Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky,
nikde jsem podobne téma nenašla, tak bych se chtěla s Vámi poradit..
Uz 8let beru antikoncepci, jsem bezdetna, mlada (24let) a myslim, ze je na case antikoncepci vysadit, protoze se bojim, ze v budoucnu neotehotnim.. (dite planuji za 2-4 roky). Premyslela jsem, ze bych si misto antikoncepce nechala zavest telisko, ale to je podle me dalsi zasah do tela a ja uz nic takoveho nechci..ale to je zase jine tema..
Mam od puberty opravdu hodne problematickou plet (pres prasky, gely, masticky, laserove zakroky) mi stejne nikdy nic nepomohlo a ja se bojim, ze jakmile vysadim antikoncepci ze dne na den, tak to pro telo bude takovy sok, ze se z meho obliceje stane jeden velky bedar
par mych kamaradek vysadilo antikoncepci postupne, ne ze dne na den.. tak ze prasky braly nejdrive 2-3× tydne, pak 1× tydne a pak treba jednou za 14 dni.. tak, aby to nebyl pro telo obrovsky sok a telo si na nedostatek hormonu zvykalo postupne.. co si o tomhle myslite? Kamaradky ktere to takhle vysadily s akne problem nemely.. zatimco ty, ktere to vysadily hned, tak problemy mely.. muj nazor je tak 50/50. Na jednu stranu to pro telo nebude takovy sok, ale na druhou stranu podle me z toho bude hooodne zmatene
kdyby to bylo “zdravejsi”, tak proc to doktori nedoporucuji?
Budu moc rada za kazdy nazor a vasi zkusenost, jak jste to mely vy.. dekuji ![]()
To sem teda nikdy neslyšela, že by to takto někdo na prase vysazoval. To musí být total guláš v cyklech. Prostě dober plato a další nezacinej.
@vokishka jojo, to bude nejlepsi a mam to v planu.. ale je mi jasne, ze mi doktorka rekne at to vysadim ze dne na den a ja prave chtela vedet zkusenosti ostatnich, jestli to tak uz nekdo zkousel ![]()
Udělá to to akorát bordele v ms a ovulaci za mě pěkná konina
Tak do toho bych se opravdu nepouštěla
Nikdy jsem o tom neslyšela.
Já bych se spíš bála, že nebudeš moc mít děti teprve po tomto experimentu ![]()
Já brala antikoncepci 9 let. Vysadila jsem a do 2 měsíců byla těhotná. Doktorka mi akorát doporučila po vysazení brát Femibion, že pomůže. Dávat si tělísko mi přijde drastické, navíc není na 5 let?
@Jariksa píše:
@vokishka jojo, to bude nejlepsi a mam to v planu.. ale je mi jasne, ze mi doktorka rekne at to vysadim ze dne na den a ja prave chtela vedet zkusenosti ostatnich, jestli to tak uz nekdo zkousel
Samozřejmě že ti to řekne, nějaké postupné vysazování je absolutní nesmysl. Dober plato a šlus. Pokud ovšem chceš vysazovat jen proto, abys za x let otěhotněla je taky kravina, jestli jsi zdravá, tak to nebude mít žádný vliv, bohatě stačí půlrok. Pleť se ti pravděpodobně zhorší.
Udělá ti to v těle parádní hormonální bordel. Tělo máš mít nastavený buď na „přirozený stav, ať si hormony vyrábí samo, jak potřebuje“ - bez HA - nebo „hladinu nastavenou přesně ve správné hladině a vlastní hormony do toho nepustíme“ - s HA. Cokoliv mezi akorát tělu řekneš „zkus to po svým, ale já ti do toho občas nějkej ten hormon lupnu, ať ti to nejde tak snadno“. Ovšem pokud věříš víc svým kamarádkám a anonymům na emiminu než vlastní doktorce, která „mi akorát řekne něco, co stejně nechci slyšet“, tak to ani konzultovat nemusíš a udělej, co uznáš za vhodné, je to jenom toje tělo a snad se s takovým experimentem nějak popere.
@Lucie008 jojo, telisko se myslim dava na 5 let, ale muzou ti ho vyndat i driv.. @terien vim ze staci pul rok predem, kdybych chtela otehnotnet, ale mne jde spis o to, ze chci procistit telo a celkove to uz nebrat. Navic kdybych to mela brat do te doby, nez budu chtit byt tehotna, tak bych to brala treba 12 let a to mi prijde masakr ![]()
@Jariksa píše:
@Lucie008 jojo, telisko se myslim dava na 5 let, ale muzou ti ho vyndat i driv.. @terien vim ze staci pul rok predem, kdybych chtela otehnotnet, ale mne jde spis o to, ze chci procistit telo a celkove to uz nebrat. Navic kdybych to mela brat do te doby, nez budu chtit byt tehotna, tak bych to brala treba 12 let a to mi prijde masakr
A 8 let není masakr? Ha není jed, pokud jsi zdravá, můžeš jí brát třeba 30 let. Pokud jí chceš vysadit tak vysaď, ale tak jak se má a nevymýšlej takový krávoviny.
To jsem ještě neslyšela a je to holý nesmysl. Mají ty tvé kamarádky aspoň vzdáleně ponětí o tom, na jakém principu HA funguje? To nejsou drogy, abys měla absťák. Je dost pravděpodobné, že se ti pleť zhorší, možná budeš mít nějakou chvíli rozházený cyklus, ale rozhodně nevysazuj postupně. Prostě dober plato a konec. Já víc schvaluji, že pokud chceš třeba za 2 roky dítě, tak HA vysadit. Někdo má hned předpisové cykly, otěhotní bez problémů. Někdo má chvíli problém, aby se tělo „nastartovalo“.
Příspěvek upraven 13.08.20 v 08:36
@Jariksa píše:
@Lucie008 jojo, telisko se myslim dava na 5 let, ale muzou ti ho vyndat i driv.. @terien vim ze staci pul rok predem, kdybych chtela otehnotnet, ale mne jde spis o to, ze chci procistit telo a celkove to uz nebrat. Navic kdybych to mela brat do te doby, nez budu chtit byt tehotna, tak bych to brala treba 12 let a to mi prijde masakr
A hlavně si to bez ha nemaluj narůžovo. Můžeš vysadit a být úplně v pohodě a můžeš vysadit a prát se s pms, silným krvácením, špatnou pletí, mastnými vlasy, nepravidelným cyklem,… Já jí brala 16 let, otěhotněla hned, po porodu to zkoušela bez ní a díky, už opravdu ne.
Ehm, kamarádky si to zřejmě pletou s vysazením AD. HA se vysadí ihned po dobrání plata.