Antikoncepce Pharmatex, zkušenosti?

447
23.2.13 14:01

Antikoncepce Pharmatex,zkušenosti?

Ahoj maminky, jdu vás požádat o radu. Mám roční holčičku, je mi 23let a uvažuji o antikoncepci. Nechci ale hormony, prostě mi nedělají dobře a díky „super“ paměti si tak ničím tělo. Kondom mě bohužel „bolí“,těžko se to popisuje, ale nechci ho ani já, ani přítel. Četla jsem o spermicidních lubrikačních gelech, což by bylo ideální(vím, že není stopro, ale k přerušované souloži body k dobru),ale ať hledám jak chci, zdá se, že je dělat přestali, nikde je nemají. Včera mi kamarádka pověděla o Pharmatex krému, ale v jiné diskuzi jsem četla, že to některé pálí(já na to mám kliku, takže se dost bojím) a jsou pak ulepené. Tak uvažuji o těch globulkách, nezpůsobili některé z vás třeba infekce? Já jsem hodně náchylná, chytnu jí kdekoliv od bazénu po wc :lol: A jestli se dá kombinovat s obyč gelem :think:
Děkuji Vám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3780
23.2.13 14:04

@VeronikaNel bacha globulky při styku pění… je to tak se milovat na přebalovací podložce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
23.2.13 14:05

@balenka Jako vážně? 8o To je fajn no, tak já už nevím jak a čím se chránit 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
23.2.13 14:11

@VeronikaNel řeším to taky… asi půjdu pro tělísko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
23.2.13 14:19

@balenka To já právě nechci :( Právě proto se mi zdál spermicidní gel jako ideální řešení, ale hledala jsem všude a na eshopech vyprodáno, v lékárně není k dizpozici… :nevim: Dělala to značka Ty&Já a pak ještě jedno, ale fakt nic no :zed:
Zas toho krému se bojím kvůli pálení a svědění, to pak nemusím provozovat sex vůbec, než když by měl bolet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
23.2.13 14:22

@VeronikaNel Spermicidní gel se už dýl nedělá. Jsem lékárenská laborantka, tak vím… Zkusím tělísko bez hormonů… To nechceš proč??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
865
23.2.13 14:26

Globule používáme, že by pěnily, tak to mi fakt nepřijde. Oproti Pharmatex krému přítel nemá alergické reakce a nepálí ho to s nimi. Jakýkoliv lubr. gel se k těmto globulím nedoporučuje používat - a vlastně by byl velmi zbytečný, protože rozpuštěná globule poskytne dostatečné zvlhčení, nedokážu si představit ještě lubrikáč k tomu :) A pokud se používají tak, jak se mají, tak jsou přibližně stejně spolehlivé jako „věhlasné“ hormony.

Příspěvek upraven 23.02.13 v 14:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neřihl. evap19
23.2.13 14:26

Ahoj, nám teda nepění :) Používala jsem Pharmatex po porodu skoro dva roky (bez jakékoli jiné ochrany), pak po vysazení jsem hned napoprvé plánovaně otěhotněla, takže myslím, že fakt fungoval dobře. Pálilo mě to jenom občas, netuším proč. Infekce jsem z toho rozhodně neměla, spíš mi přišlo, že je trochu „desinfekční“. Jenom se ale musí pečlivě dodržovat návod.

• Citovat
  • Upravit
nepřihl. evap19
23.2.13 14:28

Jo, ještě jsem se někde dočetla, že ty globulky se můžou trošku navlhčit vodou před zavedením, prý by to pak pálit nemělo, pokud to jinak pálí. Ale nemám to vyzkoušené.

• Citovat
  • Upravit
3780
23.2.13 14:30

Jé tak to asi zkusím znovu… ta pěna mě odradila a schovala jsem je… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
23.2.13 14:30
@balenka píše:
@VeronikaNel Spermicidní gel se už dýl nedělá. Jsem lékárenská laborantka, tak vím… Zkusím tělísko bez hormonů… To nechceš proč??

To se dává na dýl ne? Nějakých 5let :think: Já jsem v tomhle amatér, takže nevím pomalu nic :mrgreen: Ale tak dlouho chráněná být nechci :mrgreen:

A s tím gelem, jsem ráda, že globulka zvlhčuje, u mě by to byl problém, od porodu vždy pár dní po MS gel potřebuju :( :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
23.2.13 16:20

Já používala pharmatex 2× a vždy jsem byla spokojená, zkus jedno balení a sama uvidíš…
měla jsem krém (ale to mi moc nevyhovovala ta aplikace - natáhnout do stříkačky a pak stříknout dovnitř) a pak jsem měla globule a to bylo super :palec: :palec: pěnění 8o 8o 8o jsem nikdy nepozorovala, sex naprosto normální, nikdy žádné pálení, akorát se musí pohlídat, že před a po styku s pharmatexem se nesní používat mýdlo (používám intimní mýdlo).

Teď ale potřebuju co nejvíc spolehlivou antiko a prášky nechci, tak jsem před 2 týdny si nechala zavést Mirenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
24.2.13 00:13

Tak já jsem používala globule i krém. U mě velká spokojenost. Nic mě napálilo ani nesvědilo. Žádné pěnění. Podle mě je to kvalitní výrobek. A to jsem žena, která trpí na vag. záněty, přesto tohle problémy nedělalo. Já používala cca rok. Globule se sice musí zavádět min. 5 minut před stykem, ale to přeci nevadí. Však alespoň je prostor pro nějakou předehru :-). Pouze teď jsem někde četla, že spermicidní krémy mohou podpořit zánět děložního čípku, ale nebyl to ověřený zdroj, nějaké info na internetu. Já dporučuju. I když já jsem teď přešla na metodu plodné/neplodné dny. Popřípadě kondom. Taky nejsem zastáncem hormonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
24.2.13 15:26

Včera jsem si je tedy koupila, i když mě překvapila cena, nevím jestli tady nebo na jiné stránce jsem četla, že stojí 170kč a já vysolila 269kč :mrgreen:
Každopádně musím přiznat, že ačkoliv byl :hug:,nějak se na ně zapomělo, takže vyzkoušené ještě nemám :mrgreen: Ale po příchodu domů z lékárny jsem na ně koukala jako na nabitou zbraň, nevím proč z nich mám strach :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.3.14 10:35

Ahojky, dámy prosím o radu :) Včera jsem s přítelem poprvé použila Pharmatex gel, přičemž jsem se před pohlavním stykem umyla a poté zavedla gel. Je zde riziko otěhotnění nebo porušení návodu?
Děkuji za radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital