Poprvé bez dětí

7355
27.8.16 21:36

Poprvé bez dětí

Milé maminky,

kdy jste se poprvé ocitly samy bez svých ratolestí a jaké to bylo? Stýskalo se vám nebo nechtělo zpět?

My s manželem pro sebe urvali hodinu a půl poprvé po 5 a půl letech a obě děti hlídala babička. My si vyrazili na kolech. To bylo před 3 týdny.
A dnes hlídala odpoledne obě děti druhá babička a my s přáteli na chalupě relax, koupání, grilování a bylo to skvělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3409
27.8.16 21:46
@dedrichov píše:
Milé maminky,

kdy jste se poprvé ocitly samy bez svých ratolestí a jaké to bylo? Stýskalo se vám nebo nechtělo zpět?

My s manželem pro sebe urvali hodinu a půl poprvé po 5 a půl letech a obě děti hlídala babička. My si vyrazili na kolech. To bylo před 3 týdny.
A dnes hlídala odpoledne obě děti druhá babička a my s přáteli na chalupě relax, koupání, grilování a bylo to skvělé.

Hodinu a půl poprvé po pěti a půl letech? Jak to? To je strašně málo? Babičky nechtěly hlídat. Je v pořádku být taky někdy bez dětí jen s manželem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
27.8.16 21:46

A poprvé bez děcka jsem byla, když mu byl rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
27.8.16 21:51

No to si snad děláš legraci, že po 5,5 letech jste byli prvně hodinu sami? Já čekala celý víkend nebo něco takového.

Takové to běžné hlídání přes den nepočítám, přes noc byla starší dcera u babičky prvně kolem dvou let, aby si zvykla, až budu v porodnici s druhou. Teď v necelých dvou letech mladší jsem byla prvně sama doma bez obou holek na víkend a náramně jsem si to užívala (byli pryč s manželem).

Jinak sem tam zajdeme na večeři, do divadla, někam něco dělat, ale to nepočítám. Máme jen jednu hlídací babičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
27.8.16 21:52

Poprvé bez ditete s muzem jsme byli asi na 2 h na jidle, kdyz bylo malemu kolem roku a pul..ve dva a ctvrt poprvé pres noc.. Nejdele jsem byla bez ditete 5 dnů, kdyz jsem byla v porodnici..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
27.8.16 21:59

Ve 2-3 měsících na pár hodin pohlídala babička, byli jsme s mužem pozvaní na svatbu. Teď si ho jedna babička bere tak co 14 dní na půlden o víkendu. Druhá babička bydlí přes 100 km daleko, tak buď jezdíme za nimi, nebo přijede a vezme malého třeba na hoďku ven Ale to je dost nepravidelné.

Přes noc v prckových 4 měsících, musela jsem na praxi na noční, pak ještě několikrát v průběhu jeho prvního roku života. Vždycky hlídal tatínek přes noc. Když jsem měla praxi přes den, tak se střídaly babičky, tatínek nebo teta.

Celou noc jen s mužem sami pro sebe jsme ještě neměli. Ale 5,5 let to snad trvat nebude :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.8.16 22:03

@xstrasilka Tak když nemáš hlídání, tak si moc z kopyta vyhazovat nemůžeš. My byli za tři a čtvrt roku spolu sami zatím asi tak 3× hodinu a půl až dvě a jedno dopoledne ( porod druhého ditete). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZuzaMi
27.8.16 22:03

Tak my byli poprve bez dcery v jejich 6 mesicich, kdyz ji meli nasi na noc a my sli s muzem na koncert, veceri, oslavit vyroci… (bydlime v jednom dome). Takovych noci bylo od te doby vice, napriklad svatba nejlepsi kamaradky..naposledy minuly tyden jsem skoncila necekane na cele dopoledne v nemocnici, na zakrok, takze meli rodice dcerku od odpoledne do obeda dalsiho dne, abych si odpocinula (takze jsme stravili s muzem vecer pod dekou u filmu).
Me prijde Vas spolecne straveny cas strasne malo, neni moznost hlidani? :?

• Citovat
  • Upravit
7355
27.8.16 22:09
@ZuzaMi píše:
Tak my byli poprve bez dcery v jejich 6 mesicich, kdyz ji meli nasi na noc a my sli s muzem na koncert, veceri, oslavit vyroci… (bydlime v jednom dome). Takovych noci bylo od te doby vice, napriklad svatba nejlepsi kamaradky..naposledy minuly tyden jsem skoncila necekane na cele dopoledne v nemocnici, na zakrok, takze meli rodice dcerku od odpoledne do obeda dalsiho dne, abych si odpocinula (takze jsme stravili s muzem vecer pod dekou u filmu).
Me prijde Vas spolecne straveny cas strasne malo, neni moznost hlidani? :?

Abych to uvedla na pravou míru, nemyslím hlídání manželem, ale abychom opravdu byli sami dva. To opravdu bylo až nyní :) Starší syn chodívá k babičce někdy na víkend od 3 let, mladší tam byla dnes ve 2 a půl letech poprvé na odpoledne.
Jinak když hlídá muž, jedu max. na nákup, popř občas masáž či kadeřnice. Ale samostatný sport, to je mi líto, to jedeme raději společně na výlet nebo na kola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
27.8.16 22:11

Já byla poprvé bez dcery vloni, to jí bylo 6,5. Byla na jednu noc u našich. Trapně jsem šla brzy spát :mrgreen: a nikam jsem nevyrazila.
Teď jede na poslední 3 dny prázdnin k mojí kamarádce, musím do práce a jiné hlídání nemám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.8.16 22:14

@dedrichov Jinak poprvé jsme ten luxus vyrazit na limcu a klobasu měli, kdyz bylo synovi dva a měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
27.8.16 22:15

Manzel si deti bere cca 1× za 14 dni. Sice se mi o vikendu styska ale to volno je super. Vydechmeme a muzeme si zajit i sami ven kam s detmi nejde. Ja si to nemuzu vynachvalit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
27.8.16 22:31

Nám to ještě nějak nevyšlo, nikdo nám nepohlídá. a mě to vlastně ani nevadí, chlapovi taky nějak extra ne. já jsem beztak závislák, přes noc jsem dobrovolně nebyla ještě ani bez 6 letýho. u těch 6,5r a 4,5r mi stačí dopoledne ve školce když občas jsou,20m nedávám vůbec, max bez něj zajdu na hodinku nakoupit, ale to hlídá chlap.ta hodinka fajn, ale ke konci už se mi po něm stýská :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
27.8.16 22:33

Když byly dceři 2 měsíce, tak jsme s manželem vyrazili na koncert a následný raut (cca 19 hod. až půlnoc), máma přišla hlídat k nám. Moji rodiče byli ochotně (a zodpovědně) hlídající, běžně chodili pro kočárek a byli s dcerou venku. Od roku tak 2× měsíčně spala u našich, na víkend sami jsme odjeli, když jí bylo 2,5. Podotýkám, že jako nejdůležitější v životě jsem vždy považovala to být dobrou mámou. Ale to neznamená, že jsme si nedokázali s manželem udělat čas sami na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30877
27.8.16 23:04

Kratsi hlidani, kdyz jsme si sli s muzem zabehat (vzdy tak max. hodina) celkem brzy - od cca 2 mesicu u obou deti. Prvnich 24 hodin bez deti po vice jak 4 letech. Bylo to super, i kdyz moc jsme toho nestihli, protoze muz mel zrovna dodelavky do prace. Ale to ticho u vecere - k nezaplaceni :mrgreen:, spala jsem jak zabita a nejake styskani me ani nenapadlo :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí