Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Amalko, není zač ![]()
pokud máš kombinaci s vložnou taškou, nějakou velikou a pořádnou, což podle popisu asi ano, chápu, že scháníš golfky, a chápu, že teď..protože co si budeme povídat/psát - jen málo z nás, co zavítá na diskuze o kočárkách, je schopná prostě jít a koupit
výběr trvá většinou dost dlouho
golfky jsou podle mého dost individuální. někdo je nechce a jezdí celou dobu se sporťákem, ale jiný naopak od 6m s golfkama.. myslím, že se dají vybrat hezké a pohodlné pro dítě..
takže jak jsem pochopila, hlavními parametry jsou asi větší skladnost než klasiký kočár - takže bych se zaměřila na skládání do deštníku - ne do placky. plus co největší leh. píšu co největší, prootže úplný leh má opravdu hodně málo golfek.
PP Pliko switch - otočná sedačka, úplný leh. cena bohižel dost jinde. kolem 10tis.
PP Pliko - není otočná sedačka a kočár není do úplného lehu. leh je to ale slušný a mnohdy předčí některé sporťáky.. řekla bych tak 170°.cenově by ses vešla do 6tis (bez výbavy..)
stejně inglesina zippy free / zippy
BBC loola - taky otočný sedák a leh, opět cena 8tis..
BBC Streety otočné, i přes spojenou rukojeť skladné, do lehu. úplný leh se dá udělat u chippolino pooky.. v pozici čelem
pak jsou další značky, třeba HAuck Condor
jen nevím, jak veliký je leh.. ale skladnost je určitě, jsou bytelné, nebudeš cítit každý šutřík (jen každý druhý..)
ještě pak je celá řada dalších, jako Jané carrera/solo, opět, skládají se slušně, leh bude taky dobrý, jen nevím, jaký..
asi by to chtělo obhlídnout v reálu…
Není pravda,že u nás nikdo neuvádí nosnost víc jak 15kg,jak tady někdo psal,Moon bugy fitt uvádí 18kg a Espiro Atlantic dokonce 20kg.Můj Chipolino Lumina uvádí právě jen 15,a to mi teda připadá málo,to máme ve dvou letech
Dítě potřebuju vozit dýl,než do dvou let. ![]()
Havraní píše:
Není pravda,že u nás nikdo neuvádí nosnost víc jak 15kg,jak tady někdo psal,Moon bugy fitt uvádí 18kg a Espiro Atlantic dokonce 20kg.Můj Chipolino Lumina uvádí právě jen 15,a to mi teda připadá málo,to máme ve dvou letechDítě potřebuju vozit dýl,než do dvou let.
ale podle směrnice EU nesmí takovou nosnost udávat
v tom je ten zakopaný pes ![]()
Moc díky Natašo za typy na všechny golfky jsem koukala a vy padají dobře!Jen ta cena je drobátko větší
Určitě se chystáme někde do obhcodu, abychom golfky okoukli. Není nad to, když to člověk vidí na živo, to se pak hnedka lépe vybírá.
Což o to je krásné jezdit se sporťákem, ale když je pak potřeba více místa v kufru, tak je člověk nahraný. ![]()
Tak to mazec co píšeš, také právě vybírám podle nosnosti a snažím se vybítu největší, jak jsem psala min. 18kg. Hnedka je člověk o něco chytřejší ![]()
Havraní píše:
Není pravda,že u nás nikdo neuvádí nosnost víc jak 15kg,jak tady někdo psal,Moon bugy fitt uvádí 18kg a Espiro Atlantic dokonce 20kg.Můj Chipolino Lumina uvádí právě jen 15,a to mi teda připadá málo,to máme ve dvou letechDítě potřebuju vozit dýl,než do dvou let.
moon uvádí tady 16 kg (16kg kočár + 1 kg košík, to tam sice není takto napsané, ale když se prodával více, bylo to tak 100% psané. 15+1..)
espiro atlantik je sporťák, a ani u něj jsem 20kg nosnost nikde nenašla, pouze klasickou…
já netvrdím, že nikdo to neuvádí, jen že by neměl
protože dost pochybuju, že espiro/moon /eurocart se liší konstrukcí..
prostě na konstrukci a materiály, které se používají u standardních kočárů, není vyšší nosnost povolená.. toť vše..
výjimkou jsou phil and teds a jiné dvojkové nebo tandemové kočáry, které mají jinou konstrukci a opravdu uvezou více..a jsou tak i deklarované. ale to je mimo téma, nejsou to golfky.
navíc si dovolím poznámku, můj Vojta měl v roce 11kg. je mu 2.5 a právě dosáhl váhy 15kg (jenže má výšku jak 3-3.5 leťák..a nohu 27
takovej můj kolohnátík
). ony děti, jak začnou běhat, jejich přibírání se zpomaluje.
spíše než nosnost bych proto hledala velikost (prostornost)..
zkus stránku kočárek .cz mám tam odtud dva kočárky a super a máš to do 24 hodin doma
Prostor je samozřejmě také důležitý, aby se tam brouček cejtil dobře. Zkusím se juknout na další stránky určitě i na ty kočárky.cz. Díky moc za rady.
Ségra má zatím 19měsíční holčičku a musím říct, že má už 13,40kg
Ale asi je pravda,že když děti začnou běhat tak přibírají méně ![]()
Já si vážně ty čísla nevymyslela,oba ty kočárky jsem měla,a na těch visačkách byly vážně tyhle údaje,Moon 18kg, a Atlantic 20kg,a to je KOMBI kočárek,ne jen sporťák,ale třeba se tak jen kryjí na netu,kvůli EU,Atlantic jsem už prodala,ale pamatuju si to,
ale na MOON teď koukám,fakt max.18 kg.Já když něco nevím jistě,nepsala bych to…
Tak už jsem si vybrala a mám golfky už nějakou dobu doma. Koupili jsme HARTAN BUGGY IX1.Byly dražší než jsem půvoně chtěla, ale na první pohled ná uchvátili, jdu úplně do lehu, skladné, odpružené kolečka, suprově se s nimi jezdí i les jsem vyzkoušela. Nějakou chvíli je používám a zatím jsem s nimi spokojená, tak doufám, že mi ta spokojenost vydrží! Díky moc všem za rady!