Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pravidelná pedikúra, to za prvé. A za druhé pořádně mazat. Na krému tolik nezáleží, ale musí se to dělat každý den.
@Anetkka227 nemá atopický ekzém? Já tohle měla jako dítě, buď v zimě, když se mi potily nohy ve sněhulích a nebo právě v létě z vody. Trpěla jsem pořád, v pubertě se mi to přestěhovalo na ruce. Kožní to nazývala zimní noha
@Anetkka227 píše: Více
Skúšali ste aj neoprénové? Také co sa používajú aj na plážové športy? V kombinácii s každodenným kremovanim by mohli pomôcť.
Za mě doporučuji Keralan mast (dříve Kerasal). Na popraskané paty mi to úžasně pomáhá.
Má tři léčivé složky a navíc velmi dobře kůži promastí.
https://www.benu.cz/…lan-mast-50g?…
Jeden čas jsem měla s praskající kůži na nohou a potom i na rukou (na bříškách prstů) hodně velké problémy a tahle mastička mě zachránila.
Nejlépe namazat na noc a dát tenké ponožky, nebo na začátku léčby i zabalit namazaná chodidla do fólie, aby se mastička nesetřela. Tu fólii tedy nevím, jestli na celou noc, asi radši vyzkoušet postupně.
Neteř to má popraskané hodně, musí to hrozně bolet.
Ještě na zahojení prasklin by mohl pomoct Hemagel, přímo na ty ranky.
Ahoj, s popraskanými chodidly mám zkušenost. Zkuste pravidelně používat hydratační krémy, ideálně s ureou, která pomáhá zvláčňovat pokožku. Před spaním natřete chodidla silnou vrstvou krému a navlékněte bavlněné ponožky. Na pláži by mohla pomoci ochranná obuv, aby se minimalizoval kontakt s pískem a solí. Doporučuji také zkusit koupel v heřmánkovém čaji, který má hojivé účinky. Pokud se to nezlepší, určitě navštivte dermatologa.
To je na doktora, tam jste s ní nebyli? To jsou hrozně zrychtované nohy, snad dá rozum, že je to nějaká kožní nemoc. Chudák holka, musí jí to bolet.
Já to měla dřív taky, a teď si myslím, že to bylo hodně z toho, že jsem chodila naboso v sandálech. I v práci. Mazala jsem vším možným, jako dítě jsem byla někde u Dr. ale nic moc nepomáhalo. Okolo praskliny jsem to vystřihla nůžkami, aby ta kůže byla nejslabší a mazala. Teď v 50 letech se mi to nedělá, myslím že možná 10 let. Myslím, že je to tím, že musím v práci nosit pracovní boty.
@kačka39 Já si taky myslím, že je to nejvíce chozením naboso, ona by tmu odpovídala i ta věta, že se ji to vždy přes zimu zahojí… Málokdo nepoužívá v zimě ponožky.
To vypadá šíleně. Na rozpraskaná chodidla pomáhá vazelína. Po umytí namazat na chodidla. Tahle mast z vazelíny je zázrak.

Zdravím, neteř které je 10 leto, žije u moře a každý rok v létě se ji olupuje a popraskaji chodidla až do krve, přes zimu se všechno zahojí ale každé léto se ji to vrací, když jde na pláž o to víc se ji to zhorší.
Nemáte s tím někdo zkušenosti, nebo doporučit nějakou mastičku, babské rady cokoliv? Přidávám i fotku