Jak cvičit otáčení miminka?

941
30.1.12 11:08

Jak cvicit otaceni miminka?

Holky, mame sice druhe dietatko, ale nas 1. moc na brusku byt nechcel. Adamek /2. dietatko/ je na brusku rad, ale neotaca sa? nemam s nim nejak cvicit? pomaham mu obcas cez kolienko, ma 4mes a 3 tyzdne… neviem, ci okrme motivovanie robit este nieco?? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4476
30.1.12 11:17

No kdyz je na dece, tak mu tad na bok nejakou zajimavou hracku… aby se za ni natahoval. JInak ve 4 mesicich se vetsina deti na brisko jeste sama netoci. Jsou samozrejme i sikulky, ktere to uz zvladaji, ale vetsinou ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
30.1.12 11:22

ahojky!!Já jsem malé pomáhala přez kolínko..později,když si lehla dobře na bok a připravila se na přetočení,tak jsem jen žďuchla do zadečku a už se otočila..Trvalo to u nás dlouho…Začala sama až okolo pátého měsíce.Hračky kolem,to je taky dobrá motivace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
30.1.12 11:41

ahoj, náš má 4 měsíce a na bříško se otočí leda na posteli, kde je to měkké a jde mu to snadněji, na hrací dece se akorát dostane na bok a dál ne.
paní sestřička od doktorky nám ukazovala jak to s ním nacvičovat už před dvěma měsíci.
jak leží na zádíčkách a začne zvedat nožičky nahoru, jako že se tak kroutí a pak se převáží na jeden bok, tak mu pomaličku pomáhat nejdřív kolínkem co je výše od podložky a mimi se pomalu pak už samo otočí no a pak mu vytáhnout nakonec tu ruku, kterou si přilehne :lol: a už bude na bříšku
Párkrát jsme to s ním nacvičovali anebo ho tak schválně i kulali ať si zvyká. :) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
30.1.12 11:41

Tak moje malá byla hodně lenoh a ani motivace hračkama nepomohla, takže se začala sama otáčet v 6 měsíci. Taky mě to trápilo, ale pochopila jsem že prostě potřebuje čas :palec: Tak na něj nespěchej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.1.12 11:56

Otáčení se dá cvičit přes to kolínko, jak už tady holky psaly. My takhle cvičili od sedmi týdnů, chodili jsme na rehablitaci pro predilekci a zkrácené svaly na krku a doma jsme měli za úkol cvičit i otáčení. Syn se naučil sám otáčet ve 3 měsících, ale čas na první otočení má až do 6 měsíců, takže bych to zatím vůbec neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
30.1.12 12:02

Já jsem malemu vzdycky pomahala zatlacenim na zadecek. Nikdy jsem ho rovnou na brisko sama nepokladala. Ale ja nejsem z tech, co by mohli radit, maly se sam otacel jeste pred tretim mesicem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
30.1.12 12:03

Já pomáhala jedné holčičce taky kolínkem, skrčila jsem ho, dala přes spodní na bok a před ní dala hračky nebo nějakou ňamku :-D Nejlíp fungoval mobil a ovladač na tv :pankac: Důležitý je trénovat obě strany - většinou jim to jde na jednu líp a pak se jen posiluje druhá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
30.1.12 12:20

Synovi je 5,5 měsíců a sám se nepřetočí. Už jsem celkem nervózní :,( Vím, že ještě čas má, ale on na bříšku být nechce, tak co by se tam přetáčel, že jo. Cvičím s ním přetáčení přes kolínko, jak píšou holky, ale zatím to nemá valnější výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
30.1.12 12:21

ja bych to zkusila s tou hrackou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
30.1.12 13:27
Manticora píše:
Synovi je 5,5 měsíců a sám se nepřetočí. Už jsem celkem nervózní :,( Vím, že ještě čas má, ale on na bříšku být nechce, tak co by se tam přetáčel, že jo. Cvičím s ním přetáčení přes kolínko, jak píšou holky, ale zatím to nemá valnější výsledek.

já byla s malym v šesti měsících na neurologii, protoze uz lezl, ale stale mel zatate pesticky. Tam mi rekli, ze v tomhle veku je kazdy tyden dulezity a mimi se muze behem tydne zmenit v nepoznani :palec: takze na nerviky je vzdycky casu dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
30.1.12 14:13

Ahoj, moje malá se začala sama přetáčet až v 5,5 měsíci. Na bříšku byla ráda, když jsem ji tam dala ale sama se přetočit ze zad nechtěla. Dostala se sama jen na bok. Motivovala jsem ji hračkou, když byla na boku, chrastila jsem ji hračkou skoro za hlavou a ona byla zvědavá a snažila se, aby na ni viděla. Trošku jsem ji pomáhala, pak už stačilo jen ťuknout prstem o záda. Ale myslím, že máte fakt čas, tak bych to nehrotila. Jo a otáčeli jsme se nejradši na stole na ručníku, na měkkém ji to nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
30.1.12 14:50
tomikadze píše:
Manticora píše:
já byla s malym v šesti měsících na neurologii, protoze uz lezl, ale stale mel zatate pesticky. Tam mi rekli, ze v tomhle veku je kazdy tyden dulezity a mimi se muze behem tydne zmenit v nepoznani :palec: takze na nerviky je vzdycky casu dost :)

No tak snad. Přijde mi, že poslední měsíc neudělal snad žádný pokrok. Jemnou motoriku má super, ale na nějaké velké pohyby ho neužije. Ve středu jdeme na kontrolu na neuro, doktorka říkala, že to pasení fakt žádná sláva, ale že to zatím budeme jen sledovat, tak uvidím co řekne teď.
Hračkou ho motivuju, ale vždy otočí jen hlavičku. Když dál nemůže a stejně nevidí, tak ztratí zájem.
Taky si vůbec nebrouká, všude píšou, že si začnou broukat kolem 4. měsíce a on si jen dvakrát za den zavýskne. Nevíte, jestli může být to „nebroukání“ problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
30.1.12 18:09

Také přispěji troškou do mlýna :mrgreen: Dítě položit na záda, nohama k našim kolenům, vsuneme ruku pod zadeček a snažíme se přetočit na bok, ne silou, jen mírný tlak na zadeček.Náš Kubík se přetočil asi ve čtyřech měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
31.1.12 17:35

ahojky jejda jak tady pisete jak se vam prcci pretaceji mala ma za 10 dni 7 mesicu a pretocila se jen trikrat na brichu ji to nebavi a rve je to spatne?? 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí