Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máme doma Viktorka a má 3 měsíce.Je to super jméno.Říkáme mu Viktorek,Viki?Vikoušek,někdy i Viktoriánek:-)Líbí se mi to Viki.U holky se mi toto jméno moc nelíbí,nedala bych jej-Viktorka(u splavu),sranda…
Viktor je i do dospělosti pořádné chlapské jméno.A že ten náš je pořádný kousek ![]()
Já mám Viktorka a je to skvělej kluk a vybrali jsme mu hezké jméno
, takže doporučuji ![]()
Napadlo mě jen z filmu sněženky a machři: Viky-ty máš ale péro…To víš kamaráde:) Jméno je to pěkný… MY jsme dali taky tvrde jméno, ale zdrobneliny má hezké ![]()
Taky mám Viktora
a nesnáším, když se mu říká Viktorek a Viktůrek, protože to je jak traktůrek
famílie teda protestovala proti jménu ještě v jeho půl roce, ale už si zvykli ![]()
Ahojky taky máme Vikiho:-) Týden před porodem přišel manžel že chce Viktora v překladu vítěz. Je to naše největší vítězství:-):-):-)
Vzhledem k tomu, že jsem si ho musela prakticky vydupat, tak je ten náš taky vítěz ![]()
Moc se mi líbí rozhodovali jsme se mezi Viktorkem a Oliverkem, nakonec zvítězil Oliver, ale jestli někdy bude druhý kluk, tak je to Viktor! ![]()
Taky se mi Viktorek moc líbí, máme ale příjmení s „r“ uprostřed, tak pořád váhám, jestli to nebude už moc tvrdé. Ale zase na druhou stranu si říkám, že člověk se nepředstavuje 10× denně tak, aby stále říkal své jméno i s příjmením. A doma bychom mu taky říkali Viki. Co myslíte?
Ahoj. Našemu Vikouškovi je osm týdnů a i když se to jméno někomu nelíbilo, my to jméno milujeme. Starší bráška se jmenuje Richard. Máme měkké příjmení, takže to krásně pasuje. A co vím, jsou v okolí jediní Richard a Viktor a i o to nám šlo ![]()
Holky, vy co jste tu měli měly malé Viktory, dnes už máte asi Viktory o trochu větší.
Můžu se zeptat, jak oni jsou se jménem spokojeni? Jak jim říkají kamarádi, učitelky ve školce/škole, trenéři apod? Nad jménem přemýšlíme, ale já se bojím, že to pro všechny bude prostě jen Viky a žádné jiné oslovení nehrozí. Všem moc díky za případné reakce. ![]()
Prosím o anonym.
Krásné jméno, kdybych měla syna, moc bych chtěla, aby se jmenoval Viktor
nicméně se spíš setkávám s negativními ohlasy na tohle jméno…
Náš Viky má už deset let a je to prostě pro všechny většinou Viky, doma mu říkáme nejčastěji taky Viky, pak taky Vikys, Vikošu, Viktorku, často i Viktore, pořád se nám to jméno líbí… Negativní ohlasy byly spíš před jeho narozením, ale holt nemůže být každý Matyáš, Jakub nebo Adam ![]()
Mě se líbí, ale záleží na tom, jestli se líbí tobě a manželovi ![]()
@Anonymní píše:
Holky, vy co jste tu měli měly malé Viktory, dnes už máte asi Viktory o trochu větší.Můžu se zeptat, jak oni jsou se jménem spokojeni? Jak jim říkají kamarádi, učitelky ve školce/škole, trenéři apod? Nad jménem přemýšlíme, ale já se bojím, že to pro všechny bude prostě jen Viky a žádné jiné oslovení nehrozí. Všem moc díky za případné reakce.
Prosím o anonym.
našemu bude 15 za pár dní. Se jménem spokojený je, jediný v okolí. Od ostatních chce jen oslovení Viktor a my doma můžeme říkat Viki
Mne se tohle jméno líbilo už když mne bylo 15 takže jméno pro kluka bylo jasné
jedna učitelka mu říkala Víto tak jí naučil že není Vítek a na to jméno prostě neslyšel ![]()