Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
pročetla jsem si tady pár diskuzí o nitroděložním tělísku a pár konkrétně o Mireně. Hodně ji zvažuju, ale…
Mám 9 měsíců po druhém porodu, kojím, ale už se mi vrátila MS, před třemi měsíci první. Jenže MS je teď šíleně silná. Mám pocit, že snad vykrvácím…
Další mimčo zatím neplánujem, jestli jo, tak nejdřív za 4-5 let.
Hrozně se mi líbí představa, že jsem chráněna proti početí nonstop a nemusím nic řešit. A hlavně ta představa, že nebudu mít MS. Pokud by MS nevymizela úplně, ale aspoň se výrazně zmírnila, byla bych šťastná jak blecha. Pořád by se to vyplatilo.
Ale hodně čtu, jak jsou ženy nespokojené, jak hodně a dlouho krvácí, jak to nakonec vzdaly a musely si nechat Mirenu vyndat. Jak je to v tomto případě s vrácením peněz? Protože přece jen, pokud bych si ji měla po roce, po roce a půl nechat vyndat, navíc kvůli silnému krvácení, tak ta finanční úspora tam rozhodně není (ani za antiko, ani za hygienické potřeby).
Můžu poprosit o zkušenosti, znalosti, názory? Případně, pokud máte jiný nápad, co by mi pomohlo s problémy s MS?
Děkuji moc ![]()
Ahoj, i já Mirenu řeším, chci jí. Kamarádka jí má a je moc spokojená. Po zavedení špinila asi dva měsíce v kuse - to jí štvalo, ale potom už jí MS úplně zmizela. Teď jí má něco přes rok a fakt si to chválí. Já jdu zítra na kontrolu hormonů a potom, když bude všechno o. k. na zavedení. Tak doufám, že bude dobrá. Ale jsem stejně jako ty zvědavá na názory druhých. ![]()
A míváš Ms tak silnou pořád? Ono se to třeba ještě ustálí.
Jinak já s mirenou špinila/lehce krvácela 3 měsíce. Pak jako když utne a nic. Občasné pobolívání podbřišku mám. Ale neobtěžuje mě to. Zezačátku jsem nadávala na spotřebu hygienických potřeb, to je fakt.
S vrácením peněz ti nepovím. Myslím, že bys musela mít větší zdravotní komplikace
krvácení opravdu silné, aby ti část vrátili ale je to jen domněnka
Mirenu mam dva měsíce. Nespinim, ale zatím MS mám a mám ji delší než před tělískem. Beru ascurotin, ale nějak výrazně nepomáhá. Doufám stále že po nějakém čase MS odpadne, ale znám holky co mají MS i s mirenou a to furt. Jinak peníze nevrací. U nás po domluvě jen do půl roku kdybych chtěla vyndat, po delší čase již nevrací.
Taky jsem silene krvacela po porodu syna. Ale jako hafo. Mirena mi pomohla. Nemam menstruaci a za rok jdu na vymenu. Uz to bude 5 let. Takze ano muze tvuj problem vyresit. Nespinila jsem snad vubec ze zacatku.ted jednou za 2 mesice na jeden den slipovka. To je cele ![]()