavouka a zdrahám.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
16.6.09 11:03

Škvoři jsou hodně pohybliví, rychle běhají a výborně létají, takže pokud nemáš byt 100% hermeticky uzavřený, můžou tam holt občas zabloudit. Nijak zvlášť se jim tam asi líbit nebude, nebudou tam nejspíš mít svoje oblíbené úkryty (skuliny a dutiny,ve tmě a vlhku) ani potravu (většinou organické zbytky) a pokud je živé vyhodíš, nejspíš to v té chvíli budou nejšťastnější stvoření pod sluncem a budou koukat, jak být odsud co nejdál. Jinak jsou to tvorečkové zajímaví (třeba škvoří samičky jsou úžasné a pečlivé matky) a, pokud chceme použít antropocentrické hledisko, spíše užiteční (likvidují rozkládající se zbytky rostlinné i živočišné, v malé míře loví mšice apod.).
K omezení výskytu v domech se doporučuje zlikvidovat v blízkém okolí potenciální úkryty (různá prkýnka apod. ležící ve vlhku na zemi, tlející zbytky rostlin, duté stonky a podobně). Nemoci nepřenášejí, pokud vím specificky žádné, obecně zcela teoreticky a naprosto nepravděpodobně, jako jakýkoliv hmyz. Cílené chemické prostředky neexistují, aplikací širokospektrých insekticidů by se nadělalo prakticky určitě víc škody než užitku (dát si do baráku jed proti neškodnému zvířátku).

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.6.09 11:18

Evalu, tedy co se tu člověk všechno nedozví - škvoři taky létají 8O

• Citovat
  • Upravit
879
17.6.09 12:50

Já nevím, jak to bylo myšleno - jestli jako podiv nad novou informací nebo zaťukání na čelo :) - ale létají, ne často (skládání křidýlek jim dá asi dost práce), ale když už, tak dobře. Pod těmi pidikrovkami na zádech mají blanitá křídla - složená do vějíře a ještě 2× napříč, aby se tam vešla, k tomu skládání používají mj. klíšťky na zadečku (knižní chytrosti tedy, já jsem na vlastní oči škvora skládat křídla neviděla, i když by mě to opravdu zajímalo). Jestli jste třeba našli utopeného škvora v nějakém venkovním sudu, bazénku apod., kam spadl při letu, mohli jste ta křídla vidět. Jak říkám, jsou to zvířátka opravdu zajímavá.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný