Praktikující katolíci a antikoncepce

Anonymní
25.2.13 20:14

Praktikující katolíci a antikoncepce

Nakousli jsme tohle téma s manželem včera večer…:-)

Jsme oba z praktikujících katolických rodin a známe toto prostředí jako své boty. Sami jsme docela liberálové, nepraktikujeme, ale hodně našich přátel jsou opravdu ortodoxní. Ač se často setkáváme a diskutujeme, jedna věc je tabu: ochrana před nechtěným početím. Jako by bylo vše jasné a dané - prostě všichni používáme PPR a všem nám dokonale funguje. Máme 2,3,4,5,6…x dětí, všechny jsme je chtěli, o tom se nediskutuje.

A teď otázka samotná: Zajímalo by mne, jestli se najde někdo (klidně anonymní), kdo opravdu používá výhradně PPR, má normální chutě na frekvenci sexu (prostě chuť 2×-3× týdně) a má opravdu plánované třeba 2 děti (nejlépe už větší, aby bylo jasno, že to není teprv začátek řady), aniž by používal doplňkové (nepovolené) metody jako kondom, přerušovanou soulož, atd.

Pište anonymně, třeba i o svém okolí, fakt by nás to docela zajímalo, protože jsme za x let, co tohle téma známe a sledujeme, na nikoho takového nenarazili :think:.

Prosím slušně a k tématu :-).

Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Annonym
25.2.13 20:16

Asi jsem natvrdlá, ale co je PPR :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4378
25.2.13 20:19
@Annonym píše:

to by me prave taky zajimalo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.13 20:19
@Annonym píše:

Přirozené plánování rodičovství, jinak také symptotermální metoda.
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Terysek30
25.2.13 20:21

Přirozené plánování rodičovství.
Např. zde http://www.tehotenske-testy.net/…stvi-cz.html

@Annonym píše:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.13 20:23

No tak to by zajímalo i mně. Jsme taky věřící, ale antik. používáme. Většina ortodoxních má vážně jak píšeš 2, 4, 5, 6 -leté děti :DDD. Já děti přijmu s láskou, ale nejsem blázen - není sranda je všechny uživit i ve skromnosti… Brát sex pouze jako prostředek k plození dětí je hrozé, myslím, že k lásce patří a proto názor, že ochrana nee neuznávám.

• Citovat
  • Upravit
4190
25.2.13 20:24

Předpokládám, že PPR je metoda plodných a neplodných dnů.
Kamarádka je věříci (kecala bych jestli katolička, a upřímně přiznám, že se v jednotlivých církvích nebo jak to správně napsat nevyznám). Ale vím, že praktikují také pouze PPR. Mají 2 holčiny 7 a 5 let… teda tatínek by chtěl ještě Tomáška, ale maminka se bojí, že to bude Tonička :mrgreen: takže k jeho nelibosti opravdu sleduje plodné a neplodné dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.13 20:24

A je povolená přerušovaná soulož? protože to většinou s touto metodou jiné ženy praktikují a vychází, jen otázka, jestli pro věřící je přerušovaný styk taky zakázán? :think:

• Citovat
  • Upravit
ohýnek
25.2.13 20:27

Švagrová je katolička, švagr farář (ne teda katolický). Ona má tři děti (nejstarší 20) on dvě. A nemyslím si podle toho co z nich občas vypadne že by děti byli nějak extra plánovaný :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.13 20:27

Rozumím tomu dotazu tak, zda je tato metoda úspěšná a spolehlivá do té míry, že mají jen méně dětí, třeba 2? Nebo tak, že když jsou plodné dny, tak mají manželé prostě smůlu, že nesouloží, pokud nechtějí počít?

• Citovat
  • Upravit
2480
25.2.13 20:28

Mela jsem v praci blizkou kolegyni, ktera je ortodoxni katolicka, pocitala plodne a neplodne dny a maji z toho 3 deti. Ja zazila to 3. tehotenstvi, nebylo rozhodne planovane a byla z toho dost zaskocena, akorat dve starsi deti prestali pubertu, oni s manzelem uz byli zvykli na svuj klid a pohodli a do toho miminko. Bylo ji 38 a vim, ze to pro ni byl impuls, kdy svou dceru vzala ke gynekologovi pro pilulky. Na stranu druhou, jsem si jednu dobu na doporuceni gynekologa merila bazalni teplotu a podle me je to spolehliva metoda. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.2.13 20:31
@Terysek30 píše:
Přirozené plánování rodičovství.
Např. zde http://www.tehotenske-testy.net/…stvi-cz.html

To aby byl člověk pomalu gynekolog amatér a pořád něco měřil a osahával, posuzoval.Hlen, čípek, bazální teplota, tak nějak se vytrácí kouzlo okamžiku. Ale nechci se nikoho dotknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
25.2.13 20:31

Mě by hlavne zajímalo, proč praktikující věřící odmítají třeba takovou přerušovanou soulož. v čem je to z hlediska církve tak moc jiné než sledování plodných a neplodných dnů. kondom a pilulky, to je mi jakž takž jasné, ale měla jsem dříve za to, že i přerušovaná se toleruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.13 20:32

PPR používáme, dítě máme zatím jedno (plánované), další naplánujem časem :D Párů, co PPR používají, je v mém okolí hodně a funguje to :D Pokud má někdo ze známých děti neplánované, tak proto, že zrovna PPR nepraktikovali.

PS: nechápu uplně dotaz - chceš vědět, jestli PPR funguje nebo jestli ji někdo praktikuje?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.13 20:36
@Burj Chalifa píše:
To aby byl člověk pomalu gynekolog amatér a pořád něco měřil a osahával, posuzoval.Hlen, čípek, bazální teplota, tak nějak se vytrácí kouzlo okamžiku. Ale nechci se nikoho dotknout.

To se zdá, ale zabere to minimum času :D Nejtěžší je začátek, než se to člověk naučí. Ale jsou na to i velmi dobré kurzy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1