Pomůže na zánět odsávačka?

Anonymní
6.12.20 18:40

Pomůže na zanet odsavacka?

Ahoj, u prvního dítěte jsem měla hafo zánětu a kojit jsem prestala. Teď u druhého jsem 3.den po porodu, prsa se nalila, kojím, odstrikavam ale prostě toho moc neodstrikam. Bohužel moje děti nejsou nejlepší odsávačky, saji chvilku a prsa jsou pak stejně plná.. Od odpoledne jenom rvu a jsem ve stresu z toho že opět dostanu zánět. :? Tak jsem rozhodnuta zítra dojít pro elektrickou odsávačku, ale zajímá mě, pomůže to proti případnému zánětu? Že ty prsa budu po kojení odsavat, popřípadě i v noci? Prosím nepište mi že laktace se během šestinedělí ustálí.. To se u mě nekonalo. Prsa se mi dost nalivala i po 3 měsících.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
6.12.20 19:01

Nesil a nic nekupuj. Na zánět je dobry např tvaroh.. A studené před kojením, teplé po..ale Res to, až to přijde, ne takhle brzy.. U prvních dvou jsem byla v klidu, nic se nestalo, teď mám zánět už potřetí.. A odsávačka netřeba, stačí masírovat, střídat teploty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
6.12.20 19:21

Jak casto kojis? Prisate je dite spravne?
Pokud budes odsavat vic nez do ulevy, budes si tu laktaci navysovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
6.12.20 19:25

To nepomuze, mliko se bude tvořit podle poptávky. Kdyz budes mezi kojenim odsavat, tak se bude mlika tvorit o to vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
6.12.20 20:00

Já to tak řešila u prvního dítěte a pomohlo to, druhé saje tak hodně, že se mi během prvního půl roku vykrmilo snad na 10 kg, takže odsávačka už nebyla vůbec potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.20 20:08

Díky všem, jde o to že cejtim že to dítě nevysaje. Už teď mám zatvrdliny sotva se mi udělalo mlíko… Za boha mi to nejde rozmasirovat. Dcera je prisata dobře, i měním polohy a prd.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.12.20 20:12
@rozand píše:
Jak casto kojis? Prisate je dite spravne?
Pokud budes odsavat vic nez do ulevy, budes si tu laktaci navysovat.

Mě jde hlavně o ty zatvrdliny takhle v začátku. Pak věřím že už to bude lepsi až povyroste.. Ale už teď mě bolí jak blázen prsa, mám zatvrdliny, a to se mi udělalo mlíko dneska… Dala jsem si horkou sprchu, rozmasirovala, a stejně to nepomohlo..

• Citovat
  • Upravit
3899
6.12.20 20:14

Nevím, jestli ti to pomůže, ale já jsem na záněty trpěla celkem dost a vždycky se objevil, když jsem byla unavená, nervózní, nevyspala… Někde jsem prochladla, unavila jsem se.. Když jsem byla v pohodě, nikdy jsem ho nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
6.12.20 20:16
@martina.se píše:
Nesil a nic nekupuj. Na zánět je dobry např tvaroh.. A studené před kojením, teplé po..ale Res to, až to přijde, ne takhle brzy.. U prvních dvou jsem byla v klidu, nic se nestalo, teď mám zánět už potřetí.. A odsávačka netřeba, stačí masírovat, střídat teploty…

Neni to teplé před kojením a studené po?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.12.20 20:20
@ivašot. píše:
Neni to teplé před kojením a studené po?

Mě to pomáhá naopak.. Nejdřív studená, pak tepla a masírovat :think: ale asi to chce vyzkoušet, každá jsme jiná.. Já to mám takhle porazeno od dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
6.12.20 21:53
@Anonymní píše:
Díky všem, jde o to že cejtim že to dítě nevysaje. Už teď mám zatvrdliny sotva se mi udělalo mlíko… Za boha mi to nejde rozmasirovat. Dcera je prisata dobře, i měním polohy a prd.

Muze pomoct odsavacka, ale jen do ulevy a ne pravidelne, jen pri potizich. Jak casto prikladas? Dite dej bradou smerem k zatvrdline. A neni UZ TED. Je to naopak ta nejcastejsi doba. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.20 21:58
@rozand píše:
Muze pomoct odsavacka, ale jen do ulevy a ne pravidelne, jen pri potizich. Jak casto prikladas? Dite dej bradou smerem k zatvrdline. A neni UZ TED. Je to naopak ta nejcastejsi doba. :hug:

Je to smerem k podpaží, tudíž krkolomna pozice.. :? Zkusila jsem ji otočit, aby měla hlavičku pod mým podpažím, ale změnu necítím. :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.12.20 22:02
@rozand píše:
Muze pomoct odsavacka, ale jen do ulevy a ne pravidelne, jen pri potizich. Jak casto prikladas? Dite dej bradou smerem k zatvrdline. A neni UZ TED. Je to naopak ta nejcastejsi doba. :hug:

Přikládám jak si řekne.. Po hodině, po dvouch.. Násilím ji nevzbudim, to jsem zkoušela v noci, spala pomalu 5 hodin v kuse a nešla vzbudit. :think: :?

• Citovat
  • Upravit
1901
7.12.20 01:49

Elektrická odsavacka najskôr nepomôže, baby ktoré iba odsavaju elektrickou mávajú niektoré tiež často retencie a zanety.
Na zatvrdliny skôr silikonovu odsavacku haakaa, s tou odsávať v teplej sprche do úľavy. Navyše to oproti elektrickej vyjde lacnejšie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová