Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přeji hezký den, chtěla bych se zeptat, co si myslíte o jméně Viktor? Holčiček s ženskou variantou tohoto jména se teď rodí spousta, líbí se mi ta zkrácenina „Viky“, co si o tomto jméně myslíte? A máte někdo doma Viktorka?
Naši známí mají Viktorka a v pohodě… Přijde mi to jako normální jméno. Jen jejich rodiče to celkem zkousávali, ale už si zvykli.
Doma mu říkají Viky, Vikouš, Vikoušek, Vikyn,Viktorek…
„Viky“ se mi taky libí, ale v původním stavu Viktor se mi to jméno nelíbí; pro holčičiku se mi zdá Viktorie v pohodě; proč to tak je, nevím ![]()
já mám doma Viktora. a je to v pohodě. Zdrobnělin je hodně. rodina to chvilku vydýchávala, ale vzhledem k tomu, že varianty byly i Hugo nebo Bruno, tak se rychle smířili
taky záleží na příjmení, jestli k sobě budou jména „pasovat“. přece jenom u kluků je to na celý život…
My máme taky vikiho
. jméno se mě líbilo od 15 a manžel ani neprotestoval
. mam ráda méně obvyklá jména a ve školce je jediný s tímto jménem
. tchýni teda trvalo než si zvykla
ale prostě tohle jméno bylo danný hned ![]()
Sestrenice ma Viktora, uz je to velkej kluk a rikame mu Vikin, Vikousek, Viktorek atd..
Tak manzel je Viktor a kdyby nebyl,jmenoval by se tak syn
(nechtela jsem jmeno po otci).Jmeno je to supr,jde pekne zkratit i zdrobnit.A uz jich je taky docela dost
Kamarátka má taky Viktora…mne to přijde moc hezké jméno..Viktorek,Vikoušek
me se taky libilo, ale svagrova ma sousedy se psem Viktorem, takze to padlo, nastesti to bude holcicka, takze Viktorka ![]()
jmeno je v pohode, jen jsem si vzpomnela na kamaradku, ktera kdysi s Viktorem chodila, ale rikali jsme mu Fiktor
moc se mu to nelibilo ![]()
Mám Václava, Vojtěcha a kdyby bylo třetí dítě kluk, bylo by Viktor
. Máme ale holku Viktorku ![]()