Popraskané chodidla do krve

Anetkka227
6.7.24 22:20

Popraskané chodidla do krve

Zdravím, neteř které je 10 leto, žije u moře a každý rok v létě se ji olupuje a popraskaji chodidla až do krve, přes zimu se všechno zahojí ale každé léto se ji to vrací, když jde na pláž o to víc se ji to zhorší.
Nemáte s tím někdo zkušenosti, nebo doporučit nějakou mastičku, babské rady cokoliv? Přidávám i fotku

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37240
6.7.24 22:40

Chodí po pláži i do vody botách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anetkka227
6.7.24 22:46

@JancaS84 zkoušeli i s botami i bez a je to úplně stejný :(

• Citovat
  • Upravit
25080
6.7.24 22:56

Pravidelná pedikúra, to za prvé. A za druhé pořádně mazat. Na krému tolik nezáleží, ale musí se to dělat každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
6.7.24 23:29

@Anetkka227 nemá atopický ekzém? Já tohle měla jako dítě, buď v zimě, když se mi potily nohy ve sněhulích a nebo právě v létě z vody. Trpěla jsem pořád, v pubertě se mi to přestěhovalo na ruce. Kožní to nazývala zimní noha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
6.7.24 23:32
@Anetkka227 píše: Více

Skúšali ste aj neoprénové? Také co sa používajú aj na plážové športy? V kombinácii s každodenným kremovanim by mohli pomôcť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12108
6.7.24 23:53

Za mě doporučuji Keralan mast (dříve Kerasal). Na popraskané paty mi to úžasně pomáhá.
Má tři léčivé složky a navíc velmi dobře kůži promastí.

https://www.benu.cz/…lan-mast-50g?…

Jeden čas jsem měla s praskající kůži na nohou a potom i na rukou (na bříškách prstů) hodně velké problémy a tahle mastička mě zachránila.

Nejlépe namazat na noc a dát tenké ponožky, nebo na začátku léčby i zabalit namazaná chodidla do fólie, aby se mastička nesetřela. Tu fólii tedy nevím, jestli na celou noc, asi radši vyzkoušet postupně.

Neteř to má popraskané hodně, musí to hrozně bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12108
7.7.24 00:07

Ještě na zahojení prasklin by mohl pomoct Hemagel, přímo na ty ranky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102776
7.7.24 00:09

Mazat a chodit v ponozkach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
7.7.24 02:41

Ahoj, s popraskanými chodidly mám zkušenost. Zkuste pravidelně používat hydratační krémy, ideálně s ureou, která pomáhá zvláčňovat pokožku. Před spaním natřete chodidla silnou vrstvou krému a navlékněte bavlněné ponožky. Na pláži by mohla pomoci ochranná obuv, aby se minimalizoval kontakt s pískem a solí. Doporučuji také zkusit koupel v heřmánkovém čaji, který má hojivé účinky. Pokud se to nezlepší, určitě navštivte dermatologa.

• Citovat
  • Upravit
44357
7.7.24 06:54

S tím bych šla k lékaři. Může v tom mít plíseň nebo infekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
7.7.24 08:53

To je na doktora, tam jste s ní nebyli? To jsou hrozně zrychtované nohy, snad dá rozum, že je to nějaká kožní nemoc. Chudák holka, musí jí to bolet.

• Citovat
  • Upravit
1186
7.7.24 10:10

Já to měla dřív taky, a teď si myslím, že to bylo hodně z toho, že jsem chodila naboso v sandálech. I v práci. Mazala jsem vším možným, jako dítě jsem byla někde u Dr. ale nic moc nepomáhalo. Okolo praskliny jsem to vystřihla nůžkami, aby ta kůže byla nejslabší a mazala. Teď v 50 letech se mi to nedělá, myslím že možná 10 let. Myslím, že je to tím, že musím v práci nosit pracovní boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102776
7.7.24 10:11

@kačka39 Já si taky myslím, že je to nejvíce chozením naboso, ona by tmu odpovídala i ta věta, že se ji to vždy přes zimu zahojí… Málokdo nepoužívá v zimě ponožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
7.7.24 15:21

To vypadá šíleně. Na rozpraskaná chodidla pomáhá vazelína. Po umytí namazat na chodidla. Tahle mast z vazelíny je zázrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí