Rozmazlené roční dítě

Anonymní
29.1.12 13:12

Rozmazlené roční dítě

ahojky holky,

chtěla bych se vám zeptat, mám ročního chlapečka a byli jsme na víkend u naší maminy a jsem z návštěvy drobet rozhozená. Pořád se jí něco nelíbilo jak dělám, dokonce mi včera při krmení řekla, že by mu jednu pleskla, že je malý rozmazlený.

Nelíbí se jí, že když ho krmím tak mu dám do ručičky druhou lžičku a on se v tom papání patlá, že nesedí a v klidu se nenají. Trochu s tím jídlem bojujeme, musím ho něčím zabavit, aby se najedl. Pak mi tu lžičku začal házet na zem a hrozná sranda, že to máma sbírá. Večer se jí zase nezdálo, že jsem mu nedala k večeři flašku s mlíkem do postýlky,ale, že dostal polévku po lžičce, že se v postýlce potřebuje ududlat, že když nedostane kaši tak nebude spát atd. bylo toho víc. Dneska mi říkala ráno, že to s tou mateřskou láskou moc přeháním, myslíte, že je možné, aby bylo roční dítě rozmazlené?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
29.1.12 13:16

Na to mam jednoduchou odpoved vychovavam ja a ne ty.Ja si to delam tak a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
29.1.12 13:17

ne :roll: tyhle řeči jedním uchem tam, druhým ven ;) ty jsi máma a ty nejlíp víš, co a jak 8)

• Citovat
  • Upravit
25324
29.1.12 13:17

Ahoj,nemyslím si,že by byl rozmazlený,jen ještě nedokáže udržet pozornost ;) A mateřské lásky není nikdy dost :srdce:
To,že nedáváš flašku s mlíkem do postýlky je dobře,nezkazí se mu zoubky.
Zabavování u jídla-jestli je to jen lžička,nevadí,naučí se jíst.Ale jestli jsou to hračky apod. pleteš si na sebe bič,bo pak se bez toho nenají,a odnaučování může být hodně bolestivé.Já nikdy u jídla nezabavuju,dávám pryč vše,co by mohlo rozptylovat.
Malej jí sám,ale když jsme u rodičů,tak musí být vše ze stolu,bo by nejedl.
Na mami se vyprdni,dělej vše podle svého nejlepšího vědomí a svědomí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
29.1.12 13:19

Ahoj, roční dítě rozmazlené být určitě může, ale je Tvoje věc, jak dítě vychováváš, podle mě každá z nás si dítě určitým „svým“ způsobem rozmazlí, děláme to jak to cítíme a chceme. Mamince bych řekla, že je to pouze TVOJE věc, jak svoje dítě vychováváš, že si necháš ráda poradit, ale jenom TY rozhodneš, jak budeš nebo nebudeš dítě vychovávat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
29.1.12 13:20

Co myslí tou rozmazleností? Že mu hned nepleskneš, když nesedí v klidu? Děláš to dobře, ať se patlá druhou lžičkou, aspoň se seznámí s jídlem. Zabavuji u jídla taky, málokteré dítě sedí vzorně v klidu a papá. Kdybych nezabavovala, sní třetinu. Házení věcí na zem je normální, líbí se jim, že věci padají a ovládají je a směje se, pže má radost, když to mamka zvedne.
Kaše není podmínkou spokojeného spánku.
Nenech se maminkou rozhodit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
29.1.12 13:20

Ja tvrdim, ze se dite do roka rozmazlit v pravem slova smyslu neda. My si u jidla taky hrajem, podavam ruzne veci, nekdy ji dobre a nekdy ne, neresim to, jsem rada, ze neco sni. To, jakou bude mit dite veceri, zalezi na tobe a ne na babicce. Je to tvoje dite, tak se nenech rozhodit. Delas to dobre ;)
Ja dite do pul roka temer vyhradne nosila, ac mi babicky rikaly, jak ho to naucim a rozmazlim ho, ze nebude chtit chodit atd…a jak ted beha :mrgreen: zkratka do sve vychovy si nenecham mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
29.1.12 13:22

Hned při přečtení nadpisu jsem si řekla: „Co je to za nesmysl“ :roll: Podle mě roční dítě nemůže být rozmazlené. V patlání, polívce apod. nevidím žádný problém.
A mateřské lásky není nikdy dost, děti jí potřebují pořádné hromady :hug:
Vychovávej dítě tak, jak doposud a zkus se tím netrápit. Ty jsi máma a ty máš mateřskou intuici, ne okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
29.1.12 13:23

Myslím, že to přehání spíš tvoje máma. Ať ti klidně dává rady, ale je na tobě, jak to budeš dělat. Ty jsi maminka a ty vychováváš, ty nejlépe víš, co je pro tvoje dítě nejlepší. U nás to občas taky jiskří - ty mamky mají prostě kolikrát jinou představu a když je neposlechneš, tak to děláš špatně a basta.
S tím mlíčkem to děláš dobře - aspoň se mu nebudou kazit zoubky. A když mu dáš při jídle do druhé ručičky lžičku - na tom taky nic špatného nevidím. Nenech se rozhodit. Klidně si nech občas poradit, ale rozhodni se sama, co a jak budeš dělat. Tvoje mamka by to měla skousnout. ;)
A jak říká momi - mateřské lásky není nikdy dost. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2711
29.1.12 13:26

Nic si z toho nedělej, maminky to tak mají, že rády radí, věřím, že to nemyslela ve zlém, stačí když jí naznačíš, že je to tvoje výchova a budeš její „rady“ vypouštět ;) Můj syn v roce dokázal sníst večeři jen když běžela reklama, dokonce jsem měla vychytaný na kterým programu jsou dlouhý abysme toho stihli co nejvíc-no a teď po pěti letech ho musim od jídla honit páč by z rozežranosti dokázal pojíst tři večeře pro dospěláka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
29.1.12 13:41

Taky si myslím, že neděláš nic špatně ;) Roční dítě asi trochu rozmazlené může být, ale tvoje tak nevypadá.
Já také dávám do jídla dvě lžičky, to je nutnost :D Dřív jsme zas měli traktor, takže jsem zabavovala, ale mělo to své hranice ;) 100× podávat věc hozenou na zem odmítám, ale to je tvoje věc ;) Mám už chlapečka trochu staršího, takže se trochu vychovávat snažím, např. aby si nezvykl, že se domůže něčeho vztekáním a taky když řeknu ne, tak to platí.
Každopádně si myslím, že tvůj synek rozmazlený není a mateřské lásky není nikdy dost, s tím taky souhlasím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
29.1.12 13:43

roční dítě může být rozmazlené. Ale to zjevně nebude případ, o kterém zakladatelka píše.
Na intervence mámy do výchovy odpověz jednoduše: „A kde jsi udělala ve výchově chybu ty, když jsem tak špatná máma?“
Základ je vychovávat dítě s láskou, každý dělá chyby, dokonce i já :mrgreen:
Jak se říká: „učený z nebe nespad' a blbý jako když shazujou“.
Jediné, co bych asi nedělal na místě maminky, že bych sbíral zahozenou lžičku pořád dokola. Asi bych ani nenechal dítě při jídle v neklidu. Buď v klidu jí (patlání lžičkou v jídle je užitečné) nebo jíst přestane. Dítě když nechce jíst v klidu, tak jíst nepotřebuje. Až bude potřebovat, bude jíst v klidu. Pokud nejde o psychickou poruchu, což v drtivé většině případů nejde.

• Citovat
  • Upravit
81480
29.1.12 13:44

Rozmazlené roční dítě podle mě být může. Podle popisu bych ale toto za rozmazlenost nepovažovala. Druhá lžička u krmení mi přijde fajn. Kdyby vyžadoval při jídle hraní s něčím jiným (hračky), to by mi asi vadilo. Večeře jsem taky dělala často polévky. Po odstavení už dostával mléko do hrnečku po večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
29.1.12 13:51

Ahoj, no rozmazlené být může, ale podle mě to, že neudrží pozornost při jídle rozmazlenost není, mám to samé doma(14m). A já razím heslo: moje dítě, moje výchova. A pleskat roční dítě při jídle není řešení :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
29.1.12 13:53

:lol: myslím,že máma už hodně zapoměla,jaké to bylo,když tebe měla malou,nermut´ se ,mám 22 ti letou dceru nejstarší , nejmladší ted´něco přes rok a chvílema mám sama pocit,že ty starší děcka přece takoví rozcapenci nebyli. Byli. :mrgreen:
U nás je to úplně stejné,taky lžička do ruky,malá krmí pro změnu mně, taky večer normální jídlo,protože na kaši mi zvysoka prdí a nemám pocit,že by něco bylo špatně!
Ber to tak,že oni se těma hodama učí poznat vzálenost,vzdor je v tomto období úplně normální věc, dělat něco,co nám se nelíbí je pro ně pohuhopouhé poznávání. Oni jen musí přijít na to,co je a není dobře či špatně.
Je dál na nás,kde si nastavíme mantinely v opakování .
Všechno děláš dobře, jsi dobrá mamča, svou mámu toleruj, halt všechno si člověk pamatovvat fakt nemůže . :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí