Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pharmatex, my ho používali nějakou dobu, protože HA mi osobně vadí, na kondomu jsme se neshodli, takže jiná možnost nebyla a vyhovoval
Spermicidní krém a nebo vaginální globule se prodávají půl hodiny před stykem se zavede globule a účinkuje 4 hodiny
Myslíš Pharmatex.
Ještě je možnost Femcap - cervikální klobouček.
Mám stejný problém. Ten gel se jmenuje Pharmatex, může se používat i dlouhodobě, ale doktor mi říkal, že u některých žen může způsobovat mykózy a záněty, protože narušuje přirozené prostředí…tak nevím.
Navíc jsem mladá, studuju, děti nemám a ještě alespoň 5 let nechci, vůbec netuším, co budem dělat… ![]()
Pharmatex je krém, né gel, lze aplikovat těsně před stakem, účinnost téměř okamžitá, kdyby se mi chtělo zvedat mrknu i na účinnost, ale je to víc než 4 hoďky, a pak gel je Contragel a s tím zkušenost nemám, mě Pharm. vozil muž ze zahraničí, kde vyšel podstatně levněji než u nás
@archienka1 píše:
@Sarisek1 Pharmatex tady okolo 250, venku za 6 éček
a jak dlouho vydrží? myslim na kolik souloží ten jeden krém je?
Pharmatex, krém mi nevyhovoval, bylo toho hrozně moc dost děsně to čvachtalo, globule pálili mě i jeho.
Femcap, no spousta ženských si pochvaluje… Já mám přes něj třetího pidižvíka ![]()
Přerušovaná je pro ty, kteří se o dítě nesnaží, ale kdyby přišlo, tak se nevěšej a nechají si ho. „Chránit se“ přerušovanou a při případném otěhotnění jít na potrat, to považuju za velice nešťastné řešení.
Někomu přerušovaná soulož funguje leta a nic se nestane, někomu stačí pár měsíců a už v tom lítá.
Za sebe můžu říct, že zatím mi z toho vycházejí nejlíp kondomy, chce to vyzkoušet víc druhů, zatím nejlepší mi přišli durex realfeel a to jsme neobjednávali nic ze sexshopů, tam ještě mají něco, občas je potřeba vybírat i podle velikosti, aby kondom nesjížděl či naopak neškrtil.
Případně pokud je cyklus pravidelný, tak ještě symptotermální metoda, a v bezpečných dnech si to užít bez.
@Anonymní píše:
a jak dlouho vydrží? myslim na kolik souloží ten jeden krém je?
na 10 použití
Ano, Pharmatex. Nemusí se zavádět půl hodiny před stykem, stačí 5 minut u globulí a u krému se nemusí čekat vůbec (ale pochopitelně záleží na každém, zda se žena „připraví“ předem nebo se to zakomponuje do předehry).
My ho používáme v součtu cca 6 let (HA nechci a kondom nám není příjemný ani jednomu) a fungoval vždy skvěle - 3× jsem otěhotněla hned v prvním cyklu, kdy jsme Pharmatex nepoužili.
Čauki mamči,
ze zdravotních důvodu nemůžu brát hormony, manžel zase nesouhlasi s kondomem
tělísko mi doktor moc nedoporučuje..
takže nam zustava přerušovana soulož s tím souhlasí manžel.. jenže ja bych se chtěla ještě něčím jistit.. přerušovana soulož neni asi moc spolehliva, že?
Uvažovala jsem ještě o nějakem gelu? ktery se zavadi před stykem? ale nevim jak se jmenuje?
s doktorem jsem se o tom nebavila.. může se to používat delší dobu?
děkuji Vám moc