Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nesil a nic nekupuj. Na zánět je dobry např tvaroh.. A studené před kojením, teplé po..ale Res to, až to přijde, ne takhle brzy.. U prvních dvou jsem byla v klidu, nic se nestalo, teď mám zánět už potřetí.. A odsávačka netřeba, stačí masírovat, střídat teploty…
Jak casto kojis? Prisate je dite spravne?
Pokud budes odsavat vic nez do ulevy, budes si tu laktaci navysovat.
To nepomuze, mliko se bude tvořit podle poptávky. Kdyz budes mezi kojenim odsavat, tak se bude mlika tvorit o to vic.
Já to tak řešila u prvního dítěte a pomohlo to, druhé saje tak hodně, že se mi během prvního půl roku vykrmilo snad na 10 kg, takže odsávačka už nebyla vůbec potřeba.
Díky všem, jde o to že cejtim že to dítě nevysaje. Už teď mám zatvrdliny sotva se mi udělalo mlíko… Za boha mi to nejde rozmasirovat. Dcera je prisata dobře, i měním polohy a prd.
@rozand píše:
Jak casto kojis? Prisate je dite spravne?
Pokud budes odsavat vic nez do ulevy, budes si tu laktaci navysovat.
Mě jde hlavně o ty zatvrdliny takhle v začátku. Pak věřím že už to bude lepsi až povyroste.. Ale už teď mě bolí jak blázen prsa, mám zatvrdliny, a to se mi udělalo mlíko dneska… Dala jsem si horkou sprchu, rozmasirovala, a stejně to nepomohlo..
Nevím, jestli ti to pomůže, ale já jsem na záněty trpěla celkem dost a vždycky se objevil, když jsem byla unavená, nervózní, nevyspala… Někde jsem prochladla, unavila jsem se.. Když jsem byla v pohodě, nikdy jsem ho nedostala.
@martina.se píše:
Nesil a nic nekupuj. Na zánět je dobry např tvaroh.. A studené před kojením, teplé po..ale Res to, až to přijde, ne takhle brzy.. U prvních dvou jsem byla v klidu, nic se nestalo, teď mám zánět už potřetí.. A odsávačka netřeba, stačí masírovat, střídat teploty…
Neni to teplé před kojením a studené po?
@ivašot. píše:
Neni to teplé před kojením a studené po?
Mě to pomáhá naopak.. Nejdřív studená, pak tepla a masírovat
ale asi to chce vyzkoušet, každá jsme jiná.. Já to mám takhle porazeno od dr
@Anonymní píše:
Díky všem, jde o to že cejtim že to dítě nevysaje. Už teď mám zatvrdliny sotva se mi udělalo mlíko… Za boha mi to nejde rozmasirovat. Dcera je prisata dobře, i měním polohy a prd.
Muze pomoct odsavacka, ale jen do ulevy a ne pravidelne, jen pri potizich. Jak casto prikladas? Dite dej bradou smerem k zatvrdline. A neni UZ TED. Je to naopak ta nejcastejsi doba. ![]()
@rozand píše:
Muze pomoct odsavacka, ale jen do ulevy a ne pravidelne, jen pri potizich. Jak casto prikladas? Dite dej bradou smerem k zatvrdline. A neni UZ TED. Je to naopak ta nejcastejsi doba.
Je to smerem k podpaží, tudíž krkolomna pozice..
Zkusila jsem ji otočit, aby měla hlavičku pod mým podpažím, ale změnu necítím. ![]()
@rozand píše:
Muze pomoct odsavacka, ale jen do ulevy a ne pravidelne, jen pri potizich. Jak casto prikladas? Dite dej bradou smerem k zatvrdline. A neni UZ TED. Je to naopak ta nejcastejsi doba.
Přikládám jak si řekne.. Po hodině, po dvouch.. Násilím ji nevzbudim, to jsem zkoušela v noci, spala pomalu 5 hodin v kuse a nešla vzbudit.
![]()
Elektrická odsavacka najskôr nepomôže, baby ktoré iba odsavaju elektrickou mávajú niektoré tiež často retencie a zanety.
Na zatvrdliny skôr silikonovu odsavacku haakaa, s tou odsávať v teplej sprche do úľavy. Navyše to oproti elektrickej vyjde lacnejšie
Ahoj, u prvního dítěte jsem měla hafo zánětu a kojit jsem prestala. Teď u druhého jsem 3.den po porodu, prsa se nalila, kojím, odstrikavam ale prostě toho moc neodstrikam. Bohužel moje děti nejsou nejlepší odsávačky, saji chvilku a prsa jsou pak stejně plná.. Od odpoledne jenom rvu a jsem ve stresu z toho že opět dostanu zánět.
Tak jsem rozhodnuta zítra dojít pro elektrickou odsávačku, ale zajímá mě, pomůže to proti případnému zánětu? Že ty prsa budu po kojení odsavat, popřípadě i v noci? Prosím nepište mi že laktace se během šestinedělí ustálí.. To se u mě nekonalo. Prsa se mi dost nalivala i po 3 měsících.