Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdy jste šli s mimcem do zoo poprvé? Malému je 8.měsíců. Všechno ho zajímá, tak si myslím že by koukal na z zvířátka ![]()
@Lucc23 klukovi byly asi 4 m.. však jdi, tim nic nezkazíš.. max to prospí ![]()
S dcerkou už si to ani nepamatuju a se synem, když měl 11 dní
.
@Lucc23 Máš-li chuť jít do ZOO, tak klidně jdi
ale objektivně vzato naše děti to začlo zajímat výrazně později.
@Lucc23 my sli az ve 14 mesicich a pekne na ne koukala a zajimali ji, ja cekala, az si konecne sedne v kocarku, i kdyz zpetne jsme mohli jit uz driv, no.
Zhruba v roce, podíval se, ale měl z toho prd
vezl se v kočáře, občas spal, nemluvil, nechodil, bylo to hlavně pro nás. Další léto už to bylo výrazně lepší. Dokonce o tom mluvil babičkám a tetám několik týdnů si to pamatoval.
@Lucc23 Akorát tedy pozor na jednu věc - nevím jak jinde, ale třeba v Praze je hodně výběhů projektovaných na výšku dospělého a dítě z kočáru vidí prd.
Jinak my chodíme s šátkem, spousta pavilonů je s kočárem špatně nebo vůbec přístupných, navíc dítko má ze šátku lepší výhled.. našemu se nejvíc líbí opice - on je miluje.. ty zaregistroval už cca v tom půl roku, ale od roku je aktivně komentuje ![]()
Do Zoo jdete. Jestli to maleho zajima, proc ne a i kdyby ne, chodi se tam podivat i dospeli
my se chystame s malou letos, je ji 1,5 roku.
S malým jsem byla prvně asi hned po šestinedělí, před mateřskou jsem dělala ošetřovatelku tak se šel podívat hned co jsem byla schopná já…
@Lucc23 Já byla s malou ve 4 nebo 5 ti měsících, houkala a divila a smála se, až se lidi otáčeli. Pamatuji si větu, kterou říkala paní asi osmi létému klukovi „Podívej na to miminko, ono ho to zajímá víc než tebe“
Usnula po hodině a půl u sovice.. no ale byla to paráda a od té doby chodíme dost pravidelně. V 8 měsících už to bude pořádný zážitek, to bych šla určitě.
My byli taky někdy kolem toho 7.měsíce, taky se mu začínali líbit zvířátka, ale v té zoo pořádně nevěděl, kam se koukat, jak ještě moc nevěděl co je zvíře (které nikdy neviděl) a co třeba větev
Ale např. kozy a podobně, to věděl ![]()
@Lucc23 Taky jsme šli v 8 měsících. Syn na zvířátka bouřlivě reagoval, smál se, výskal, mával rukama, z čehož jsme usoudili, že se mu to líbilo
. Vydržel o dost déle, než jsme předpokládali a pak na dlouho spokojeně odpadl - pro nás rodiče naprosto ideální stav
. Druhému synovi bude brzo 8. mšsíců a taky se chystáme jít, až bude o víkendu pěkně.