Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Už jsi zkoušela měnit HA? tohle bych probrala s gynekologem ten určitě poradí spíš jinou, která by ti mohla pomoci…
Na HA všechny nereagují dobře, a to co popisuješ jsou bohužel celkem běžné vedlejší účinky
@werunkaw123
Zatím jsem neměnila, akorát po porodu jsem měla zmiňovanou minipilulku, ale po té jsem neustále silně krvácela, takže ta nepřipadá v úvahu vůbec..
Šlo mi právě o zkušenosti, zda může s jinou „značkou“
dojít ke změně…
@Anonymní píše:
@werunkaw123
Zatím jsem neměnila, akorát po porodu jsem měla zmiňovanou minipilulku, ale po té jsem neustále silně krvácela, takže ta nepřipadá v úvahu vůbec..Šlo mi právě o zkušenosti, zda může s jinou „značkou“
dojít ke změně…
určitě může ![]()
Já jsem vyzkoušela 3 značky HA než mi jedna opravdu sedla bez jakýchkoliv problémů
Taky mám s HA problémy. Měla jsem po porodu minervu a při té jsem šíleně krvácela a šílené migrény. Gyndařka mi změnila HA (Jeanine) a teď čekám, až mi zase dorazí MS a budu jí zkoušet brát. Ale mám to teda po tý Minervě šíleně rozhozený ![]()
@LucciaMaty a mě zrovna sedla až ta Minerva ![]()
Takže zakladatelko jak vidíš na každého má daná HA jiné účinky a je třeba zkoušet.
Mám problémy s krvácením odjakživa. Bez antiko se neobejdu. Přes hodně antiko jsme krvácela nadále, a teď mi můj nový gynekolog předepsal jinou s vyšším počtem hormonů a konečně je po problémech. Poraď se s gynekologem, určitě to jde. Ne každá antiko sedne všem.
@sad 1 píše:
Mám problémy s krvácením odjakživa. Bez antiko se neobejdu. Přes hodně antiko jsme krvácela nadále, a teď mi můj nový gynekolog předepsal jinou s vyšším počtem hormonů a konečně je po problémech. Poraď se s gynekologem, určitě to jde. Ne každá antiko sedne všem.
Takže jsou tam nejspíš tytéž hormony, ale v jiných dávkách..?
@Anonymní píše:
Takže jsou tam nejspíš tytéž hormony, ale v jiných dávkách..?
přesně tak. Teď beru Regulon, a je to v pohodě.
Já brala YAZ, která má údajně hormonů jen málo (ale zas je prej silně trombogenní (?)) a byla jsem jak frigida…
![]()
Já teďka nechci kecat, někdo určitě poradí, nebudu to hledat, ať teď nekecám, je tam vyšší obsah gestagenu. V jedné části cyklu produkuje tělo progesteron, v druhé gestagen. A ten hormon obsahuje HA. Pokud je ho v ní málo, tak to neudrží, a krvácí se. Můj případ. A zřejmě i tvůj.
@Anonymní píše:
Mě pomohlo až vysadit HA..teď je to zcela bez problému
mně právě ne. měla jsm, e s tím problémy před thotenstvím, ale to jsme brala utrogestan, abych nekrvácela, no a po porodu se to vrátilo opět zpátky, zase jsme krvácela pořád, 3 týdny v cyklu. bez antiko být nemůžu.
@Seizdra píše:
Já brala YAZ, která má údajně hormonů jen málo (ale zas je prej silně trombogenní (?)) a byla jsem jak frigida…![]()
Já jsem frigida totální..
Začíná mi to i tak trochu ničit manželství, do toho mimino, no je to… ![]()
Jo a astím Regulonem nějaká frigida asi nejsem. Ale já asi nebyla u žádné, tohle na mě nemá vliv ![]()
Ahoj holky,
vy, které jste měli problémy při užívání HA (špinění, pokles sexuální touhy, změny nálady, deprese…) pomohla vám změna pilulek za jiné? Nebo jste museli s antikoncepcí skoncovat? Já mám při užívání bohužel vše co jsem popsala..
Méně hormonů je v minipilulce, ale tu mít bohužel nemohu..