Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mame doma dvoutydenni miminko a pred par dny nas zacaly hrozne trapit prdiky a boleni briska pred stolici. Mam doma akorat Sab simplex a dle dr. ho mame uzivat pri problemech 2× denne 7kapek. To mi prijde smesna davka, kazdopadne nezabira. Je fakt,ze jim mlecne vyrobky, ale kdybych nejedla je, tak mi prijde, ze uz bych byla fakt na suchem chlebu a pecivu, tak nevim jak co jist a upravit to, abych maleho tak netrapila(pokud je to teda mnou)…kazdopadne budu vdecna za jakoukoliv radu.
![]()
Bolení bříška před stolicí? Tak třeba se mu blbě kaká vleže. Zkus ho sbalit do klubíčka a opřít si ho o záda, třeba by mu to šlo líp. Moje dcera taky šíleně řvala, když se měla vykakat a nakonec jsme díky tomu dospěli k bezplenkové metodě. ![]()
Skus tiez probiotika Bio Gaia. Su sice drahsie, ale nam pomahaju… Mala ma skoro dva mesiace, bohuzial zacala trpiet na prdiky, tak jej davam 5 kvapiek probiotik denne a 10 kvapiek Espumisanu pred kazdym krmenim a je ako vymenena…
Cvičit s cvičit s nožkama a jinak vydržet…vydržet..vydržet…nám to skončilo 4 měsíc…nic nepomohlo jen zbytečně vyhozené peníze…
espumisan nám taky pomohl. A jinak co se tvého jídla týká - vůbec to nemusí být tím co jíš. Prckové se musí srovnat s tím, že mají mlíčko ve střevech, je to pro ně nové a trvá to fakt dva, někdy tři měsíce, než budou v pohodě. NEchci tě strašit, jen je to má zkušenost - i mých kamarádek
U nás teda pomohl i sabík, ale je fakt, že si na nej prckové často „zvyknou“ a přestane fungovat - na trhu je těch přípravků minimálně pět, tak zkoušejte dál. Rozhodně neuznávám názor, že dítě si má pár hodin denně zakřičet pro „silné plíce“
Určitě vám na to něco zabere, neboj.
Ahoj
mám doma skoro 5 měsíční holčičku a aprdíky nás trápí od porodnice
vyzkoušela jsem kapky Infacol ( ty fundovaly tak 2 měsíce ),kapky Baby calm ( ty nám nepomohly ) a teď máme Espumisan 10 kapek před každým kojením a zatim to vypadá dobře
,ale uvidím na jak dlouho!Taky cvičím s nožičkama a při velkém křiku to je vždy k večeru kolem 19h. mažu bříško okolo pupíčku gelem Pupík
Chce to zkoušet co nejvíc za kapičky zabere
Někdy střídám Infacol a Espumisan je to skoro stejné složení
Tak držim palce ať to co nejdřív zjistíš a malej bude mít trošku klid ![]()
nosit na tygrika,v klubicku…na chvilku pokladat na brisko…masirovat mu brisko krouzivymi pohyby kolem pupiku gelem pupik a nebo olejickem na vetry od saloosu…cvicit s nozkama,chytnes za stehynka nad kolinkama,skrcis lehce a pritahnes k brisku…nahrivaci polstarek s peckama…musis vyzkouset co vam sedne…
sab simplex jsme meli davkovani 15kapek pred kazdym krmenim,nebo zkus jine kapky,chvali espumizan a nebo babycalm-ten je ciste prirodni…od mesice se muze davat lactobacilky,ty hodne pomahaji…
hodne jsme si uzili,bylo to silene obdobi…
JO a to cvičení s nožkama rozhodně taky dělej. A dávat na bříško, bude se vztekat, ale pomůže to… Jo, jo, celé noci otáčet a cvičit…toť moje zkušenosti…
Nám teda nejvíc pomohly kapičky baby calm,dávali se před každým kojením.Jinak jsme k tomu dělali všechny ty rady jako nošení v klubíčku,dávali jsme na bříško,cvičili.A když malá tlačila jak o život a nešlo to,pomáhala jsem ji rourkou.Pak se ji ulevilo.
naší malé pomáhal nahřívací polštářek s peckama (koupila jsem ho v DM drogerii) a masírování bříška krémem Pupík.
jinak jak jsem kojila,tak jsem sama pila protinadymaci caje…ty mlecne vyrobky jsem taky jedla,jinak by uz nemohla jist vubec nic…dej pozor na sycene napoje…nadymavou zeleninu,hrusky,hrozny,rajcata…cibule,cesnek…den stare pecivo…
No prdy jsou na pevne nervy…nám opravdu nepomohlo nic až to samo přešlo…tak pevné nervy … ![]()
Emulips - pokud kojíš, dej anýzový, a užívej jak ty, tak dávej i miminku ![]()
Je perfektní ![]()