Poplatek u porodu na Bulovce

389
7.5.12 14:00

Poplatek u porodu

Ahojky,chtěla sem se zeptat,zda-li je tady nějaká maminka co v poslední době rodila v porodnici Na Bulovce a zda-li platila tech 1000,– za poplatek otce u porodu???Od 1.4 je to prý zrušené,ale nevím kam se třeba v té porodnici obracet a kde to zjistit???
Popřípadě předem děkuji za jakoukoli odpověď,která by mi pomohla v tom kam se obrátit :)) Případně „jaké práva vlastně v tomto smyslu mám“ :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smurfka
7.5.12 14:05

jako zrušené to je, ale některé porodnice to stále vybírají..jen tomu neříkají poplatek za otce, ale třeba za pujčení oblečení..to se nikde nedomůžeš, že to vybírají..Zjistíš to asi tak že si do porodnice zavoláš, protože je fakt že některé to mají napsané na net stránkách ale už nevybírají, no a některé pořád jo.

• Citovat
  • Upravit
389
7.5.12 14:18

Jo,tak díky :) A kam se mám dovolávat?předpokládám že doktorka třeba v poradně to asi vědět nebude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
7.5.12 14:22

@Kačinka
zavolej si do nemocnice kde budeš rodit at tě přepojí na porodnické oddělení..pokud tam bude fofr a brát to nikdo nebude, myslím že toto budou vědět třeba i na učtárně nebo tak.. :nevim: Většinou se poplatky platí na nějaké oficiální pokladně v nemocnici, tak se možná zeptat přímo i na tohle " oddělení ".

• Citovat
  • Upravit
550
7.5.12 14:34

Budu tam rodit v červnu, tak se chci pak zeptat v poradně, taky by mě to zajímalo. Ale jak to tam znám, tak si to nějakou formou vyberou. Rodila jsem tam 2010, to byl poplatek 500,– a pak si ještě řekli o 500,– „dobrovolný“ příspěvek na vybavení sálů :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
7.5.12 14:42

@Romy Praha
" dobrovolný " ?? to jako když nezaplatíš tak te s mimiskem nepustí domů? bych se jim na " dobrovolnost" vyprdla.. :cert:

• Citovat
  • Upravit
3478
7.5.12 14:46

a jakou mas pojistovny??nektere to hradi,ja mam metalku,chteli 500,ale ta to hradi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
7.5.12 14:47

Možná proto to zvedli na litr,aby to v tom bylo zahrnuto :D Já teda jako když mi nic jiného nezbyde,tak to zaplatím,ale přijde mi to padlé na hlavu,přítel od nich nic nedostane,jen tam bude stát a máme za to vyplajznout takový prachy.. :-/
Romy a kdy jdeš do poradny?Já sem se v ní zapomněla zeptat,ale zítra tam jdu na monitor,tak to zkusím vyzvědět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
7.5.12 14:48
@Brambůrka10 píše:
a jakou mas pojistovny??nektere to hradi,ja mam metalku,chteli 500,ale ta to hradi.

Pojišťovna mi to zpětně prý proplatí o to nejde :) Mě ve finále ani nejde o ty prachy,spíš mě zajímá jak k tomu ty porodnice přistupují :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
7.5.12 14:48

ale to by jsi mela vycist na netu,na strankach te porodnice.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
7.5.12 14:49
@Kačinka píše:
Pojišťovna mi to zpětně prý proplatí o to nejde :) Mě ve finále ani nejde o ty prachy,spíš mě zajímá jak k tomu ty porodnice přistupují :))

no ja prave neplatila vubec,stacilo jim ukazat karticku........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
7.5.12 14:50

@Kačinka
ONi to svádějí na to, že dostane oblečení, které se pak musí vyprat a taky kdyby se tam zhroutil, tak se o něho musí starat a tak..ale jako přeháníto..za jeden modrý oblek takový prachy..
u nás chtějí naštěstí jen 400…tak se to dá..nejlepší je, že to platí i ti co nejsou přímo u porodu, ale třeba jen na první dobu porodní..prostě mazec.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
7.5.12 14:51

@Brambůrka10
já jsem u matelky a proplácí to jen v nětekrých nemocnicích..jsem tam volala a třeba v Olomouci to proplácí, ale smlouvu s Prostějovem třeba nemají..jako taky na hlavu celkem.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
3478
7.5.12 14:52

aha,tak to jsem nevedela,to je logika:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
7.5.12 14:54
@smurfka píše:
@Kačinka
ONi to svádějí na to, že dostane oblečení, které se pak musí vyprat a taky kdyby se tam zhroutil, tak se o něho musí starat a tak..ale jako přeháníto..za jeden modrý oblek takový prachy..
u nás chtějí naštěstí jen 400…tak se to dá..nejlepší je, že to platí i ti co nejsou přímo u porodu, ale třeba jen na první dobu porodní..prostě mazec.. :zed:

Tak u nás nedostane nic :-O Mundůr má co jsme byli v poradně na prohlídce poro sálů tak jsme ho schovali a nic jiného mít nebude,svoje oblečení samo… :-O To to teda skara přehánějí…Za to že tam ta maminka má podporu,oni jsou většinou taky rádi…Neuvěřitelný to zdravotnictví …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková