Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, poprvé zkouším antikoncepční kroužek Adaring (něco jako nuvaring) a potřebovala bych poradit. Dřív jsem žádnou antikoncepci nepoužívala. Pochopila jsem tedy, že si ho mám zavést 1. den ms, takže si ho mám od té doby vytáhnout za 3 týdny, nebo až za 4? Já právě četla že se vkládá až zkončí ms, nechává se 3 týdny a pak zas na týden ms vyndavá, ale nevím právě jak to funguje takhle na začátku. Díky za rady;)
No, udělej to podle návodu
. Pokud je tam za tři týdny, pak týden pauza, tak takhle. Ale uvidíš, mně třeba nuvaring nesedl, vyndavala jsem ho druhý den.
Mam neco podobneho ted prvni mesic. Jmenuje se to Ornibel. Taky krouzek. Mela jsem leta Evra naplasti, ale moje telo je prestalo akceptovat = odlepovalo se to.
Mam v pribal. letaku, ze muzu zavest 2.-5. den cyklu. Zavedla jsem paty den a ted to tam ma byt 21 dni. Pak bude tyden pauza bez. To by mela prijit MS. A zas ve stejny den a priblizne hodinu zavedu druhy. Jelikoz jsem zavedla paty den cyklu. Tak prvni tyden bylo treba pouzit i jinou ochranu radeji. Dal uz je to ok.
Příspěvek upraven 16.08.20 v 19:52
Ano, prvni cyklus se zkrati. v den, kdy zacnes krvacet zavedes krouzek, za 21 dni vytahnes, za dalsich 7 dni das novy