Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky,
neviete mi prosim poradit (nemate skusenost) co to znamena ak mam v popise z posledneho ultrazvuku, napisane:„hlava je protahla“ Nestretli ste sa s tym prosim? Som v 36tt (presnejsie 36+6) a vaha nasej malej je 2460g.Nie je to malo? Ak by ste niekto vedeli vysveltit tie skratky tak by som bola vlmi rada. Doktor nebol velmi ochotny ![]()
Dakujem Vam velmi pekne.
Co chteli rict vyrazem lebka protahla netusim, ale urcite to nic neznamena jinak by se tim zabyvali ![]()
S vahou podle UZ bych si uz vubec nedelala starosti. Je to opravdu hodne nepresne +- 500g. Mne napr. rekl Dr. v poradne v den porodu, ze vaha dle UZ je maximalne 3200g. No a to si asi nepomyslel, ze za nejakych 20h bude drzet meho cerstve narozeneho ctyrkiloveho syna! Jana
Ahojky Ayrinko,
jestli tim treba nemel na mysli, ze je tyl trochu protazeny dozadu (jako maji treba na obrazku egyptane), pak by ten obvod hlavicky z pohledu od temena byl trochu vetsi. Muj synek mel lebku takhle protahlou dozadu. V roce uz to nebylo vubec poznat. Tak treba tak. Urcite si s tim ale nedelej starosti, kazdy mame lebku jinak tvarovanou ![]()
Mata
Ahoj Jani,
mala som na mysli skratky BPD (84mm), HC …, AC …, FL … . Za kazdou skratkou je cislo. predpokladam ze nejaky obvod…hmmm ![]()
To jsou zkratky ruznych rozmeru telicka jako -delka stehenni kosti, prumer bricha, velikost hlavicky atd. z toho se pak vypocitava ta priblizna vaha, ale znovu opakuji je to jenom velmi velmi priblizne, a cim je dite starsi, tim je to mene presne. Ja jsem cele tehu mela podle vsech techto rozmeru „podprumerne“ dite a nakonec ty 4kila
Jana