Poporodní deprese
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Neni u vas Riaps? Zavolej kamaradce, at jde s tebou alespon k obvodakovi. Nekam bys mela jit a to nejlepe hned. V tomhle stavu bys mohla ublizit malemu nebo sobe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je naprosto příšerné… Poporodní depresi jsem zažila po všech třech porodech a to ty moje děti zas tak moc nebrečely… Kdo to nezažil, tak neuvěří… Nedokážu si představit, že by po mě ještě řvali moji nejbližší (po prvním porodu mě dost potopila moje mamka, ale naopak po těch dalších mě podpořila).
Nechci do tebe nějak rýt, ale chybou už bylo, že si nešla k psychiatrovi již v těhotenství - píšeš totiž, že trpíš na psychické problémy od mala…
Máš někdy myšlenky na to ublížit sobě či dítěti?
Okamžitě si zavolej do krizového centra - koukala jsem, že je i v Ostravě (telefon mají na netu). Vypovídáš se tam a oni když tak doporučí, zda je to na antidepresiva…
Je dobře, že už nekojíš, u mě konkrétně poporodní depresi spouštěla laktace.
Na uřvané dítě doporučuji Karpovu metodu - popíšu ti ji, u mého nejmladšího zabírala ukázkově:
Ve zkratce: 1. Opravdu těsně zavinout - doporučuji zavinovačku Swaddle me (mám k dispozici). Z ostatních zavinovaček se mi děti bez problémů dostaly.
2. Poloha na boku/bříšku;
3. Zvuk ŠŠŠ - intenzitou jako řve dítě;
4. Houpání.
5. Sání (dudlík, prst).
Na netu jsou nějaká videa.
Jinak bylo by dobré změnit klima, ale to nevím, jestli se tak narychlo dá… Je příšerné, že po tobě řve manžel, ale vlastní táta? Škoda, že bydlíš tak daleko… Kdyby si měla chuť, tak klidně napiš SZ, s poporodní depresí mám opravdu velké zkušenosti…
Drž se!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Vím co by bylo.. nechci aby mě někde zavřeli…zbláznila bych se úplně..v nemocnici vždy nevydržím déle jak dva dny.. naposledy jsem podepsala revers…
Tak pořád lepší, než když ublížíte miminku. Vím jaké to je stát s dítětem na balkoně a přemýšlet jestli skočím sama, hodím dolů dítě, nebo skočím i s ním. Já měla štěstí že moje fenka mi to nedovolila udělat, vždycky mě z toho balkonu odtáhla. Já měla to štěstí, že hned po ukončení kojení se mi psychika vrátila do normálu během pár dní. Podruhé už jsem si nechala zastavit laktaci už v porodnici a až teprve potom mi došlo, co všechno bylo u mého vztahu k prvnímu dítěti špatně. Nevyhledat odbornou pomoc je chyba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych se do toho blázince zavřít nechala, zavolej si rychlou a nech se hospitalizovat než něco uděláš sobě nebo malýmu. Ty se neléčíš, když máš psychický problémy celej život?
- Citovat
- Upravit
@warita Dobrý den, spojila jste se se zakladatelkou, prosím jak se to vyvíjí?
- Citovat
- Upravit