Rozmazlené roční dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5635
29.1.12 13:55

Ja teda nevim,ale moje dcerka od 8 mesice mela lzicku v ruce pri jidle a patlala se v tom,ze to litalo vsude.Delala jsem to proto,aby se to nejak sama naucila.Mozna diky tomu od 15mesicu ji naprosto sama,bez me pomoci.
Nemyslim si,ze je to znak rozmazlenosti.
A jak tu nekdo psal a to me napadl,jako prvnií.Ja jsem mama a ja si to budu delat tak,jak to citim.Rada si poslechnu tvuj nazor (mamin),ale to je tak vse.Rozhodne se nenech ovlivnit,delas vse spravne.Pokud to tak citis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.12 13:59

Ono jde o to, že jí vadí, že tím že se v tom jídle patlá tak dělá nepořádek, že je to rozmazaný všude, včera měl k obědu rajčatovou polévku a on se v tom patlá, dává si to sám do pusy a pak je to všude a ona mi pořád říká, že na učení jak jíst sám má spousty času, že je takhle všude nepořádek. Za 3 měsíce se mi má narodit ještě jedno mimčo a tak se snažím, aby byl trošku samostatnější a vše se naučil brzy, ale v tom vidí tu chybu, že kdybych ho večer nekrmila lžičkou a strčila bych mu flašku, že se nají sám a tím pádem mě by zmizela starost z večeří. Ale možná si to teď moc všechno beru, teď když jsem těhotná :-) Dřív jí taky vadilo, že ve třech měsících jsem ho uhoupávala na rukách, aby usnul, že už se toho zlozvyku nezbavím a dělala jsem si to podle svého, ale teď jsem s toho mírně rozhozená.
Naposledy jí taky vadilo, že když já jím tam malý ke mě přijde a chce ochutnat co mám tak mu dám něco do pusinky ochutnat a ona mi říkala, že to nemám dělat, že se takhle naučí žebrat. Někdy jsem z jejich rad rozhozená, protože si myslím,že nemám psa,ale dítě, že je normální že chce ochutnat co jím já, samozřejmě, že mu nedávám nic špatného, dostane třeba chlebík s něčím, kousek pomeranče atd, né čokolády.

• Citovat
  • Upravit
29577
29.1.12 14:04

:lol: a to má už jako v roce jíst příborem,či co ?
Děláš to dobře,to jídlo ale fakt moc nedávej,každý své,ono se to pak v to žebrání opravdu obrací.
Jinak to děláš dobře,nějak se to musí naučit,lepší je ale třeba br. kaše s mletým masem,nebo nějaké sra*kovitější hustší věci,aby zabořil lžíci,vytáhl ji a něco mu na ní zůstalo. Na polívky jíst sám má ještě čas,to těžko ted´zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
29.1.12 14:09

Pokud ji jde o neporadek,to je jina.Ale s tim se musi smirit.Ty jsi preci take takhle zacinala ne?
A s tim houpanim,to mam v zive pameti.Malou jsem uspavala na rukach do 6 mesice,houpala jsem treba 40min,v kuse a uz sama jsem nedoufala,ze se to zlepsi,ale pak zacala lezt,byla vice unavena a slo to samo a bez houpani.Mne to houpani nevadilo,byla jsem s dcerkou rada v tomto styku,ta¨k co. A rozmazlena vubec neni,naopak se dost samostatna.
Nenech si do toho kecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
29.1.12 14:15

No jo, dřív to asi bylo jinak, s dítětem se nikdo nemazlil. Já si teda neumím představit se s malou " nepiplat ". Dělám stejně jako ty. Ze mě by tvoje maminka taky vyrostla:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
29.1.12 14:15

No s tím dáváním jídla opatrně, já jsem si to takhle dost slušne zavařila:-D Jakmile dám něco do pusy stojí u mě a kříčí ňami ňami a nebo ham! Takže vyloženě žebrá:-D
Ty jo, co já bych za to dala, kdyby ¨malá chtěla se sama krmit nebo to zkoušet… Já jakmile jí dám lžičku tak lžička letí pryč:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
29.1.12 14:29

Nic si z toho nedělej a mámu (tchýni ani chytré kamarádky) vůbec neřeš a neposlouchej,máma si ty a ty víš,co tvé dítě potřebuje a co má rádo.To jak ti jí je jen tvá věc a pokud s jídlem bojujete tak může být babička ráda,že vnouček jí aspon trošku a tímto způsobem.Dej jí přečíst tuto diskuzi,měly by si babičky uvědomit,že nejsou matkami ony a ani není před dvaceti lety a více. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
29.1.12 14:32

Vadí jí ochutnávání 8o 8o mé děti dělají to samé.Synovi bude za chvilku sedm let.Co já bych dala za to kdyby to syn dělal už jako malý,nikdy nic neochutnal a ted je v jídle hrozně vybíravý.Bud ráda,že ochutnává vše co mu dáš nebo co chce a co vidí.Starosti tvé „babičky“ bych opravdu chtěla mít.Musíš se nad tím povznést a neřešit to. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
29.1.12 14:37

No jo to jsou ty dnešní babičky :roll: taky jsem občas poslouchala co mám a nemám a co dělám špatně. :roll:
Roční dítě může být rozmazlené,ale myslím,že váš případ to rozhodně není.neposlouchej nikoho a dělej si to jak uznáš za vhodný. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí