Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Annonym píše:
Asi jsem natvrdlá, ale co je PPR
to by me prave taky zajimalo ![]()
@Annonym píše:
Přirozené plánování rodičovství, jinak také symptotermální metoda.
Zakladatelka
Přirozené plánování rodičovství.
Např. zde http://www.tehotenske-testy.net/…stvi-cz.html
@Annonym píše:
No tak to by zajímalo i mně. Jsme taky věřící, ale antik. používáme. Většina ortodoxních má vážně jak píšeš 2, 4, 5, 6 -leté děti
. Já děti přijmu s láskou, ale nejsem blázen - není sranda je všechny uživit i ve skromnosti… Brát sex pouze jako prostředek k plození dětí je hrozé, myslím, že k lásce patří a proto názor, že ochrana nee neuznávám.
Předpokládám, že PPR je metoda plodných a neplodných dnů.
Kamarádka je věříci (kecala bych jestli katolička, a upřímně přiznám, že se v jednotlivých církvích nebo jak to správně napsat nevyznám). Ale vím, že praktikují také pouze PPR. Mají 2 holčiny 7 a 5 let… teda tatínek by chtěl ještě Tomáška, ale maminka se bojí, že to bude Tonička
takže k jeho nelibosti opravdu sleduje plodné a neplodné dny
A je povolená přerušovaná soulož? protože to většinou s touto metodou jiné ženy praktikují a vychází, jen otázka, jestli pro věřící je přerušovaný styk taky zakázán? ![]()
Švagrová je katolička, švagr farář (ne teda katolický). Ona má tři děti (nejstarší 20) on dvě. A nemyslím si podle toho co z nich občas vypadne že by děti byli nějak extra plánovaný ![]()
Rozumím tomu dotazu tak, zda je tato metoda úspěšná a spolehlivá do té míry, že mají jen méně dětí, třeba 2? Nebo tak, že když jsou plodné dny, tak mají manželé prostě smůlu, že nesouloží, pokud nechtějí počít?
Mela jsem v praci blizkou kolegyni, ktera je ortodoxni katolicka, pocitala plodne a neplodne dny a maji z toho 3 deti. Ja zazila to 3. tehotenstvi, nebylo rozhodne planovane a byla z toho dost zaskocena, akorat dve starsi deti prestali pubertu, oni s manzelem uz byli zvykli na svuj klid a pohodli a do toho miminko. Bylo ji 38 a vim, ze to pro ni byl impuls, kdy svou dceru vzala ke gynekologovi pro pilulky. Na stranu druhou, jsem si jednu dobu na doporuceni gynekologa merila bazalni teplotu a podle me je to spolehliva metoda. ![]()
@Terysek30 píše:
Přirozené plánování rodičovství.
Např. zde http://www.tehotenske-testy.net/…stvi-cz.html
To aby byl člověk pomalu gynekolog amatér a pořád něco měřil a osahával, posuzoval.Hlen, čípek, bazální teplota, tak nějak se vytrácí kouzlo okamžiku. Ale nechci se nikoho dotknout.
Mě by hlavne zajímalo, proč praktikující věřící odmítají třeba takovou přerušovanou soulož. v čem je to z hlediska církve tak moc jiné než sledování plodných a neplodných dnů. kondom a pilulky, to je mi jakž takž jasné, ale měla jsem dříve za to, že i přerušovaná se toleruje.
PPR používáme, dítě máme zatím jedno (plánované), další naplánujem časem
Párů, co PPR používají, je v mém okolí hodně a funguje to
Pokud má někdo ze známých děti neplánované, tak proto, že zrovna PPR nepraktikovali.
PS: nechápu uplně dotaz - chceš vědět, jestli PPR funguje nebo jestli ji někdo praktikuje?
@Burj Chalifa píše:
To aby byl člověk pomalu gynekolog amatér a pořád něco měřil a osahával, posuzoval.Hlen, čípek, bazální teplota, tak nějak se vytrácí kouzlo okamžiku. Ale nechci se nikoho dotknout.
To se zdá, ale zabere to minimum času
Nejtěžší je začátek, než se to člověk naučí. Ale jsou na to i velmi dobré kurzy.
Nakousli jsme tohle téma s manželem včera večer…:-)
Jsme oba z praktikujících katolických rodin a známe toto prostředí jako své boty. Sami jsme docela liberálové, nepraktikujeme, ale hodně našich přátel jsou opravdu ortodoxní. Ač se často setkáváme a diskutujeme, jedna věc je tabu: ochrana před nechtěným početím. Jako by bylo vše jasné a dané - prostě všichni používáme PPR a všem nám dokonale funguje. Máme 2,3,4,5,6…x dětí, všechny jsme je chtěli, o tom se nediskutuje.
A teď otázka samotná: Zajímalo by mne, jestli se najde někdo (klidně anonymní), kdo opravdu používá výhradně PPR, má normální chutě na frekvenci sexu (prostě chuť 2×-3× týdně) a má opravdu plánované třeba 2 děti (nejlépe už větší, aby bylo jasno, že to není teprv začátek řady), aniž by používal doplňkové (nepovolené) metody jako kondom, přerušovanou soulož, atd.
Pište anonymně, třeba i o svém okolí, fakt by nás to docela zajímalo, protože jsme za x let, co tohle téma známe a sledujeme, na nikoho takového nenarazili
.
Prosím slušně a k tématu
.
Děkuji.